MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου

Όλες οι εκδηλώσεις, από συναυλίες μέχρι προβολές ταινιών, που θα βρείτε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, με ελεύθερη είσοδο.

Monopoli Team

10 χρόνια Ορμή: «Μαραθώνιος» με ταινίες μικρού μήκους στο Studio – New Star Art Cinema

Επίσκεψη (Visit – 2017) του Γιάννη Ζαφείρη

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ένας «μαραθώνιος» ταινιών μικρού μήκους στον ιστορικό κινηματογράφο Studio – New Star Art Cinema, όπου θα προβληθούν 20 επιλεγμένες μικρού μήκους ταινίες. Μία βραδιά – φόρος τιμής στην εταιρεία παραγωγής «Ορμή» του Βασίλη Μαζωμένου. Μια εταιρεία που σε δέκα χρόνια έχει παράγει 4 μεγάλου και 40 μικρού μήκους ταινίες. Ένα πρόγραμμα με επιλεγμένες ταινίες της δεκαετίας, που έχει σκοπό να συναρπάσει το σινεφίλ κοινό. Μια ξεχωριστή προβολή επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους, αποτέλεσμα των Μαθημάτων Κινηματογράφου της Ορμής, από τον έμπειρο και βραβευμένο Βασίλη Μαζωμένο. Η μέρα θα έχει πολλές εκπλήξεις, πολύ σινεμά και συζήτηση με ανθρώπους που μύησαν και μυήθηκαν στην τέχνη του κινηματογράφου. Μεταξύ άλλων θα προβληθούν οι ταινίες Διπλό (Double – 2016) της Μάρθας Κίσκηλα, Ο γιος της μάνας (Mother’s son – 2015) -της Γκρατσιέλλας Ρούσσου, Επίσκεψη (Visit – 2017) του Γιάννη Ζαφείρη.
24/10 στις 18.00 – 20.30
Κινηματογράφος Studio – New Star Art Cinema, Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής

Meeting Event 2022: Mediterranean Stages στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού

Το Διεθνές Δίκτυο Θεάτρου Ντοκιμαντέρ (ΔΔΘΝ) διοργανώνει το δεύτερο Meeting Event, δύο χρόνια μετά τη θερμή υποδοχή της πρώτης του επιτυχημένης διοργάνωσης από ΜΜΕ, κοινό και συμμετέχοντες. Το Meeting Event 2022, υπό τον τίτλο “Mediterranean Stages”, εγκαινιάζει το διεθνή χαρακτήρα του ΔΔΘΝ, καθώς αυτή τη φορά στρέφει το βλέμμα στις μη δυτικές δραματουργίες και αφιερώνει τη θεματική της συνάντησης σε σημαντικούς δημιουργούς της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής (MENA region – Middle East, North Africa), με προσκεκλημένους καλλιτέχνες από την Τουρκία, το Λίβανο, τη Συρία, την Παλαιστίνη και την Αίγυπτο. Οι δράσεις του Meeting Event 2022 θα περιλαμβάνουν το Meet The Artist (οι φετινοί προσκεκλημένοι καλλιτέχνες είναι οι Yeşim Özsoy, Omar Abi Azar, man Aoun & Edward Muallem, Mohammad Al Attar), το  Stage On Screen (ένας κύκλος προβολών παραστάσεων θεάτρου ντοκιμαντέρ Stage on Screen) και Symposium (το Συμπόσιο επανέρχεται σε φυσική μορφή, στον συνεδριακό χώρο του Σεραφείου και χωρίζεται σε δύο κεντρικά στρογγυλά τραπέζια/πάνελς, με θέμα τις δραματουργίες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική).
24/10 στις 12.00 – 20.00
Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πειραιώς 160 και Πέτρου Ράλλη

Αόρατες γυναίκες στην πόλη: Εκδήλωση για την ορατότητα των γυναικών στην πόλη στη Βιβλιοθήκη της Βουλής

H ActionAid διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων στις 24 και 25 Οκτωβρίου στη Βιβλιοθήκη της Βουλής (πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο), με ομιλίες, εργαστήρια και street art για τις ανάγκες των γυναικών και των κοριτσιών στην πόλη. Κεντρική ομιλήτρια η βρετανίδα συγγραφέας του βιβλίου “Αόρατες Γυναίκες”, Caroline Criado Perez. Το διήμερο ξεκινάει τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 18:00 με τη διάλεξη της βρετανίδας συγγραφέα και δημοσιογράφου Caroline Criado Perez, βραβευμένη για το έργο της σε ζητήματα ισότητας και πολυπολιτισμικότητας. Το βιβλίο της “Αόρατες Γυναίκες” ήταν επί 16 εβδομάδες στη λίστα των best seller των Sunday Times. Μετά τη διάλεξη θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση του προγράμματος για την οπτική του φύλου στους δημόσιους προϋπολογισμούς (GREAT Budgeting), που σκοπό έχει την ενεργοποίηση διαύλων επικοινωνίας ΟΤΑ και πολιτών, τη συνηγορία σε τοπικό επίπεδο για την προώθηση των ιδεών και των προτάσεων των πολιτών αλλά και τη συνεργασία φορέων της κοινωνίας των πολιτών για την προώθηση των συμμετοχικών διαδικασιών. Το πρόγραμμα GREAT Budgeting υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας και τους δήμους Αθηναίων και Καρδίτσας.
24/10 στις 18.00
Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, Λένορμαν 218

Αφιέρωμα στον Theobald Böhm στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Ο συναυλιακός κύκλος 2022-23 του Ωδείου Φίλιππος Νάκας ξεκινά με τo αφιέρωμα στον μεγάλο φλαουτίστα και συνθέτη Theobald Böhm, τον “πατέρα” του σύγχρονου φλάουτου. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει διάλεξη από τον Ludwig Böhm, απόγονο του συνθέτη και υπεύθυνο του αρχείου του και συναυλία με έργα του Theobald Böhm από διακεκριμένους φλαουτίστες της χώρας και σπουδαστές.
24/10 στις 20.00
Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41

Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ: Η Λορέντα Ράμου στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Το καθιερωμένο Φεστιβάλ πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, αφιερωμένο στον “βασιλιά των οργάνων”, ανανεώνει το ετήσιο ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό για πρώτη φορά εκτός του ΚΠΙΣΝ, στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός τον Οκτώβριο, πάντοτε σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης και σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Χαράλαμπου Αγγελόπουλου. Πέντε αναγνωρισμένοι Έλληνες πιανίστες με διεθνή σταδιοδρομία ερμηνεύουν κάποια από τα σημαντικότερα πιανιστικά έργα του 20ού και του 21ου αιώνα, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα μουσικών τάσεων και συνθετικών δημιουργιών. Στις 24 Οκτωβρίου το κοινό θα υποδεχτεί την Λορέντα Ράμου, η οποία θα δείχνει στο κοινό πως ένα πιανιστικό έργο φλερτάρει με το μουσικό θέατρο, ζητώντας από τον εκτελεστή να ξετυλίξει έναν περιπαθή μονόλογο την ώρα που παίζει, πώς χρησιμοποιείται η τεχνική των κλάστερ για να παιχτεί αρχαία κινέζικη μουσική, πώς η επέμβαση αντικειμένων στις ορδές μεταμορφώνει ριζικά τον ήχο ή πώς ένα μικροσκοπικό παιδικό πιάνοσυμπορεύεται με ηλεκτρονικούς ήχους.
24/10 στις 18.30-20.30
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8
Δελτία εισόδου αποκλειστικά μέσω της ticket services

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
24/10 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ. Συγγρού

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b