MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

4 Rooms: Μια παλιά οικία σφουγγαράδων στο Καστελόριζο μετατράπηκε σε art+design hub καλλιτεχνών

Πέντε designer studios ανέλαβαν την ανακαίνιση ενός παραδοσιακού σπιτιού στο Καστελόριζο και η δουλειά τους μιλάει από μόνη της.

Monopoli Team

Κάτι αλλάζει στον αρχιτεκτονικό χάρτη του Καστελόριζου, έχοντας ενθουσιάσει Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες. Παρότι πρόκειται για απομονωμένο νησί, μόλις 2 χλμ. από τα παράλια της Τουρκίας, έχει προσεγγίσει το ενδιαφέρον αρχιτεκτόνων, designers και καλλιτεχνών, οι οποίοι έρχονται για να επενδύσουν στο ελληνικό ακριτικό νησί. Αυτή την φορά πρόκειται για ένα νέο project με τίτλο «4 rooms» από την συλλέκτρια Sylvia Fiorucci, η οποία τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο Καστελόριζο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚουκάκι: Νέα πνοή και χρώμα στο πάρκο «Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης» από την FIX Hellas και τον ΑΚΤΟ12.09.2018

To νησί του Καστελόριζου παρότι δεν έχει αλλάξει σημαντικά, σημειώνει ανακαινίσεις σπιτιών και σύγχρονα boutique hotels, τα περισσότερα από ξένους ιδιοκτήτες, αλλά και από νέες κοινότητες καλλιτεχνών που δημιουργούνται. Μια τέτοια κοινότητα καλλιτεχνών, designer και εραστών της τέχνης έχει δημιουργήσει και η συλλέκτρια Sylvia Fiorucci, η οποία ανακάλυψε πριν χρόνια το νησί, αγόρασε μία σειρά από σπίτια και ερείπια με την οικογένειά της και ξεκίνησε να καλεί καλλιτέχνες και να υποστηρίζει τη δημιουργία έργων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡέι Καβακούμπο: Η εμβληματική σχεδιάστρια από την Ιαπωνία που άλλαξε τους κανόνες της υψηλής ραπτικής12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b