MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρo, συναυλίες και χορό για την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις για θέατρο, συναυλίες και χορό που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Dogville του Λαρς Φον Τρίερ, στο Θέατρο Νέος Ακάδημος

Το βραβευμένο αριστούργημα του Λαρς Φον Τρίερ, «Dogville» παρουσιάζεται στο Θέατρο Νέος Ακάδημος, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ. Μια αλληγορία για την αγάπη, τη σύγχρονη κοινωνία, τη φοβία, τη δειλία, τη συγχώρεση. Ένα έργο γροθιά που ξεγυμνώνει τα κατώτερα ένστικτα της ανθρώπινης φύσης, τους προσωπικούς υπολογισμούς, την εκμετάλλευση, τον ρατσισμό και την υποκρισία, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις των ηρώων του μέχρι την τελευταία εκρηκτική σκηνή.
Παρασκευή 14/10, 21:30
16€ – 22€
Ιπποκράτους 17 και Ακαδημίας, Αθήνα

2. Η Μηχανή του Τούρινγκ, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο επιστρέφει στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου

Η sold out παράσταση του περσινού χειμώνα, το πολυβραβευμένο έργο του Benoit Soles «Η Μηχανή του Τούρινγκ», σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και ερμηνεία Ορφέα Αυγουστίδη ως Άλαν Τούρινγκ επιστρέφει στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου. Μια παράσταση που ύμνησαν κοινό, κριτικοί, αλλά και ο συγγραφέας του έργου, Benoit Soles. Μια παράσταση που παρουσιάζει την ύστατη προσπάθεια μιας ιδιοφυούς προσωπικότητας να επικοινωνήσει με όλους αυτούς που δεν τον κατάλαβαν τότε και όλους εμάς που προσπαθούμε να τον κατανοήσουμε τώρα, λίγο πριν το αινιγματικό τέλος που ο ίδιος θα δώσει στην ζωή του.
Παρασκευή 14/10, 21:00
15€ – 18€
Προφήτου Δανιήλ 3, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEditor’s choice: Οι θεατρικές επαναλήψεις που αξίζουν12.09.2018

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Έχουμε Ρεύμα, των Σπύρου Γραμμένου και Κωνσταντίνου Πουλή στον Ορφέα

Ο Σπύρος Γραμμένος και ο Κωνσταντίνος Πουλής παρουσιάζουν την νέα τους παράσταση “Έχουμε Ρεύμα“, στην μουσική σκηνή “Ορφέας”, στην Κυψέλη. Μια παράσταση διαδραστική, όπου οι καλλιτέχνες μοιράζονται τις πιο μύχιες σκέψεις τους, αλλά και το κοινό μοιράζεται στιγμιότυπα σε διάφορα social media ή συζητά άσχετα θέματα με φίλους που είχαν πολύ καιρό να μιλήσουν. Καινούρια κείμενα, καινούρια τραγούδια, χορός, έξαλλες φιγούρες και τρυφερές στιγμές αμηχανίας. Μαζί τους ο τραγουδοποιός Γιάννης Ταυλάς.
Παρασκευή 14/10, 21:00
10€
Φωκίωνος Νέγρη 25, Κυψέλη

4. Ο Jeremy Pelt στο Half Note Jazz Club

Ο τρομπετίστας της διεθνούς τζαζ σκηνής Jeremy Pelt, επιστρέφει στο Half Note Jazz Club με νέο γκρουπ και format και μάς παρουσιάζει την πρόσφατη δουλειά του. Επιστρέφει στην σκηνή που τον σύστησε στο ελληνικό κοινό κι ανοίγει με τους υπέροχους αυτοσχεδιασμούς του και της μπάντας του, μια πολλά υποσχόμενη μουσικά σεζόν.
Παρασκευή 14/10, 22:30
20€ – 30€
Τριβωνιανού 17, Μετς

ΧΟΡΟΣ

5. Κόκκινη Κλωστή, η χορογράφος και χορεύτρια Ελευθερία Ρίζου στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ

Η παράσταση “Κόκκινη Κλωστή” συμπυκνώνει την πορεία ζωής μιας γυναίκας μέσα στα όρια του ίδιου χώρου. Στην περφόρμανς της Ελευθερίας Ρίζου, ανθρώπινο σώμα, αντικείμενα κοινής χρήσης και μουσικές νότες “συνεργάζονται” σε μια μόνιμη κίνηση προς τα εμπρός, ξετυλίγοντας σαν όνειρο στιγμές από τον συναισθηματικά πολυτάραχο βίο μιας γυναίκας. Η “Κόκκινη Κλωστή” είναι επίσης η ιστορία της απόδρασης της από το αφιλόξενο Εδώ και Τώρα. Και η δημιουργία ενός ιδιωτικού χώρου στον οποίο η ηρωίδα μπορεί να υπάρχει σε διαφορετικούς ρόλους, εποχές και ηλικίες.
Παρασκευή 14/10, 20:30
8€
Κορυτσάς 39, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b