MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PET STORIES

Liberty Run 2022 «Βλέπουμε μαζί»: Αγώνας δρόμου με τετράποδους φίλους για την ενίσχυση του έργου της Liberty Guide Dogs, στο Πάρκο Τρίτση

Ο πιο συναρπαστικός αγώνας δρόμου 2χλμ. παρέα με τετράποδους φίλους για την ενίσχυση του έργου της Liberty Guide Dogs, έρχεται στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης.

Photo by Vincent van Zalinge on Unsplash
Monopoli Team

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου «Βλέπουμε μαζί» στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» της Περιφέρειας Αττικής. Για 1η χρονιά η M.K.O Liberty Guide Dogs, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού, διοργανώνει, σε συνεργασία με μια ομάδα μαθητών του ΙΒ του Κολλεγίου Αθηνών και την ομάδα της Action Hellas, το Liberty Run 2022 #vlepoumemazi.

Μια πρωτότυπη φιλανθρωπική εκδήλωση που περιλαμβάνει έναν ξεχωριστό και συναρπαστικό αγώνα τρεξίματος μη αγωνιστικού χαρακτήρα 2 χλμ. μαζί με τα σκυλιά των συμμετεχόντων, ώστε να ευαισθητοποιηθεί και να ενημερωθεί το κοινό για το κοινωνικό καλό σχετικά με τους ανθρώπους με οπτική αναπηρία. Καθ’ όλη την διάρκεια του Liberty Run 2022 θα πραγματοποιούνται δρώμενα όπως: «Βιωματική δράση» για μικρούς και μεγάλους με λευκό μπαστούνι και σκύλο οδηγό της Liberty Guide Dogs, παιχνίδια και δράσεις για τους τετράποδους φίλους με την τεχνική agility σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο πάρκο με εμπόδια καθώς και δράσεις για τα μικρά παιδιά.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Δήμος Αθηναίων ενώ στην συνέχεια θα διεξαχθεί παρουσίαση του έργου της Liberty Guide Dogs από τον ιδρυτή Γιάννη Κονδράρο.

Απώτερος σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενισχυθεί οικονομικά το έργο της Liberty Guide Dogs αλλά και να ευαισθητοποιηθεί το κοινό στα θέματα αναπηρίας των συνανθρώπων μας. Μέσα από την συμμετοχή των ενδιαφερομένων, στόχος είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση της εκπαίδευσης της σκύλου οδηγού, Αννίτας. Η Αννίτα είναι η πρώτη ποιμενικός σκύλος οδηγός που θα εκπαιδευθεί στην Ελλάδα για να οδηγεί άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης και ήρθε πρόσφατα από την Ολλανδία. Για το κοινό που ενδιαφέρεται να τρέξει, μπορεί να κάνει τη δήλωση συμμετοχής στο www.racefinder.gr.

Αννίτα, σκύλος οδηγός

Την εκδήλωση επίσης θα τιμήσουν με την παρουσία τους με ομιλίες χειριστές σκύλων οδηγών της Liberty Guide Dogs καθώς και υποψήφιοι χειριστές με οπτική αναπηρία, ενώ θα παρουσιαστεί εισήγηση σχετικά με το νομικό πλαίσιο για τους σκύλους βοηθείας από την Φιόνα Σφουντούρη, Δικηγόρο Αθηνών.

H εκδήλωση πραγματοποιείται με την βοήθεια των υποστηρικτών: Περιφέρεια Αττικής Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», Κολλέγιο Αθηνών, Δήμος Ιλίου, Δήμος Περιστερίου, Action Hellas, Purina® Pro Plan®, Βίκος Α.Ε, κοινωνία του Όλοι μαζί μπορούμε, Σκλαβενίτης, Βενέτης, Σχολείο Σταυράκη, Φρεσκούλης, Οικογένεια Χριστοδούλου, Candilidis , Chiquita, Dataplex, efood, Galerie Lefakis, Glykaki, Lerax Analytics, Koku Concept, Kong, Lions International, Mysterious Greece, Kroketa, Racefinder.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιαβάζοντας, και πάλι, για το Πανεπιστήμιο: Νέος κύκλος εκδηλώσεων12.09.2018

Λίγα λόγια για την Liberty Guide Dogs

Η Liberty Guide Dogs είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Γιάννη Κονδράρο το 2018 για να εκπαιδεύσει εξειδικευμένους σκύλους οδηγούς για να εξυπηρετήσουν και να ενδυναμώσουν άτομα που είναι τυφλά ή με προβλήματα όρασης. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b