MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου

Για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου συγκεντρώσαμε εκδηλώσεις, συναυλίες, φεστιβάλ και παρουσιάσεις βιβλίων που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Το κουαρτέτο εγχόρδων Pura Corda
Monopoli Team

Ομιλία του Μίμη Σοφοκλέους με θέμα: Κρήτες πολιτικοί πρόσφυγες στην Κύπρο το 1938 στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών

To “Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου- Ευταξία” προσκαλεί το κοινό στην ομιλία του κ. Μίμη Σοφοκλέους με θέμα: “Κρήτες πολιτικοί πρόσφυγες στην Κύπρο το 1938”. Η  Ομάδα Κρητών, που αποτελείται από τους  Ευάγγελος Χατζηαγγελής, Ιωάννης Μουντάκης, Μανώλης Βολουδάκης, Αριστομένης Μητσοτάκης, Εμμανουήλ Μπακλατζής, Ιωάννης Σιμιδόπουλος, Ιωάννης Σπατικάκης, Ηλίας Μπριλλάκης, Ρ. Tσιγγουνάκης και Εμμανουήλ Κοτζιάμπασης, δήλωσε: “Εις την Κύπρον ελπίζομεν ότι θα εύρωμεν ένα φιλόξενον καταφύγιον”. Ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νικόλαος Νικολαΐδης θα απευθύνει χαιρετισμό.
21/10 στις 19.00
Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, Παπαρρηγοπούλου 5-7, Αθήνα 

Το κουαρτέτο εγχόρδων Pura Corda στο Ωδείο Αθηνών

Το κουαρτέτο εγχόρδων Pura Corda

Στο πλαίσιο του προγράμματος Eeemerging+ των δράσεων που υποστηρίζονται από το  Creative Europe, το Ωδείο Αθηνών φιλοξενεί το κουαρτέτο εγχόρδων Pura Corda.  Η καλλιτεχνική διαμονή  του συνόλου, περιλαμβάνει μία εβδομάδα με παρουσιάσεις, διαλέξεις, σεμινάρια και επίσκεψη σε κέντρο προσφύγων σε συνεργασία με το El Sistema Greece. Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του κουαρτέτου με τίτλο “Echoes of War” στην Αίθουσα “Αρης Γαρουφαλής” του Ωδείου Αθηνών, ενώ ο Δημήτριος Μαρίνος (Διοικητικός Διευθυντής του Ωδείου Αθηνών και Διευθυντής του Athens Conservatoire College of Music), θα πραγματοποιήσει παρουσίαση με τίτλο “Επιχειρηματικότητα στις Τέχνες “Οδικός χάρτης για την αειφορία”.
21.10 στις 11.00-20.00
Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης και Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19

Ιστορικό Αρχείο ΕΚΠΑ: 4η Συνάντηση Ανάγνωσης με θέμα το βιβλίο της Ελένης Ανδριάκαινας – Καναρίνι σε Ανθρακωρυχείο

2ος χρόνος «Διαβάζοντας για το Πανεπιστήμιο» με αφορμή τις πρόσφατες εκδόσεις που αφορούν τα πανεπιστήμια, την ιστορία τους και τη θέση τους στον σημερινό κόσμο στην Ελλάδα και διεθνώς. Το Ιστορικό Αρχείο ΕΚΠΑ πραγματοποιεί την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18:30 την 4η Συνάντηση Ανάγνωσης για το Πανεπιστήμιο με θέμα το βιβλίο της Ελένης Ανδριάκαινας «Καναρίνι σε ανθρακωρυχείο-Ιστορίες για αποτυχημένες νεοτερικότητες και τον σκοπό του Πανεπιστημίου». Το βιβλίο παρουσιάζει τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στα βρετανικά πανεπιστήμια τη δεκαετία του ΄80 και οι οποίες λειτούργησαν ως πρότυπο για πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος», κεντρικό κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Προπύλαια (Πανεπιστημίου 30).
21/10 στις 18.30 
Πανεπιστημίου Αθηνών, Προπύλαια Πανεπιστημίου 30

Κύκλοι ομιλιών για την ψυχική υγεία παιδιών και ενηλίκων από τον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων επιδιώκοντας την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την υποστήριξη των δημοτών σε θέματα αγωγής και υγείας, συνεργάζεται με επιστημονικά αναγνωρισμένους φορείς και διεξάγει στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης μέσω Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) κύκλους ομιλιών με δωρεάν συμμετοχή από τον Οκτώβριο 2022 έως τον Απρίλιο 2023. Οι κύκλοι ομιλιών αφορούν σε θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και ενηλίκων και θα πραγματοποιηθούν από την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία” και την Ένωση “Μαζί για το Παιδί” αντίστοιχα. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη παιδιών ηλικίας 6-12 ετών.
21/10 στις 18.30-20.30
Κέντρο ∆ημιουργικής Μάθησης Νορντάου, Νορντάου 7

Παρουσίαση έκδοσης Ακρωτήρι Θήρας στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Η εκδήλωση με τίτλο «Ακρωτήρι Θήρας. Μια ατέρμονη ερευνητική περιπέτεια», διοργανώνεται από την Εταιρεία Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας με αφορμή την παρουσίαση των Πρακτικών της Επιστημονικής Συνάντησης «Ακρωτήρι Θήρας. 40 Χρόνια Έρευνας». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Ομότιμος Καθηγητής κ. Χρίστος Ντούμας, Διευθυντής των ανασκαφών στο Ακρωτήρι και οι επιστημονικοί συνεργάτες της ανασκαφής, Τάνια Δεβετζή, Robin Barber, Λευτέρης Πλάτων, Sandy Mac Gillivray.
21/10 στις 19.00
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο “Λεωνίδας Ζέρβας”, Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
18/10 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ. Συγγρού

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b