MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρo και συναυλίες για την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις μας για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Οι παστρικές, της Μαριάννας Κάλμπαρη στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

Μετά το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και το θέατρο Κολωνού, “Οι Παστρικές“, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, θα εμφανιστούν στην σκηνή Φρυνίχου για 4 μόνο παραστάσεις. “Οι Παστρικές” συνδυάζουν πρωτότυπα κείμενα, μουσική, τραγούδια, με αποσπάσματα από τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου καθώς και ιστορικά στοιχεία, μαρτυρίες, παραδοσιακά ακούσματα, προκειμένου να φωτιστεί τo έπος της μετεγκατάστασης των νεαρών γυναικών που αποτελούσαν τη συντριπτική πλειοψηφία του προσφυγικού ρεύματος του ‘22, αλλά και το ευρύτερο πλαίσιο της αιώνιας τραγωδίας της βίας, της ξενοφοβίας, της εκμετάλλευσης που υφίστανται οι -πάντα πιο ευάλωτες- γυναίκες πρόσφυγες: από τις ικέτιδες Δαναΐδες του αρχαίου μύθου μέχρι τις πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο σήμερα.
Πέμπτη 20/10, 21:30
12€ – 16€
Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν-Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα

2. Μια άλλη Θήβα, του Σέρχιο Μπλάνκο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Πώς μπορεί να σκοτώσει κανείς τον πατέρα του; Ένα από τα πιο σοκαριστικά εγκλήματα στην ιστορία του ανθρώπου, η πατροκτονία, είναι στον πυρήνα του έργου “Μια άλλη Θήβα” του Γαλλο-ουρουγουανού συγγραφέα Σέρχιο Μπλάνκο, που ανεβαίνει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Ένα έργο για την ανδρική ταυτότητα, που ερευνά τη διαδικασία της μυθοπλασίας με αφορμή την πραγματική ζωή, θίγοντας παράλληλα θέματα όπως η πατριαρχία και οι ταξικοί διαχωρισμοί, η ψυχική ασθένεια, ο ρόλος της θρησκείας, ο ερωτισμός, και πολλά ακόμη.
Πέμπτη 20/10, 20:30
15€ – 17€
Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή, Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Αθήνα

3. Η Χαρμολύπη της Δάφνης, του Νίκου Λεβέντη στο Θέατρο Αλκμήνη

Ο λυρικός διάλογος βασισμένος στον μύθο “Απόλλων και Δάφνη”  παρουσιάζεται για λίγες μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Αλκμήνη. «Η Χαρμολύπη της Δάφνης» σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Νίκου Λεβέντη, είναι ένα σύγχρονο λυρικό ποιητικό έργο, όπου προβάλλεται η ασέβεια μας προς τη Φύση, την Μάνα Γαία και αποκαλύπτεται η καταστροφή της μέσα από την αμείλικτη επιθετικότητα των ημερών που διανύουμε. Το έργο προσφέρει μηνύματα και σκέψεις για το κοινό.
Πέμπτη 20/10, 19:00
20€
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Οι Athens Big Band παρέα με τον Gilad Atzmon στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»

Η Athens Big Band έχει τη μεγάλη χαρά να συμπράττει επί σκηνής με τον συνθέτη, ενορχηστρωτή και έναν εκ των πλέον διεθνώς αναγνωρισμένων ερμηνευτών του σαξοφώνου σε παγκόσμιο επίπεδο, τον Gilad Atzmon. Στη συγκεκριμένη συναυλία το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να τον απολαύσει σε ένα ευρύ δείγμα της δημιουργικής του γραφής, καθώς θα παρουσιαστούν τόσο δικές του συνθέσεις και ενορχηστρώσεις, όσο και σολιστικές του ερμηνείες σε μεγάλες επιτυχίες του κλασικού αλλά και του σύγχρονου τζαζ ρεπερτορίου.
Πέμπτη 20/10, 20:30
5€ – 30€
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα

5. Tortuga live στη Death Disco

Oι Πολωνοί occult doom masters, Tortuga για μια και μοναδική συναυλία στην Αθήνα, στη Death Disco. Θα παρουσιάσουν μια μίξη παλιού και νέου υλικού γιορτάζοντας την επιτυχία του “Deities” ενώ ετοιμάζουν πυρετωδώς το επερχόμενο album τους. Μαζί τους οι Αθηναίοι Automaton, όπου φέρνουν σκοτεινούς, σχεδόν κινηματογραφικούς conceptual ήχους, ογκώδη έγχορδα και αργόσυρτα grooves που προμηνύουν ό,τι πιο δυσοίωνο.
Πέμπτη 20/10, 20:30
12€ – 15€
Death Disco, Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b