MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ντέιβιντ Μπόουι: Ο εμβληματικός καλλιτέχνης είναι πλέον μέλος στο Music Walk Of Fame του Κάμντεν

Μετά τους The Who, την Έιμι Γουάινχαουζ και άλλους καλλιτέχνες της βρετανικής μουσικής σκηνής που έγραψαν ιστορία, ο εμβληματικός Ντέιβιντ Μπόουι τιμήθηκε με τη δική του πλακέτα στο Music Walk Of Fame του Κάμντεν.

Ντέιβιντ Μπόουι: Ο εμβληματικός καλλιτέχνης είναι πλέον μέλος στο Music Walk Of Fame του Κάμντεν
Monopoli Team

Ο Ντέιβιντ Μπόουι τιμήθηκε χθές, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, με τη δική του πλακέτα στο Music Walk Of Fame του Κάμντεν. Στην τελετή, η οποία είχε αρχικά ορισθεί να πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου ωστόσο καθυστέρησε λόγω του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, παρευρέθηκαν φίλοι και συνεργάτες του εμβληματικού καλλιτέχνη, οι οποίοι τέλεσαν τα αποκαλυπτήρια και γιόρτασαν τη ζωή και την κληρονομιά του.

Ποιοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση

Ανάμεσα σε αυτούς που απέτισαν φόρο τιμής ήταν ο ντράμερ των Spiders From Mars , Μικ Γούντμανσι, ο οποίος δήλωσε στο Reuters πως πρόκειται «για ένα ακόμη ορόσημο της κληρονομιάς του στη μουσική, στον κινηματογράφο, το βίντεο και όλα όσα προσέφερε στον πολιτισμό. Υπήρξε ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης- ο οποίος εργαζόταν 24 ώρες το 24ωρό και αυτό φαινόταν πάντα στα δημιουργήματα του. Δεν νομίζω να είναι κάποιος ικανός να μεταπηδήσει από όλα αυτά τα διαφορετικά προσωπεία και τα μουσικά είδη- όπως έκανε εκείνος- με τέτοια επιτυχία». 

Ο Lee Bennett, ο ιδρυτής του Walk Of Fame, δήλωσε πως η κυκλοφορία της νέας ταινίας για τον Ντέιβιντ Μπόουι, με τίτλο «Moonage Daydream», ήταν ο καταλύτης για την επανεκκίνηση της σειράς, αφότου ο covid δημιούργησε καθυστέρηση στο να στρωθούν οι νέες πλακέτες.

«Δεν υπήρχε κάποιος καλύτερος για να επιστρέψουμε», τόνισε, «Οποιοσδήποτε καλλιτέχνης των τελευταίων πενήντα χρόνων μας έρχεται στο μυαλό, δεν ήταν ο χαμαιλέοντας που υπήρξε ο Μπόουι. Το πως άγγιξε τόσες πολλές γενιές, ζωές, απλώς ταίριαζε να είναι εκείνος ο σωστός άνθρωπος με τον οποίο θα επιστρέφαμε».

Άλλοι καλλιτέχνες που «βρίσκονται» στο Music Walk Of Fame του Κάμντεν

Το θρυλικό συγκρότημα The Who ήταν οι πρώτοι που τιμήθηκαν με το ειδικό βραβείο τον Νοέμβριο του 2019, αφότου είχαν δρομολογηθεί από το 2013. Εκείνη την περίοδο η Έιμι Γουάινχαουζ και οι Madness λήφθηκαν υπόψιν ώστε να λάβουν πλακέτα στο Walk of Fame. Και των δύο τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν το 2020.

«Moonage Daydream»: Νέο ντοκιμαντέρ για τον εμβληματικό καλλιτέχνη

Πρόσφατα μια νέα ταινία για τον Ντέιβιντ Μπόουι, το «Moonage Daydream», σε σκηνοθεσία Brett Morgen, κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες της Βρετανίας. Περιγράφεται ως μια «μεγάλου μήκους πειραματική κινηματογραφική οδύσσεια», η οποία «εξερευνά τη δημιουργικότητα, το μουσικό και πνευματικό ταξίδι του Μπόουι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ28ες Νύχτες Πρεμιέρας: Οι δικές μας επιλογές από το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ12.09.2018

Το ντοκιμαντέρ θα συνοδεύεται από ένα μουσικό άλμπουμ το οποίο και θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά τραγούδια της καριέρας του, ακυκλοφόρητο υλικό, μοναδικά μιξ που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για το φιλμ και συζητήσεις με τον εκλιπόν καλλιτέχνη.

Πηγή: NME

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b