MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου

Μερικές προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1.Η Τάνια Τσανακλίδου τιμά το έργο του Γιάννη Σπανού στο Ηρώδειο

Μία συναυλία αφιερωμένη στο έργο του Γιάννη Σπανού θα παρουσιάσει η Τάνια Τσανακλίδου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Μετρώντας 48 χρόνια από την πρώτη τους συνάντηση στον “Μορμόλη” (1974) και ακριβώς 40 από την πρώτη μεγάλη και ολοκληρωμένη συνεργασία τους στο “Φίλε…” (1982), που επαναλήφθηκε τρία χρόνια μετά (1985) με τον δίσκο “Της βροχής και της νύχτας”, η ερμηνεύτρια επιμελείται καλλιτεχνικά και ερμηνεύει ένα πρόγραμμα-φόρο τιμής στον συνθέτη που πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Νέου Κύματος χαρίζοντάς μας εμβληματικά κομμάτια.
Παρασκευή 7/10, 21:00
15€ – 70€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αεροπαγίτου

2.Οι Blues Wire στο Κύτταρο live

Το Κύτταρο θα έχει τη χαρά και την τιμή να υποδεχτεί τους Blues WireΑυτή την μουσική παρέα που αβίαστα, από το 1983 και κάθε φορά σαν πρώτη φορά, μάς καθηλώνει και μάς ξεσηκώνει με την χαρακτηριστική της αστείρευτη ενέργεια και αυτό τον μυθικό συνδυασμό δεξιοτεχνίας και άγνοιας κινδύνου που διαχρονικά τους συντροφεύει καθώς «μεταφράζουν» ζωντανά τις δικές τους αλλά και κλασικές μπλουζ (και όχι μόνο) εμπνεύσεις.
Παρασκευή 7/10, 22:30
12€ – 15€
Κύτταρο Live, Ηπείρου & Αχαρνών, Πεδίο Άρεως – Πλ. Βικτωρίας

ΘΕΑΤΡΟ

3.Ματωμένα Χώματα, της Διδώς Σωτηρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Tιμώντας τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τα 113 χρόνια από τη γέννηση της Διδώς Σωτηρίου, τα Ματωμένα Χώματα σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη επιστρέφουν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η παράσταση: Η ζωή του Μικρασιάτη Μανώλη Αξιώτη, που αφηγείται τις δοκιμασίες του στα Ματωμένα Χώματα, μεταφέρεται στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Με έντονο το στοιχείο της μνήμης, και μέσα από μία έντονη αλληλουχία αφηγήσεων και σκηνών, ο θεατής παρακολουθεί τη ζωή του ήρωα από την ήρεμη αγροτική ζωή στο χωριό Κιρκιντζέ, στα απάνθρωπα τάγματα εργασίας Αμελέ Ταμπουρού, το σκληρό μέτωπο του Αφιόν Καραχισάρ και το προσφυγικό ταξίδι στην Ελλάδα. “Θηρίο είν’ ο άνθρωπος”, μονολογεί ο ήρωας, για να περιγράψει όχι μόνο το πόσα μπορεί να αντέξει, αλλά και το πόσα φριχτά μπορεί να πράξει. Παίζουν: Νικήτας Τσακίρογλου, Μιχάλης Σαράντης, Θάνος Αλεξίου, Μαρία Νεφέλη Δούκα, Τζένη Κόλλια, Φώτης Λαζάρου, Δάφνη Λιανάκη, Σταύρος Μοίρας, Ευθύμης Ξυπολιτάς, Παναγιώτα Παπαδημητρίου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Κώστας Φυτίλης, Aντώνης Χρήστου.
Παρασκευή 7/10, 21:00
10€ – 30€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 32

4.Η Μοναξιά της Δύσης, του Μάρτιν ΜακΝτόνα στο Θέατρο Αθηνών

Ο βραβευμένος Μάρτιν ΜακΝτόνα, καταθέτει τη “Μοναξιά της Δύσης” (1997), ένα έργο βίαιο αλλά και άγρια ευαίσθητο, με ανέλπιστο σασπένς και εξωφρενικό χιούμορ. Υπόθεση: Σε μια μικρή πόλη της Κοννεμάρα, στην κομητεία του Γκόλγουεϊ της Ιρλανδίας, δυο αδέλφια, ο Κόλμαν και ο Βαλίν, που διασκεδάζουν να αλληλοσπαράζονται, παίζοντας με τα όρια τους, προσπαθούν να συνυπάρξουν. Ένας ιερέας, ο Ουέλς, με κρίση πίστης και ένα περίεργα έξαλλο κορίτσι, η Γκερλίν, θα τους φέρουν αντιμέτωπους με μια δύσκολη δοκιμασία, προκειμένου να τους βοηθήσουν. Τα δυο αδέλφια, μέσα στο πατρικό τους σπίτι, θα αναμετρηθούν μέχρι τελικής πτώσης… Πρωταγωνιστούν: Νίκος Κουρής, Χρήστος Μαλάκης, Γιώργος Ηλιόπουλος, Δανάη Μιχαλάκη.
Παρασκευή 7/10, 21:00
13€ – 20€
Θέατρο Αθηνών, Βουκουρεστίου 10, Κέντρο Αθήνας

5.Η κυρία Κλάιν, του Νίκολας Ράιτ στο Θέατρο Αργώ

Η Αιμιλία Υψηλάντη, η Νατάσα Καλογρίδη και η Σάρα Εσκενάζη συναντώνται στη σκηνή του θεάτρου Αργώ, στο έργο “Η κυρία Κλάιν” του Νίκολας Ράιτ σε σκηνοθεσία της Χρύσας Καψούλη. Υπόθεση: Τρεις γυναίκες και οι τρεις ψυχαναλύτριες, μια μάνα -η περίφημη Μέλανι Κλάιν- η κόρη της και η γραμματέας της περνούν μια νύχτα μαζί, στο Λονδίνο του 1934. O ξαφνικός θάνατος του γιου και αδελφού δημιουργεί άγριες συγκρούσεις, συνεχείς ανατροπές, ανταγωνισμό, ενοχές, πάθη. Η Κυρία Κλάιν είναι η βιεννέζα ψυχαναλύτρια Μέλανι Κλάιν, η σημαντικότερη της Ευρώπης που έκανε πρωτοπόρες έρευνες στη νηπιακή και παιδική ψυχολογία και αμφισβήτησε έντονα τον Σίγκμουντ Φρόυντ του οποίου υπήρξε μαθήτρια.
Παρασκευή 7/10, 21:00
10€ – 17€

Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 15, Ομόνοια

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b