MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρo και συναυλίες για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ζορμπάς, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Το εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», σε θεατρική διασκευή του Γιάννη Κακλέα και του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, παρουσιάζεται στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Ο Γιάννης Κακλέας εμπνέεται από τον πιο πολυμεταφρασμένο Έλληνα συγγραφέα σε όλο τον κόσμο και τον ήρωά του Αλέξη Ζορμπά και στήνει επί σκηνής ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με κορυφαίους στο είδος τους καλλιτεχνικούς συντελεστές, στη μεγαλύτερη θεατρική παραγωγή που έχει γίνει ποτέ για τον μυθικό Ζορμπά. Μία παράσταση βγαλμένη κατευθείαν από την ελληνική ψυχή. Τον μυθικό Ζορμπά ενσαρκώνει ο Γιάννης Στάνκογλου. Μαζί του η Όλια Λαζαρίδου στον ρόλο της Μαντάμ Ορτάνς, ο Αιμιλιανός Σταματάκης στον ρόλο του συγγραφέα, ο Ιβάν Σβιτάιλο στον ρόλο του Μαυραντώνη, η Ηλιάνα Μαυρομάτη στον ρόλο της χήρας και ένας πολυπληθής θίασος ταλαντούχων ηθοποιών και χορευτών.
Τετάρτη 19/10, 19:00
12€ – 55€
«Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Ζορμπάς του Καζαντζάκη έρχεται να «συνομιλήσει» με το σήμερα σε μία φιλόδοξη διασκευή από Κακλέα-Ευαγγελάτο12.09.2018

2. Το Όνειρο ενός Γελοίου, του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Πορεία

Το αριστούργημα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, «Το όνειρο ενός γελοίου», ανεβαίνει στο θέατρο Πορεία σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή. Ο σημαντικός σκηνοθέτης της νέας γενιάς σε συνεργασία με τον σπουδαίο jazz συνθέτη Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη και την πρωτότυπη μουσική του σύνθεση, δημιουργούν το ιδανικό πλαίσιο για την ερμηνεία του Νικόλα Χανακούλα. Ένα εκρηκτικό σόλο σε συνομιλία με video art προβολές και μια ζωντανή χορωδία επί σκηνής για μια φανταστική ιστορία, που συμπυκνώνει τη φιλοσοφία του μεγάλου Ρώσου κλασικού για ολόκληρη τη ζωή.
Τετάρτη 19/10, 21:00
10€
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3, Αθήνα

3. Νικόλας Άσιμος: Εγώ με τις ιδέες μου… του Ανδρέα Ζαφείρη στο Θέατρο 2510

Η παράσταση «Νικόλας Άσιμος: Eγώ με τις ιδέες μου…», του Ανδρέα Ζαφείρη, με τους Λουκά Ξαπλαντέρη και Βαγγέλη Παπαχρήστο ανεβαίνει στο Θέατρο 2510, στα Εξάρχεια. Μια θεατρική-μουσική παράσταση, για τον «Άγιο των Εξαρχείων», τη ζωή, το έργο του και τις ιδέες του, που δεν άντεξε την ταχύτητα του ήλιου μέσα του, και σαν άλλος Ίκαρος κάηκε πετώντας ψηλά. Πρόλαβε όμως να μας αφήσει μερικούς από τους πιο ευαίσθητους αλλά και τους πιο άγριους και ουσιαστικά κοινωνικούς στίχους της πρόσφατης μουσικής μας.
Τετάρτη 19/10, 21:00
5€ – 10€
Θέατρο 2510, Θεμιστοκλέους 52, Εξάρχεια

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. «Όνειρο ήταν μα δεν το λησμονήσαμε« στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»

Η Δημοτική Αθηναϊκή Εστουδιαντίνα Σμύρνης-Κωνσταντινουπόλεως «Ο Παναγής Βαϊνδιρλής-Τα Πολιτάκια» παρουσιάζει την συναυλία «Όνειρο ήταν μα δεν το λησμονήσαμε», με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή. Ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στο ιδιαίτερο μουσικό ρεπερτόριο μιας μουσικής σχολής που αγκάλιασε κάθε έκφραση μουσικής δημιουργίας, από την καντάδα και την οπερέτα, μέχρι την ελαφρά και λαϊκή μουσική. Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στα έργα των: Κώστα Γιαννίδη, Γιάννη Σιδερή, Τιμολέοντα Ξανθόπουλου, Παναγιώτη Τούντα, Παναγή Βαϊνδιρλή, Κώστα Σκαρβέλη, Δήμου Μούτση, Σταύρου Ξαρχάκου και Απόστολου Καλδάρα. Μελωδίες που αγαπήθηκαν από γενιές Ελλήνων, τραγούδια που μιλούν στην ψυχή του κόσμου, γεμάτα συναισθήματα και αναμνήσεις.
Ερμηνεύουν οι: Μπάμπης Τσέρτος, Στέλιος Διονυσίου, Άννα Ματσούκα, Αγνή καλουμένου, Γιάννης Χριστόπουλος, Δημήτρης Σιγαλός, Νατάσα Χριστοφιλάκη
Τετάρτη 19/10, 2ο:30
5€
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα

5. Οι Cult of Luna στο Fuzz Club

Οι Cult of Luna επιστρέφουν στη χώρα μας, με μια συναυλία στο Fuzz Club, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής περιοδείας τους. Οι Σουηδοί, Cult of Luna, μετρούν πια πάνω από 20 χρόνια στο δισκογραφικό και συναυλιακό κουρμπέτι κι είναι αποδεδειγμένα ίσως η πιο σημαντική post metal μπάντα της τελευταίας δεκαετίας, με μια σειρά εξαιρετικών κυκλοφοριών στη σειρά. Μαζί τους, οι Calyces και οι Sevengill. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00. Οι Calyces θα εμφανιστούν στις 19:40, ενώ οι Sevengill στις 20:25. Οι Cult of Luna θα μας περιμένουν στις 21:30.
Τετάρτη 19/10, 19:00
32€
Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b