MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Αθήνα, σήμερα Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Mario Biondi στο Θέατρο Παλλάς

Μετά τη sold out εμφάνισή του στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού το 2019, ο διεθνούς φήμης ερμηνευτής και λάτρης της Ελλάδας Mario Biondi επιστρέφει στη χώρα μας. Η μοναδική φωνή αλλά και οι ερμηνείες του μιλούν από μόνα τους και είναι αρκετά για να καταλάβει κανείς πως ο Mario Biondi δικαίως κατέχει μια θέση στο πάνθεον των μεγάλων καλλιτεχνών της jazz, της soul, της funk, της pop… της μουσικής γενικότερα! Η σπουδαία πορεία του Mario Biondi ξεκίνησε το 2004 και ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας του, για να φτάσει να χαρακτηριστεί από πολλούς ως “ο νέος Barry White”.
Δευτέρα 10/10, 21:00
25€ – 80€
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ

2.Έχει φως η σκιά;, σε σκηνοθεσία της Αλεξάνδρας Καζάζου στο Θέατρο Θησείον

Η Transatlantic Group παρουσιάζει την καινούρια δουλειά της η οποία βασίζεται στο έργο του Albert Camus, Ο Ξένος. Το έργο θεωρείται ένα από τα πιο ανήσυχα του 20ου αιώνα και αντιπροσωπεύει την εξέγερση ενάντια στον παραλογισμό του κόσμου. Ουσιαστική έμπνευση της παράστασης υπήρξαν τρεις σημειώσεις του συγγραφέα: Ξένος – ποιος μπορεί να γνωρίζει τι σημαίνει αυτή η λέξη; Διανοούμενος – αυτός που χωρίζεται σε δύο. Χαίρομαι που είμαι δύο. Ο ήλιος, μου έμαθε πως η ιστορία δεν είναι το παν. Ηθοποιοί: Σπύρος Δέτσικας και Βασίλης Τρυφουλτσάνης.
Δευτέρα 10/10, 21:00
10€
Θησείον, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή Αθήνα

3. Ο Συνεργός, του Γιώργου Χριστοδούλου στο θέατρο Επί Κολωνώ

Στη Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ ανεβαίνει το ελληνικό έργο “Ο Συνεργός” σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιώργου Χριστοδούλου. Πρόκειται για την πραγματική ιστορία ενός εγκλήματος που συντάραξε την ελληνική κοινωνία και αποτέλεσε την έμπνευση για τη συγγραφή ενός νέου θεατρικού έργου το οποίο φωτίζει τις συνθήκες και την οπτική ενός ανθρώπου που αποφασίζει να συγκαλύψει και να προστατέψει έναν δολοφόνο. Υπόθεση: Στις αρχές Αυγούστου του 2005 μια νεαρή κοπέλα από την Βέροια εξαφανίζεται. Ο σύντροφός της δηλώνει συντετριμμένος πως δεν γνωρίζει τίποτα για το που μπορεί να βρίσκεται. Η υπόθεση απασχολεί έντονα την ελληνική κοινή γνώμη και δεν αργεί να αποκαλυφθεί πως ο ίδιος από ζήλεια την είχε στραγγαλίσει την ώρα που κοιμόταν φροντίζοντας να την εξαφανίσει με τη βοήθεια ενός συγγενή του. Αυτή η πραγματική ιστορία ενός εγκλήματος που συντάραξε την ελληνική κοινωνία, αποτέλεσε την έμπνευση για την συγγραφή ενός νέου θεατρικού έργου ο οποίο φωτίζει τις συνθήκες και την οπτική ενός ανθρώπου που αποφασίζει να συγκαλύψει και να προστατέψει έναν δολοφόνο.
Δευτέρα 10/10, 21:00
12€ – 15€
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Αθήνα

4. Τζόρνταν, των Άννα Ρέϋνολντς και Μόιρα Μπουφίνι στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Το θεατρικό έργο “Τζόρνταν” των Άννα Ρέϋνολντς και Μόιρα Μπουφίνι ανεβαίνει σήμερα στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου. Υπόθεση: Η Σίρλεϋ, μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια με ένα πατέρα βάναυσο που κακοποιούσε τη μητέρα της. Λίγο μετά την εφηβεία της, βρίσκει τον έρωτα -και μαζί μια δίοδο διαφυγής- στο πρόσωπο ενός μηχανόβιου εραστή. Η Σίρλεϋ μένει έγκυος κι αυτός δεν αργεί να πατήσει στα μονοπάτια του πατέρα της και να γίνει βίαιος, χτυπώντας την, εξευτελίζοντάς την και φέρνοντας ακόμη και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι άλλες γυναίκες για να του προσφέρουν ηδονή. Ερμηνεία: Μαρία Κορινθίου.
Δευτέρα 10/10, 21:00
18€ – 25€
Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, Προφήτου Δανιήλ 3 και Πλαταιών, Κεραμεικός

5. Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς, σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη στο Θέατρο Αλκμήνη

Η εταιρία θεατρικών παραγωγών A PRIORI παρουσιάζει στο θέατρο Αλκμήνη τη θεατρική διασκευή του έργου του Λέοντος Τολστόι “Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς” σε διασκευή/σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Υπόθεση: Ο ευκατάστατος δικαστής Ιβάν Ιλίτς, αρρωσταίνει βαριά. Η αρρώστια κι ο επικείμενος θάνατός του, εκμηδενίζουν όλη την προηγούμενη ζωή του. Επιτυχίες, ανούσιες συναναστροφές, εξουσία, κύρος και χρήμα στέκουν αδύναμα μπροστά στο τέλος. Ολόκληρη η ύπαρξη του Ιβάν Ιλίτς σείεται συθέμελα γιατί, όσο κι αν προσπαθεί να αποδεχτεί το συμπέρασμα ότι “ο Γάιος είναι άνθρωπος, οι άνθρωποι είναι θνητοί, άρα και ο Γάιος είναι θνητός” που διδάχτηκε κατά την περίοδο των φοιτητικών του χρόνων, το Εγώ του τον κρατάει γερά δέσμιό του. Ο Γάιος ναι… αυτός όμως όχι! Αυτός μπορεί να ξεγελάσει τον Θάνατο! Παίζουν: Θανάσης Κουρλαμπάς και Γιώργος Γαλίτης.
Δευτέρα 10/10, 18:00
10€ – 14€
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Πετράλωνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b