MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 3 προτάσεις για την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρεις για την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Photo by Nick Night on Unsplash
Monopoli Team

Συναυλία εγχόρδων και Στρογγυλή Τράπεζα για την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής στην Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη ολοκληρώνει τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και το αφιέρωμα ὦ γῆ με τη Στρογγυλή Τράπεζα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18.30, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, 2ας Μεραρχίας 36, στον Πειραιά. Το θέμα της Στρογγυλής Τράπεζας είναι «Το ’22 ως καμπή: αυτοεικόνες του ελληνικού έθνους και του κράτους πριν και μετά την Καταστροφή» και θα προεδρεύσει ο Καθηγητής Ιστορίας του ΕΚΠΑ, Ευάνθης Χατζηβασιλείου. Μαζί του θα συνομιλήσουν οι: Άγγελος Συρίγος, Αναπλ. Kαθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Μαυρογορδάτος, τ. Καθηγητής ΕΚΠΑ, Σπυρίδων Πλουμίδης, Αναπλ. Καθηγητής ΕΚΠΑ, Λυκούργος Κουρκουβέλας, Επικ. Καθηγητής ΕΚΠΑ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
12/10 στις 18.30
Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη, 2ας Μεραρχίας 36 και Ακτής Μουτσοπούλου

Αφιέρωμα στη μνήμη της Κατερίνας Κώστογλου – Δεσποίνη στο Μουσείο Ακρόπολης

Photo by Nick Night on Unsplash

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, στις 6:30μμ, το Μουσείο Ακρόπολης θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στη μνήμη της Αικατερίνης Κώστογλου – Δεσποίνη (1931-2021), Επίτιμης Εφόρου Αρχαιοτήτων. Η Κατερίνα Δεσποίνη, διακεκριμένη αρχαιολόγος, υπήρξε ενεργό μέλος σε ανασκαφές με τον Μανόλη Ανδρόνικο και υπό την εποπτεία και επιμέλειά της πραγματοποιήθηκαν ανασκαφές με σημαντικά ευρήματα στη Σίνδο. Η Κατερίνα Δεσποίνη, σύζυγος του Γιώργου Δεσπίνη, ενός από τους κορυφαίους μελετητές της αρχαιοελληνικής γλυπτικής και αρχιτεκτονικής διεθνώς, και δη της κλασικής πλαστικής, εργάστηκε μαζί του με αφοσίωση και αγάπη. Η γενικότερη προσφορά της στην αρχαιολογία, την προστασία των μνημείων και την Αρχαιολογική Υπηρεσία υπήρξε πολύτιμη και ποικίλη. Για την ζωή και το έργο της Κατερίνας Δεσποίνη θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, Καθ. Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης, και θα μιλήσουν μεταξύ άλλων, η εκπρόσωπος της οικογένειας Κώστογλου, η  Δρ. Ευγενία Βικέλα, η Δρ. Αγγελική Λεμπέση, η Δρ. Ευγενία Βικέλα, η Δρ. Αγγελική Λεμπέση, η Δρ. Ισμήνη Τριάντη, Δρ. Χάιδω Κουκούλη-Χρυσανθάκη και ο Κωνσταντίνος Τσάκος.
12/10 στις 18.3ο
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15

Αθλητισμός και Ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
12/10 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b