MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα: 6 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου

Μερικές προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύστε στην Αθήνα, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Η Ευθαλία του Γαλατά, του Θωμά Κορκοβίνη σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ στο Άλσος Νέας Σμύρνης

“Η Ευθαλία του Γαλατά” του Θωμά Κορκοβίνη

Η θεατρική παράσταση “Η Ευθαλία του Γαλατά”, του Θωμά Κορκοβίνη σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ, θα ανεβεί σήμερα στη σκηνή του Άλσους Νέας Σμύρνης. Πρόκειται για μία περιπέτεια… μια ζωή… που καθρεφτίζει σπιθαμή προς σπιθαμή, την ταραγμένη εποχή, του Ελληνισμού, της Μαύρης Θάλασσας και της Κωνσταντινούπολης. Το “ιδιαίτερο” της εικόνας της και το εκρηκτικό του χαρακτήρα της, τράβηξε το ενδιαφέρον του συγγραφέα. Η συζήτηση μαζί της προκάλεσε μια ανέλπιστη προσωπική εξομολόγηση, με βάση την οποία ο Θωμάς Κοροβίνης έχτισε τον συνταρακτικό μονόλογο-νουβέλα “Φαχισέ Τσίκα”. Την Ευθαλία του Γαλατά ενσαρκώνει η Νικολέττα Βλαβιανού.
Πέμπτη 22/09, 20:30
5€
Άλσος Νέας Σμύρνης, Λεωφόρος Ελευθέριου Βενιζέλου και Εφέσου

2. Η Πανούκλα, του Αλμπέρ Καμύ σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη στο Θέατρο 104

Η ομάδα GAFF και η Σοφία Καραγιάννη παρουσιάζουν το έργο του Αλμπέρ Καμύ “Η Πανούκλα”. Υπόθεση: Ο γιατρός Ριέ, η Πόλη και η Πανούκλα ξετυλίγουν ένα παράλογο χρονικό τρόμου, επιβίωσης κι ανθεκτικότητας. Όλα ξεκινούν σε μια συνηθισμένη πόλη, όπου οι αρουραίοι αρχίζουν να βγαίνουν από τους υπονόμους και να πεθαίνουν στους δρόμους. Η ζωή των ανθρώπων της αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, καθώς ο ιός μεταδίδεται ανεξέλεγκτα από τα ζώα στους ανθρώπους και έρχονται αντιμέτωποι με την αρρώστια, τη μοναξιά, τον φόβο, την τρέλα και τον θάνατο. Ο γιατρός Ριέ βάζει στο μικροσκόπιό του το χάος που προκαλεί μια τέτοια κρίση, παλεύει ακατάπαυστα για την υγεία των συμπολιτών του και δίνει όλες του τις δυνάμεις για να πολεμήσει, όχι μόνο την αρρώστια, αλλά κυρίως την απελπισία. Πρωταγωνιστούν:  Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Δημήτρης Μαμιός.
Πέμπτη 22/09, 21:15
5€ – 12€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

3. Ο Μικρός Πρίγκιπας σε χρόνο ενεστώτα, σε σκηνοθεσία Χρήστου Μουστάκα στο Βέακειο Θέατρο Πειραιά

“Ο Μικρός Πρίγκιπας σε χρόνο ενεστώτα” βασισμένο στο διήγημα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, θα ανεβεί στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Στην υπόθεση βλέπουμε ένα παράξενο ταξιδιώτη που εγκαταλείπει την ασφάλεια του μικρού του πλανήτη, του σπιτιού του δηλαδή και περιφέρεται στο διάστημα, προσπαθώντας να κατανοήσει τον τρόπο που σκέφτονται οι μεγάλοι. Μια παράσταση, η οποία αναδεικνύει χαρακτήρες, προβάλει αξίες, αναδεικνύει τη διαφορετικότητα που μαγεύει με μια πρωτότυπη σκηνοθετική και ερμηνευτική προσέγγιση στο σήμερα. Ηθοποιοί: Δημήτρης Γρίντζος, Μαγδαληνή Πάντα, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, Μαριάννα Μωυσίδου.
Πέμπτη 22/09, 21:00
Παιδιά έως 5 ετών δωρεάν – 12€
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, Λόφος Προφήτη Ηλία
ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Ρεμπώτικα: Ο Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης Gazarte Roof Stage

Οι Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης θα βρεθούν για μία μοναδική συναυλία στο GazarteRoofStag. Πρόκειται για δύο καλλιτέχνες οι οποίοι προτείνουν τη δημιουργική συνύπαρξη του ρεμπέτικου κόσμου του Ρεμπώ με τον ποιητικό κόσμο του ρεμπέτικου. Το «πάντρεμα» των δύο αυτών κόσμων ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016, όταν τα αδέρφια Καλογεράκη άρχισαν τη μελέτη της αλληλογραφίας του Ρεμπώ με τον Βερλαίν. Μέσω των επιστολών άρχισαν να ξεδιπλώνουν την πορεία της ερωτικής τους σχέσης.
Πέμπτη 22/09, 22:00
10€ – 13€
Gazarte – Roof Stage, Βουτάδων 32-34

5. Οι Kings of Convenience στο Θέατρο Ακροπόλ

Η μαγευτική νορβηγική folk των Kings of Convenience, έρχεται σήμερα στην Αθήνα, στο Θέατρο Ακροπόλ για μία μοναδική συναυλία. Μόλις είκοσι χρόνια πριν, το 2001, οι αγαπημένοι Νορβηγοί Kings of Convenience κυκλοφόρησαν το «Quiet is the New Loud», το οποίο δεν ήταν μόνο το πρώτο άλμπουμ τους αλλά και κάτι πολύ πιο σημαντικό: ήταν η δήλωση προθέσεων που αποτέλεσε τον πυλώνα ολόκληρης της καριέρας τους.
Πέμπτη 22/09, 21:30
22€ – 42€
Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11 

6. Asaf Avidan στο Ηρώδειο
Ο Asaf Avidan έρχεται στο Ηρώδειο σήμερα και φέρνει έναν μουσικό κόσμο που είναι γήινος, πραγματικός, γεμάτος κανονική ζωή και γι’ αυτό εξωπραγματικά μαγικός. Έρωτες γεννιούνται, ανθίζουν, πεθαίνουν και ξαναγεννιούνται αλλιώς. Με ένα από τα πιο διαπεραστικά φαλτσέτα, το θεατρικό του βαρύτονο, το διάσημο ανδρόγυνο παιχνίδι του, τις τόσες πολλές τεχνικές και συναισθήματα, τη φωνή που φωνάζει ψυχή, από τις πιο ιδιαίτερες στην ιστορία της ποπ και ροκ μουσικής που έχει γραφτεί ότι θυμίζει αυτές της Janis Joplin, της Nina Simone και του Jeff Buckley, o Asaf Avidan κάνει την ζωή του τραγούδια από αυτά που στοιχειώνουν τις ζωές όλων μας.
Πέμπτη 22/09, 21:00
Από 30€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b