MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Τρίτη 18 Οκτωβρίου

Για την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Θέατρο στο Μουσείο – Ιστορίες Μετακίνησης
Monopoli Team

Θέατρο στο Μουσείο – Ιστορίες Μετακίνησης: Οι πρώτες τρεις παραστάσεις στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη” Δήμου Αθηναίων και η Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν τις 9 παραστάσεις που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό συγγραφής και παράστασης θεατρικού έργου “Θέατρο στο Μουσείο – Ιστορίες Μετακίνησης” που υλοποιείται στο πλαίσιο του Culture Is Athens του Δήμου Αθηναίων από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Οι καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης, έπειτα από ανοιχτό κάλεσμα του ΟΠΑΝΔΑ και της Τεχνόπολης, κλήθηκαν να δημιουργήσουν θεατρικά έργα με έμπνευση τις έννοιες της μετακίνησης και της προσφυγιάς και κεντρικό άξονα την πόλη της Αθήνας και τις συλλογές των τριών πολιτιστικών χώρων. Σήμερα, κάθε χώρος μεταμορφώνεται για λίγο σε θεατρική σκηνή και φιλοξενεί τρεις παραστάσεις σε μία μέρα, βασισμένες στα τρία καλύτερα θεατρικά κείμενα που διακρίθηκαν ανά χώρο από την κριτική επιτροπή. Μετά τις παραστάσεις κριτική επιτροπή και κοινό θα αναδείξουν κατόπιν ψηφοφορίας την αγαπημένη τους παράσταση, η οποία θα βραβευτεί με χρηματικό έπαθλο. Συγκεκριμένα την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τις παραστάσεις «Σαν πνεύμα καθαρό», «Ο μπεχτσής / Ο νυχτοφύλακας» και «Άσπρα άλογα στο Γκάζι».
18/10 στις 20.00
Τεχνόπολις – Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Πειραιώς 100

Ιστορικό Λεξικό Ελληνικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων: Παρουσίαση του τόμου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών παρουσιάζουν την έκδοση Ιστορικό Λεξικό Ελληνικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, 1844-1967 (επιστ. επιμ. Κατερίνα Δέδε, Λεωνίδας Καλλιβρετάκης, Λίνα Λούβη, Ηλίας Νικολακόπουλος, Σωτήρης Ριζάς) στο Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα). Ο τόμος παρουσιάζει το σύνολο των κομματικών μορφωμάτων που εκπροσωπήθηκαν στο Κοινοβούλιο την περίοδο 1844-1967, με στόχο να αποτυπωθεί η συνέχεια του κομματικού φαινομένου ως μοχλού της δημοκρατίας και να αναδειχθούν οι σταδιακές μεταλλάξεις του. Τη συγγραφή των 135 λημμάτων, στα οποία περιλαμβάνονται κόμματα, κοινοβουλευτικές ομάδες, και συνασπισμοί κομμάτων, ανέλαβαν σαράντα οκτώ ιστορικοί και πολιτικοί επιστήμονες αξιοποιώντας πρωτογενείς και δευτερογενείς πηγές. Περιγράφονται, όχι μόνο τα κόμματα, αλλά και οι ιδιαίτερες δυναμικές της κάθε εποχής που ώθησαν στη δημιουργία τους, ενώ προσφέρεται και μια γλαφυρή απεικόνιση της ελληνικής πολιτειακής εξέλιξης ως μέσο αντίδρασης στις παγκόσμιες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές.
18/10 στις 18:30 
Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: «Κυριακές στην Αθήνα» και τον Οκτώβριο με δωρεάν δράσεις για όλη την οικογένεια12.09.2018

Repair-Café: Επισκευάζω αντί να πετάξω στο Goethe-Institut Athen

Το Repair-Café έχει ως φιλοσοφία το “Επισκευάζω αντί να πετάω”. Σε εποχές μαζικής κατανάλωσης, τα είδη οικιακής χρήσης, που παρουσιάζουν κάποια βλάβη, καταλήγουν πάρα πολύ γρήγορα στα σκουπίδια. Τα εργαστήρια στο Repair-Café, έχουν ως στόχο να αλλάξει αυτό. Έτσι ο Γιάννης, που είναι επιστάτης στο Goethe-Institut Athen και ο Roland, που είναι ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων και παθιασμένος DJ, δείχνουν τρόπους για να επισκευάσει κανείς τα χαλασμένα του αντικείμενα και  βοηθούν τον κόσμο με την τεχνογνωσία τους, δίνοντας συμβουλές για το πώς να λειτουργήσουν και πάλι οι ελαττωματικές συσκευές. Σε αυτά τα πλαίσια το κοινό μπορεί να φέρει – κάτω φουαγιέ του Goethe-Institut Athen μεταξύ 5 και 7 μ.μ.- μαζί του αντικείμενα όπως καφετιέρα, τοστιέρα, πιστολάκι μαλλιών ή παρόμοια. Για λόγους ασφαλείας το κοινό θα πρέπει να λάβει εκ των προτέρων υπόψη του τους κανόνες σχετικά με τον περιορισμό ευθύνης.
18/10 στις 17.00 – 19.00
Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Αθήνα 

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
18/10 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ. Συγγρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαίρνουμε το μετρό και πάμε μια βόλτα στα πιο ψαγμένα στέκια του Πειραιά12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b