MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Another Love: Το hit του Tom Odell γίνεται soundtrack των εξεγερμένων γυναικών στο Ιράν

Εννέα χρόνια μετά, η μεγαλύτερη επιτυχία του Tom Odell έγινε ξανά viral στο TikTok, με γυναίκες από το Ιράν να επιλέγουν το τραγούδι για τα βίντεο που κάνουν στην εφαρμογή.

Monopoli Team

Το τραγούδι του Tom Odell “Another Love” βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο νούμερο 17 των βρετανικών charts, εννέα χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του.

Το τραγούδι έγινε ξανά viral στο TikTok, όταν οι χρήστες της εφαρμογής ξεκίνησαν να το χρησιμοποιούν σε βίντεο από διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες.

Συγκεκριμένα χρησιμοποιούν ένα κομμάτι που ηχογραφήθηκε σε μία συναυλία του Odell, στην οποία ακούγεται το κοινό να φωνάζει τους στίχους: “Και αν κάποιος σε πληγώσει, θέλω να πολεμήσω. Αλλά τα χέρια μου έχουν σπάσει πολλές φορές. Οπότε θα χρησιμοποιήσω τη φωνή μου, θα είμαι τόσο αγενής. Τα λόγια πάντα κερδίζουν, αλλά ξέρω πως θα χάσω” (And if somebody hurts you, I wanna fight/ But my hands been broken one too many times/ So I’ll use my voice, I’ll be so f*cking rude/ Words they always win, but I know I’ll lose).

@thedaaal Please share this videos and be the sound of Iran. Meanwhile the president of Iran is in United States for United nation and he’s denying everything. #mahsaamini #mahsa_amini #iran #justiceforiran #justice #war #civilian #Iran #iran🇮🇷 #sharethis #viral #viralvideo #fyp #fypシ #fypシ゚viral #iraniangirl #iranianprotests2022 #protest #dictatoship #fightingfreedom #womenpower #power ♬ original sound – em🤍


Ο ήχος αυτός ήταν εδώ και καιρό δημοφιλής στο TikTok, τώρα όμως τον χρησιμοποιούν γυναίκες από το Ιράν ως “soundtrack” των διαδηλώσεων και καταγγελιών, που προκάλεσε ο θάνατος της 22χρονης Mahsa Amini, όσο βρισκόταν υπό κράτηση από την “Αστυνομία Ηθών”.

Η Amini συλλήφθηκε από την αστυνομία, γιατί φορούσε πιο χαλαρά τη μαντήλα/hijab της. Η αστυνομία αρνείται την κακομεταχείρισή της και ισχυρίζεται ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή, με την οικογένειά της να δηλώνει ότι η νεαρή κοπέλα δεν είχε ποτέ προβλήματα με την καρδιά της.

Μετά τον θάνατο της Amini, διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει σε όλο το Ιράν και ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα της χώρας, την Τεχεράνη. Τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την ημέρα που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις.

Πολλά από τα βίντεο στο TikTok δείχνουν τις γυναίκες όσο βρίσκονται στις διαδηλώσεις αυτές, στους δρόμους του Ιράν, με κίνδυνο της ζωής τους. Σε άλλα βίντεο οι γυναίκες κόβουν τα μαλλιά τους ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Amini, ενώ σε άλλα ντύνονται για να βγουν έξω, για να δείξουν ακριβώς πόσο εξωφρενικοί είναι οι νόμοι του Ιράν.

@nikaazarriii #iran #persiantiktok #mahsaamini ♬ original sound – em🤍

Μιλώντας για το γεγονός ότι το τραγούδι του επιλέχθηκε για αυτόν τον σκοπό, ο Tom Odell ανέφερε: “Είμαι σοκαρισμένος με όλα όσα γίνονται στο Ιράν. Στέλνω αγάπη και τις σκέψεις μου σε αυτούς τους απίστευτα γενναίους ανθρώπους που ορθώνουν το ανάστημά τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις γυναίκες”.

@mariahedayati For all my sisters, for Mahsa. #mahsaamini #iran ♬ original sound – em🤍

“Όλοι θα έπρεπε να έχουν την επιλογή να φορέσουν, ή να μην φορέσουν, οτιδήποτε επιλέγουν” πρόσθεσε ο Βρετανός μουσικός.

Τον Μάρτιο, το τραγούδι του Odell είχε αγαπηθεί πολύ, αυτή τη φορά από Ουκρανούς χρήστες του TikTok, οι οποίοι εμπνέονταν από τους στίχους του. Τότε, ο Βρετανός είχε δώσει μία μίνι συναυλία σε έναν σταθμό τρένου στο Βουκουρέστι, όπου κατέφταναν πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Χθες το βράδυ, σε μία συναυλία του στη Γερμανία, ο τραγουδιστής αφιέρωσε το κομμάτι στους διαδηλωτές στο Ιράν, λέγοντας: “Σήμερα θέλω να το αφιερώσω στους γενναίους ανθρώπους που διαδηλώνουν στο Ιράν”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑσγκάρ Φαραντί: Ο διάσημος σκηνοθέτης καλεί σε αλληλεγγύη στις “δυνατές και γενναίες” γυναίκες του Ιράν12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b