MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 3 προτάσεις για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου

Εκδηλώσεις, φεστιβάλ, παρουσιάσεις βιβλίων, αλλά και προβολές ταινιών, σήμερα, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, με ελεύθερη είσοδο.

Με άλλες αισθήσεις / Feeling Through (Doug Roland, 18’)
Monopoli Team

Kuessipan: Παρουσίαση βιβλίου στο βιβλιοπωλείο Κομπραί

Photo: Facebook Εκδόσεις Πλήθος

Οι εκδόσεις Πλήθος προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του λογοτεχνικού έργου Kuessipan. Πρόκειται για ένα ποιητικό αφήγημα της Ναομί Φονταίν, μιας από τις σημαντικότερες νέες λογοτεχνικές φωνές των Ιννού του Καναδά. Το βιβλίο αποτυπώνει τη σημερινή ζωή των Πρώτων Εθνών του Καναδά με τρόπο ειλικρινή και ποιητικό. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο Κομπραί (Διδότου 34, Αθήνα) την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 19.30, ενώ τη συζήτηση θα ανοίξουν η μεταφράστρια του βιβλίου, Πατρίσια Μπόνου, και ο συγγραφέας και δρ. πολιτικής φιλοσοφίας, Κώστας Γαλανόπουλος. Οι μικρές αλλά ανθεκτικές κοινότητες των Ιννού του βορειοανατολικού Κεμπέκ ξετυλίγονται με τρόπο ποιητικό και σπαρακτικό. Ο κόσμος των νομάδων, των κυνηγών και των ψαράδων, η άρρηκτη σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον και ο δρόμος της παράδοσης που δελεάζει και τρομοκρατεί∙ η σκληρή πραγματικότητα της επαφής με τους Λευκούς, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, οι μανάδες και τα παιδιά. Μια στοχαστική και πεισματικά αξιοπρεπής αποτύπωση της ζωής των Πρώτων Εθνών του Καναδά από μια σημαντική νέα φωνή της λογοτεχνίας των Ιννού.
19/10 στις 19.30
Βιβλιοπωλείο Κομπραί, Διδότου 34, Αθήνα

Petit Plan – Americana II: 3 ημέρες με 3 καταξιωμένα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Με άλλες αισθήσεις / Feeling Through (Doug Roland, 18’)

Το Petit Plan: Americana, που πρωτοπαρουσίασε το 2021 η Ελληνοαμερικανική Ένωση, επιστρέφει για 2η χρονιά, στις 19-21 Οκτωβρίου 2022, με προβολές αμερικανικών ταινιών μικρού μήκους. Φέτος, 3 επιτυχημένα Αμερικανικά Φεστιβάλ επιμελούνται το πρόγραμμα και παρουσιάζουν στο θέατρο της οδού Μασσαλίας, ταινίες που έχουν διακριθεί και ξεχώρισαν στο διαγωνιστικό τους τμήμα. Έτσι, στο πλαίσιο του Petit Plan: Americana ΙΙ, θα προβληθούν ανεξάρτητες ταινίες μικρού μήκους που απευθύνονται σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά.  Συγκεκριμένα την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, θα προβληθούν ταινίες από το Miami Short Film Festival, που παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με νέους κινηματογραφιστές,. Μεταξύ άλλων το κοινό θα παρακολουθήσει τις ταινίες: Με άλλες αισθήσεις / Feeling Through (Doug Roland, 18’), Ζωή στον Άρη / Life on Mars (Troian Bellisario, 12’), Φάε το ουράνιο τόξο / Eat the Rainbow (Brian Benson, 20’)  κ.α.. Το πρόγραμμα ταινιών θα παρουσιάσει η Σουλτάνα Κουμούτση, καλλιτεχνική διευθύντρια του Psarokokalo International Short Film Festival.
19/10 στις 19:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Αθήνα

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
18/10 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ. Συγγρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLuckiest Girl Alive: Κατάφερε τελικά η νέα ταινία του Netflix να “μιλήσει” στην εποχή του #metoo;12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b