MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Εθνικό Θέατρο: Για ποιες παραστάσεις ισχύει η προσφορά των 10 ευρώ

Μέχρι και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 00:00 το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί εισιτήρια για τις παραστάσεις του Εθνικού στην τιμή των 10 ευρώ.

«Βρυκόλακες» του Ιψεν σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή
Monopoli Team

Η σεζόν στο Εθνικό Θέατρο άνοιξε πρακτικά εδώ και λίγες ημέρες, όταν ενεργοποιήθηκε ο θεσμός των Early Bird Tickets όπου μέχρι και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 00:00 το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί εισιτήρια στην τιμή των 10 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό κατά την παρουσίαση του φετινού προγράμματος, το Εθνικό επιφυλάσσει ένα ισορροπημένο πρόγραμμα 12 παραγωγών “που επιχειρεί να καλύψει όλο το φάσμα”. Κλασικά γνωστά έργα, άπαιχτα έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, θεατρικές διασκευές λογοτεχνικών κειμένων και σεναρίων ταινιών, πρωτότυπες κειμενικές συνθέσεις, από δόκιμους σημαντικούς σκηνοθέτες, αλλά και δημιουργούς της νέας γενιάς.

Αντίστοιχη είναι και η ποικιλομορφία των ηθοποιών που θα δούμε αυτό τον χειμώνα στις παραστάσεις του Εθνικού. Από καλλιτέχνες που θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο θέατρο έως πολύ έμπειρους και γνωστούς ανθρώπους του θεάτρου.

Όσο για τα Early Bird Tickets, αφορούν τα έργα της Κεντρικής Σκηνής, της Σκηνής «Νίκος Κούρκουλος», της Σκηνής «Μαρίκα Κοτοπούλη» και της Σκηνής «Κατίνα Παξινού» στο Θέατρο Rex, για όλες τις θέσεις με εξαίρεση την διακεκριμένη ζώνη. Για τα έργα της Κεντρικής Σκηνής θα ανοίξουν συγκεκριμένες ημερομηνίες λόγω του εναλλασσόμενου ρεπερτορίου.

Οι παρακάτω λοιπόν είναι οι παραστάσεις που περιλαμβάνονται στην προσφορά του Εθνικού.

«Βρυκόλακες» του Ιψεν σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή

Κεντρική Σκηνή

Η Κεντρική Σκηνή θα ανοίξει με τους «Βρυκόλακες» του Ιψεν σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και τους Νένα Μεντή, Αργύρη Πανταζάρα στους εμβληματικούς ρόλους της κυρίας ‘Αλβινγκ και του γιου της ΄Οσβαλντ.

Το Δεκέμβριο, τη σκυτάλη θα πάρει η «Σπασμένη στάμνα» του Κλάιστ (έργο ταυτισμένο με τον Λευτέρη Βογιατζή) εδώ υπό τη σκηνοθετική ματιά του Νίκου Χατζόπουλου και του Ακύλλα Καραζήση και πρωταγωνιστές τους ίδιους και τους Κίττυ Παϊταζόγλου, Γιώργο Συμεωνίδη, Θάνο Τοκάκη, Μάρθα Φριντζήλα κ.α.

Το Μάρτιο, ο Δημήτρης Καραντζάς θα επιστρέψει στο Εθνικό Θέατρο με Σαίξπηρ και το κλασικότερο όλων, «Ρωμαίο και Ιουλιέτα». Στην διανομή της παράστασης θα δούμε πλήθος πρωταγωνιστών: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Κλίνης, Αντώνης Κολοβός, Έκτορας Λιάτσος, Άρης Μπαλής, Ηρώ Μπέζου, Γιάννης Νταλιάνης, Μάνος Πετράκης, Ρένη Πιττακή, Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης κ.α.

Θανάσης Αλευράς, Ζέτα Μακρυπούλια και Νίκος Καραθάνος στην ομάδα της «Νύχτας στην Επίδαυρο».

