MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.

Οικόπεδα με θέα
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Οικόπεδα με θέα, του David Mamet στο Θέατρο Άνεσις

Η Happy Productions παρουσιάζει στο Θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, το βραβευμένο με Pulitzer αριστούργημα του David Mamet, “Οικόπεδα με θέα” (Glengarry Glen Ross). Το έργο, διαδραματίζεται κατά τις τελευταίες μέρες ενός διαγωνισμού, που έχει επιβληθεί από τα κεντρικά γραφεία ενός κτηματομεσιτικού γραφείου μιας μικρής αμερικανικής πόλης. Οι τέσσερις απελπισμένοι μεσίτες του γραφείου διαγωνίζονται ποιος θα κλείσει τις περισσότερες πωλήσεις. Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει ένα πολυτελές αυτοκίνητο, ο δεύτερος ένα σετ μαχαίρια ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος θα απολυθούν! Οι ήρωες αυτού του ρεαλιστικού, σκληρού και δηκτικού έργου, που είναι συγχρόνως σπαρακτικό και αστείο, κυνηγούν το δικό τους “αμερικανικό όνειρο”. Ανταγωνίζονται μεταξύ τους χωρίς ηθικούς φραγμούς, όλοι εναντίον όλων. Θα κάνουν τα πάντα, νόμιμα ή μη, για να πουλήσουν τα περισσότερα ακίνητα, με μότο τη φράση “Πάση θυσία να κλείσει η συμφωνία”, υπακούοντας στη φιλοσοφία του “πουλάω άρα υπάρχω”. Ο ανταγωνισμός έχει φθάσει στο αποκορύφωμά του και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ανθρωπιά και έλεος…Ηθοποιοί: Σέλη Λεβίν (Μεσίτης): Γιάννης Μπέζος, Τζορτζ Αρόνοφ (Μεσίτης): Άρης Λεμπεσόπουλος, Ρίτσαρντ Ρόμα (Μεσίτης): Μάκης Παπαδημητρίου, Ντέιβ Μος (Μεσίτης): Θανάσης Κουρλαμπάς Τζέιμς Λινγκ (Πελάτης): Γιάννης Δρακόπουλος, Τζον Ουίλιαμσον (Προϊστάμενος γραφείου): Γεράσιμος Σκαφίδας, Μπέιλεν (Αστυνομικός): Μάριος Μαριόλος.
Τετάρτη 5/10, 19:00
15€ – 25€ 
Θέατρο Άνεσις, Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι 

2. Το Σώσε, του Michael Frayn στο Θέατρο Παλλάς

H εμβληματική κωμωδία του Μάικλ Φρέιν, “Το Σώσε”, ανεβαίνει για μια ακόμη φορά, για περιορισμένες παραστάσεις, στη σκηνή σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με έναν θίασο σπουδαίων πρωταγωνιστών επί σκηνής. Ένα έργο που γράφτηκε αρκετά χρόνια νωρίτερα, όταν ο Μάικλ Φρέιν, εν έτει 1970, όσο παρακολουθούσε από τις κουΐντες ενός λονδρέζικου θεάτρου μια θεατρική φάρσα εμπνεύστηκε “Το Σώσε” (Noises Off). Αργότερα, είπε: “ήταν πιο αστείο να το βλέπεις από την κουΐντα, παρά από την πλατεία του θεάτρου, και σκέφτηκα ότι μια μέρα πρέπει να γράψω μια θεατρική κωμωδία για όλα όσα γίνονται πίσω από την σκηνή”. “Το Σώσε”, έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν στην Ελλάδα. Πρώτη φορά το σκηνοθέτησε ο Ανδρέας Βουτσινάς, στο θέατρο “Μινώα” το 1983. Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Σμαράγδα Καρύδη, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Χρυσοστόμου, Λένα Παπαληγούρα, Γιώργος Ψυχογυιός, Δάφνη Δαυίδ και Γιώργος Ζυγούρης.
Τετάρτη 5/10, 19:00
15€ – 80€
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Κέντρο Αθήνας

ΜΟΥΣΙΚΗ

3.Hélène Mercier και Alain Lefèvre στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι πάντα επιτυχημένες εμφανίσεις του καναδού βιρτουόζου πιανίστα Αλαίν Λεφέβρ στην Ελλάδα τον έχουν καταστήσει επάξια στο κοινό ως έναν από τους πιο αγαπητούς εκτελεστές διεθνούς εμβελείας. Φέτος συμπράττει με την εξίσου διάσημη συμπατριώτισσά του Ελέν Μερσιέ, παρουσιάζοντας δύο έργα του Αντρέ Ματιέ, του “Καναδού Μότσαρτ” τον αποκαλούσαν, χάρη στο σπάνιο μουσικό του ταλέντο σε παιδική ηλικία. Η μουσική του Ματιέ ξεχειλίζει από αισθαντικότητα στο πρότυπο του Ραχμάνινοφ και δεν κρύβει την πρόθεσή της να συγκινεί με τρόπο άμεσο και ανεπιτήδευτο. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει επίσης η πρώτη παγκόσμια εκτέλεση ενός έργου του ίδιου του Λεφέβρ, αλλά και η εκτέλεση του λατρεμένου Μπολερό του Ραβέλ, που σπανίως παρουσιάζεται σε μεταγραφή για δύο πιάνα του ίδιου του συνθέτη.
Τετάρτη 5/10, 20:30
9€ – 50€

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη

4. Η Anneke Van Giersbergen στο Gazarte

Η Anneke Van Giersbergen έρχεται σήμερα στη σκηνή του Gazarte για ένα μοναδικό solo. Δεν είναι πολλές οι σχέσεις λατρείας μεταξύ κοινού και καλλιτέχνη που να συναγωνίζονται αυτή των Ελλήνων μουσικόφιλων και της Anneke Van Giersbergen. Δεκαετίες τώρα και από την πρώτη στιγμή που ως τραγουδίστρια των The Gathering άναψε αυτή τη σπίθα, η Anneke Van Giersbergen νιώθει την Ελλάδα ως δεύτερο σπίτι της και οι Έλληνες fans έχουν βρει σε αυτή μια καλλιτέχνιδα που ακολουθούν και στηρίζουν, όποιο δημιουργικό δρόμο και να ακολουθήσει.
Τετάρτη 5/10, 21:45
15€ – 20€
Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι – Βοτανικός – Κεραμεικός

5. Οι Γιώργος και Νίκος Στρατάκης στο Lunar Space Athens

Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης, εδώ και χρόνια, καταθέτουν με σεβασμό τις δικές τους μουσικές επιλογές, συνθέσεις και απόψεις. Έχοντας αυτό το μοναδικό ένστικτο που πηγάζει από μέσα τους χωρίς ενδοιασμούς, γνωρίζουν ότι η παραδοσιακή μουσική της Κρήτης είναι ένα δημιουργικό ταξίδι ήχων, λέξεων και συναισθημάτων. Συνθέτουν μουσική πέρα από τα όρια της παράδοσης της Κρήτης και οδηγούν σε δρόμους αλλιώτικους. Τα δύο αδέλφια ζωσμένα με την αγάπη για τη μουσική του τόπου τους θα μεταφέρουν όλη αυτή τη δύναμη, την ένταση, τον ρυθμό και την ατμόσφαιρα μαγείας της κρητικής μουσικής στην Αθήνα, στο Lunar Space Athens σήμερα.
Τετάρτη 5/10, 21:30
13€ – 15€
Lunar Space – Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”, Πειραιώς 254

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b