MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για την Τρίτη 11 Οκτωβρίου

Αυτές είναι οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, χορό και μουσική που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Μυθιστόρημα του Γιώργου Χειμωνά στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού

Το διήγημα του Έλληνα λογοτέχνη Γιώργου Χειμωνά,Μυθιστόρημα“, μεταφέρεται στη σκηνή του Μικρού Θέατρου Κεραμεικού. Δύο ηθοποιοί, η Ελίνα Ρίζου και ο Κωνσταντίνος Γώγουλος, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Παναγιώτη Εξαρχέα, αναλαμβάνουν να εξερευνήσουν την αδυσώπητη βία που κουβαλάει ο άνθρωπος μέσα του και τη δυνατότητα που έχει ανά πάσα στιγμή να συμπεριφέρεται με τον πιο τερατώδη τρόπο. Περνώντας από όλα τα πρόσωπα του έργου, διεκδικούν ο ένας τον άλλον, φτάνοντας στην οριακή κατάσταση που αναγκάζει το Τέρας, που ο καθένας κρύβει μέσα του, να εμφανιστεί και να κατασπαράξει οτιδήποτε γύρω του. Οι δυο ερμηνευτές ενσαρκώνουν “ανθρώπους εν κρίσει”, απόλυτους, που υπερβαίνουν τους εαυτούς τους και γίνονται ένα “οριακό βίωμα”. Υπόθεση: Ο Τ και η Α ζουν σε ένα σπίτι με καθρέφτες. Τα παιδιά τους είναι καταδικασμένα να πεθαίνουν. Μαζί τους η μητέρα και η αδερφή του Τ. Και η Μαργαρίτα. Και αργότερα ο Γ. Η Α αγαπά άνευ όρων τον Τ. Η Μαργαρίτα επιθυμεί τον Τ. Ο Γ είναι ερωτευμένος με τον Τ. Όλα είναι ένα διαρκές τέλος.
Τρίτη 11/10, 21:00
12€ – 15€
Μικρό Θέατρο Κεραμεικού: Ευμολπιδών 13, Γκάζι

2. Η Απολογία της Μαρί Κιουρί, σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή στο Θέατρο Αποθήκη

Η συγκλονιστική παράσταση «Η Απολογία της Μαρί Κιουρί», σε κείμενο της Ευσταθίας και σκηνοθεσία της Κίρκης Καραλή, παρουσιάζεται σήμερα στο θέατρο Αποθήκη. Στο ρόλο της Μαρί Κιουρί, η βραβευμένη για την ερμηνεία της με δύο θεατρικά βραβεία, Πέγκυ Τρικαλιώτη. Η Μαρί Κιουρί υπήρξε κορυφαία επιστήμων του 20ου αιώνα, κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση, ήταν η πρώτη γυναίκα που βραβεύτηκε με το βραβείο Νόμπελ σε δύο διαφορετικές επιστήμες, τη Φυσική και τη Χημεία (1903 και 1911) και η πρώτη γυναίκα που δίδαξε στη Σορβόννη. Η παράσταση έχει ως έμπνευση και αφορμή την βιογραφία που έχει γραφτεί από την κόρη της Εύα Κιουρί και φωτίζει αληθινές προσωπικές στιγμές της ζωής της μητέρας της. Μέσα από μία προσωπική διήγηση, η θεατρική Μαρί Κιουρί διηγείται τη θυελλώδη ζωή της με χιούμορ, με συγκίνηση και με δύναμη που πηγάζει από την αντισυμβατική προσωπικότητά της.
Τρίτη 11/10, 21:00
14€ – 17€
Θέατρο Αποθήκη, Σαρρή 40, Ψυρρή

3. Τζόρνταν, των Άννα Ρέϋνολντς και Μόιρα Μπουφίνι στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Ο σπαρακτικός μονόλογος Τζόρνταν, των Άννα Ρέϋνολντς & Μόιρα Μπουφίνι, σε μετάφραση του Μ. Πλωρίτη, ξεκινάει για 4η χρονιά, στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου με την Μαρία Κορινθίου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Αϊβάζη. Υπόθεση: Η Σίρλεϋ, μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια με ένα πατέρα βάναυσο που κακοποιούσε τη μητέρα της. Λίγο μετά την εφηβεία της, βρίσκει τον έρωτα -και μαζί μια δίοδο διαφυγής- στο πρόσωπο ενός μηχανόβιου εραστή. Η Σίρλεϋ μένει έγκυος κι αυτός δεν αργεί να πατήσει στα μονοπάτια του πατέρα της και να γίνει βίαιος, χτυπώντας την, εξευτελίζοντάς την και φέρνοντας ακόμη και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι άλλες γυναίκες για να του προσφέρουν ηδονή.
Τρίτη 11/10, 21:00
18€ – 25€
Νέο Θέατρο Βασιλάκου, Προφήτου Δανιήλ 3 και Πλαταιών, Κεραμεικός

ΧΟΡΟΣ

4. Out of Spring, από τους arisandmartha στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ

Το «Out of Spring» προκύπτει με αφορμή το μη σωζόμενο χορογραφικό έργο του Vaslav Nijinsky και τη διαχρονική μουσική σύνθεση του Igor Stravinsky, που σηματοδότησαν την έναρξη του μοντερνισμού και που λειτουργούν ακόμα και σήμερα ως μήτρα για επόμενες χορογραφικές εκδοχές. Δουλεύοντας με τις έννοιες της ανασύστασης, της αντιγραφής και του αν-αρχείου οργανώνεται μια τριπλή απόπειρα επαναπροσέγγισης του πρωτότυπου έργου, της αναπαράστασης και της περιγραφής του. Οι τρεις ερμηνευτές αναδιπλώνουν το υλικό και την μετα-πληροφορία που φέρει η ίδια η μυθολογία του, και αναρωτιούνται για το τι θυσιάζεται σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Χρησιμοποιώντας ready-made υλικά και φωτογραφίες από μεταγενέστερες εκδοχές, αυθαιρετούν εκ νέου πάνω στο αρχείο ενός έργου, που χαρακτηρίστηκε αρχικά ως ένα «νέο είδος αγριότητας» και ως «σκάνδαλο». Πώς προσεγγίζεται ένα μη καταγεγραμμένο χορογραφικό έργο; Πως εμφανίζεται η αγριότητα στην σκηνή μέσα από τις ρωγμές των πολλαπλών και κατακερματισμένων εκδοχών;
Τρίτη 11/10, 21:00
8€ – 10€ 
Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

ΜΟΥΣΙΚΗ

5. Ο Theodore στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο Theodore θα υποδεχθεί το κοινό του στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, στον ιστορικό χώρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Μια μοναδική exclusive performance του πρόσφατου album του «The Voyage», την κορυφή του λόφου Νυμφών, απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, κάτω από τα αστέρια του αθηναϊκού ουρανού. Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά εκτός από τον δίσκο θα ακουστούν για πρώτη φορά ζωντανά και τα ambient κομμάτια που περιλαμβάνονται στην κασέτα της deluxe έκδοσης του «The Voyage», αλλά και τραγούδια της παλαιότερης δισκογραφίας του Theodore που προετοίμαζαν το έδαφος για το concept του The Voyage.
Τρίτη 11/10, 21:00
10€
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, λόφος Νυμφών

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b