Σκηνές «Μαρίκα Κοτοπούλη» και «Κατίνα Παξινού» στο Rex

Η άλλη μεγάλη σκηνή του θεάτρου, το Rex παραμένει προσανατολισμένη στα μουσικο-θεατρικά θεάματα, καταρχάς βαφτίζοντας την Αμάλια Μπένετ στη σκηνοθεσία. Η γνωστή χορογράφος θα προσεγγίσει «Τα φώτα της πόλης» του Τσάπλιν σε μορφή μιούζικαλ που υπογράφει ο Θοδωρής Οικονόμου. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο τέλος Νοεμβρίου με τους Σαββίνα Γιαννάτου, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Έκτορα Λυγίζο, Κώστα Μπερικόπουλο, Νικόλα Ντούρο, Κρις Ραντάνοφ, Υβόννη Μαλτέζου, Γρηγορία Μεθενίτη κ.α. στη διανομή.

Ο στενός συνεργάτης της Μπένετ, Νίκος Καραθάνος θα πάρει την σκυτάλη με το πρώτο δικό του έργο, το «Μια νύχτα στην Επίδαυρο» τοποθετώντας επί σκηνής τους Χάρις Αλεξίου, Θανάση Αλευρά, Έμιλυ Κολιανδρή, Γιάννη Κότσιφα, Χρήστο Λούλη, Ζέτα Μακρυπούλια, Ιωάννα Μαυρέα, Κώστα Μπερικόπουλο, Πάνο Παπαδόπουλο, Έλλη Πασπαλά, Άγγελο Τριανταφύλλου, Γαλήνη Χατζηπασχάλη κ.α.

Παράλληλα, στην προσφορά περιλαμβάνονται και μερικές από τις παραστάσεις της “Πειραματικής” σκηνής, οι συντελεστές των οποίων επιλέχθηκαν μετά από ανοιχτό κάλεσμα και ακροάσεις. Από εκεί προέκυψαν «Οι προβοκάτορες», ένα έργο του Γιάννη Αποσκίτη σε σκηνοθεσία του Ορέστη Σταυρόπουλου, το «Δε φάιναλ θολούσιον» των Κωστάκη Ανάν και Suyako (aka Βασίλη Μαγουλιώτη) και τέλος τα «Goodbye, Lindita» του Μάριο Μπανούσι και «Yes we can’t» της Μαριλένας Κατρανίδου.

Σκηνή “Νίκος Κούρκουλος”

«Ένα σπίτι φωτεινό σαν σήμερα», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, στο Εθνικό Θέατρο

Στη Νέα Σκηνή του κτηρίου Τσίλερ θα δούμε άγνωστα ή σπάνια παιζόμενα έργα. Την αρχή κάνει ο νέος καλλιτεχνικός υπεύθυνος της Πειραματικής Σκηνής, Γιώργος Κουτλής με τον «Άνθρωπο απ’ το Παντόλσκ» του Ντμίτρι Ντανίλοφ, κείμενο που ανεβαίνει σε πανελλήνια πρώτη. Πρωταγωνιστές του οι Δημήτρης Ήμελλος, Ελένη Κουτσιούμπα, Άρης Μπαλής, Γιλμάζ Χουσμέν κ.α..

Το Δεκέμβριο η Σοφία Πάσχου ντεμπουτάρει στο Εθνικό με το έργο της Πένυς Φυλακτάκη «Ο άλλος» και τους Παντελή Δεντάκη, Δημήτρη Δρόσο, Γιώργο Ζυγούρη, Κατερίνα Πατσιάνη, Ευδοκία Ρουμελιώτη και Κώστα Φιλίππογλου στην πρωταγωνιστική ομάδα.

Τέλος, ο ίδιος ο Γιάννης Μόσχος στην πρώτη του σκηνοθεσία ως καλλιτεχνικός διευθυντής επιλέγει τον τολμηρό Τόνυ Κούσνερ και το «Ένα σπίτι φωτεινό σαν σήμερα» με τους Ανατολή Αθανασιάδου, Αγορίτσα Οικονόμου, Παναγιώτη Παναγόπουλο, Θέμη Πάνου, Δημοσθένη Παπαδόπουλο, Θανάση Ραφτόπουλο, Σοφία Σεϊρλή, Υψιπύλη Σοφιά, Μαρία Τσιμά στην διανομή.

Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Γιάννης Μόσχος κρατάει το νήμα της συνέχειας στο Εθνικό12.09.2018

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b