MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 3 προτάσεις για τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου

Για τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου συγκεντρώσαμε τις πιο αξιόλογες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Photo by Dimitris Chapsoulas on Unsplash
Photo by Dimitris Chapsoulas on Unsplash
Monopoli Team

Μουσικό Οδοιπορικό: 100 Χρόνια Μνήμης από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τη Χορωδία Ambitus στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση εκατό ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και η Ένωση Σμυρναίων διοργανώνουν συναυλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Στο “Μουσικό Οδοιπορικό” θα μας “ξεναγήσει” η Χορωδία “Ambitus” της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης, την οποία διδάσκει και διευθύνει η μαέστρος Κατερίνα Βασιλικού. Τη Χορωδία συνοδεύουν στο πιάνο ο Μιχάλης Χανός και στο φλάουτο ο Σέργιος Γιώτης. Τα αγαπημένα τραγούδια των παραλιακών μικρασιατικών πόλεων και ιδιαίτερα της Σμύρνης, θα μας μεταφέρουν νοερά σ’ έναν κόσμο που ανέδειξε επί τρεις χιλιάδες χρόνια έναν μεγάλο πολιτισμό και παραμένει ζωντανός στη συλλογική μνήμη.
17/10 στις 19.30 
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Αθήνα 

«Λόγος 11»: «ἀμυδροῖς γράμμασι» στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Photo by Dimitris Chapsoulas on Unsplash

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος εγκαινιάζει τον κύκλο εκδηλώσεων «Λόγος 11» που επιμελείται ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης.Η πρώτη εκδήλωση έχει τίτλο «ἀμυδροῖς γράμμασι» και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, 19:00 έως 21:00, στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Θέμα της εκδήλωσης η “αρχαίων ελληνικών επιγραφών περιήγησις”. Οι Ελληνικές επιγραφές καλύπτουν ευρύτατο φάσμα της ζωής των ανθρώπων από το άκρως δημόσιο έως το ιδιωτικότατο· από τις συνθήκες μεταξύ πόλεων ή τις αποφάσεις για σημαντικά εσωτερικά ζητήματα πόλεως μέχρι την προσφορά ευτελούς αγγείου σε θεότητα ή τις ερωτικές επιδόσεις ενός νεαρού. Οι παλαιότερες χρονολογούνται στο δεύτερο ήμισυ του 8ου αι. π.Χ. και οι νεώτερες στον 6ο αι. μ.Χ. Στο ενδιάμεσο διάστημα των 1.300 ετών έζησε ένας παλαιότερος κόσμος μακρινός, αλλά συγχρόνως και οικείος, όσο επιτρέπουν να ανιχνεύσουμε οι επιγραφές και τα άλλα αρχαία μνημεία, που διασώζουν ζωντανή και απτή τη μνήμη του. Για αυτόν τον κόσμο θα μιλήσει ο ομιλητής της εκδήλωσης, κ. Άγγελος Ματθαίου, από την Ελληνική Επιγραφική Εταιρεία.
17/10 στις 19:00-21:00
Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ, Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
14/10 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ. Συγγρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #33: Όσα μας άρεσαν και όσα μας «χάλασαν» αυτή την εβδομάδα12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b