MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε το Σαββατοκύριακο: 6 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

Έξι προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε το Σαββατοκύριακο, 10-11 Σεπτεμβρίου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Ο Κωστής Μαραβέγιας στην Α’ πλαζ Βούλας

Για πρώτη φορά φέτος, το Maraveyas Beach Party κάνει την αρχή για να γίνει ο απόλυτος προορισμός για όσους αγαπούν τη μουσική, τη θάλασσα και το καλοκαίρι. Σε μια γεμάτη ημέρα κάτω από τον ήλιο, δίπλα στο κύμα, με μουσική που θα μάς ξεσηκώσει, τον απόλυτο οικοδεσπότη Κωστή Μαραβέγια, μοναδικούς καλεσμένους και το καλύτερο κοινό της πόλης θα τραγουδήσουμε τα πιο καλοκαιρινά τραγούδια και θα κουνηθούμε στους πιο χορευτικούς ρυθμούς.
Σάββατο 10/09, 12:00
15 – 20€
Α’ Πλαζ Βούλας

2. O Σωκράτης Μάλαμας στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

O Σωκράτης Μάλαμας, μετά τη μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία του σε μεγάλα ανοιχτά θέατρα και συναυλιακούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, μάς περιμένει την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων μαζί με την κιθάρα και τα τραγούδια του, που σηματοδοτούν την πορεία του μέχρι σήμερα. Μαζί του στο τραγούδι η Ιουλία Καραπατάκη, ο Πέτρος Μάλαμας και ο Φώτης Σιώτας.
Κυριακή 11/09, 21:00
15€
Τεχνόπολις Πειραιώς 100, Γκάζι

ΘΕΑΤΡΟ

3. Θεσμοφοριάζουσες, του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Η πάντα επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη, «Θεσμοφοριάζουσες», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, παρουσιάζεται στη σκηνή του Ανοιχτού Θεάτρου Κολωνού. Οι «Θεσμοφοριάζουσες» αποτελούν ένα από τα τρία έργα γυναικών του ποιητή, μαζί με τις «Εκκλησιάζουσες» και τη «Λυσιστράτη». Μία προσπάθεια του Αριστοφάνη να παρωδήσει τον μεγάλο Ευριπίδη, με βάση την συμπεριφορά των Αθηναίων γυναικών στην διάρκεια μιας μεγάλης μυστικιστικής γιορτής αποκλειστικά γυναικείας, τα Θεσμοφόρια. Κατάθεση πολιτική και άκρως κωμική ταυτόχρονα. Ο Αριστοφανικός λόγος, πάντα επίκαιρος και ηθογραφικός, μας θυμίζει ότι, ενώ έχουμε προοδεύσει σε διάφορους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, ως κοινωνικά και πολιτικά όντα υστερούμε ακόμα και σήμερα και αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας στο σημαντικό κείμενο του.
Σάββατο 10/09, 21:00
5 – 10€
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων και Καπανέως, Αθήνα

4. Ιφιγένεια εν Αυλίδι, του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Κηποθέατρο Παπάγου

Στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού, η τραγωδία του Ευριπίδη, Ιφιγένεια εν Αυλίδι, θα παρουσιαστεί στη σκηνή του Κηποθέατρου Παπάγου. Σε αυτό το κορυφαίο κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, ο Θέμης Μουμουλίδης επέστρεψε για τρίτη φορά, θέλοντας να επανατοποθετήσει τα όρια, αναδεικνύοντας την εφιαλτική σχέση της τραγωδίας με την δυστοπία της εποχής μας. H Ιφιγένεια, κόρη του Αγαμέμνονα θυσιάζεται από τον ίδιο της τον πατέρα και πεθαίνει για έναν μάταιο και καταστροφικό επεκτατικό πόλεμο, αυτόν της Τροίας. Έπειτα από είκοσι χρόνια Πελοποννησιακού Πολέμου, ο Ευριπίδης μοιάζει να αναρωτιέται: είναι δυνατή μια αλλαγή παραδείγματος;
Σάββατο 10/09, 21:00
17 – 20€
Κηποθέατρο Παπάγου, Άλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς

5. Αντιγόνη, του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Cezaris Graužinis στο Θέατρο Βράχων

Μετά το ιστορικό ρεκόρ εισιτηρίων στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και τη sold out περιοδεία ανά την Ελλάδα, η εμβληματική τραγωδία του Σοφοκλή, «Αντιγόνη», κάνει στάσεις στην Αττική. Μια σύγχρονη και επίκαιρη μεταφορά της σοφόκλειας αντιπολεμικής τραγωδίας, «Αντιγόνη», σκηνοθετεί ο Cezaris Graužinis, με ένα ανατρεπτικό πρωταγωνιστικό καστ. Αντιγόνη η Έλλη Τρίγγου, Κρέοντας ο Βασίλης Μπισμπίκης, Ισμήνη η Δανάη Μιχαλάκη, Άγγελος ο Γιώργος Παπαγεωργίου και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης ως Κορυφαίος του Χορού.

Την επόμενη του Εμφυλίου στη Θήβα, οι χθεσινοί προστάτες της πόλης γιορτάζουν τη νίκη τους, προσπαθώντας να σβήσουν από τη μνήμη τους τις μέρες της ανασφάλειας και της δυστυχίας. Ο νέος ηγεμόνας, ο Κρέοντας, συμμετέχει στη γιορτή με στόχο να εδραιώσει την εξουσία του, εκφοβίζοντας τους συμπολίτες του με απειλές. ”Γιορτάζει” και η νεαρή Αντιγόνη· μια γιορτή ανυπακοής, που την φωτίζει ο ενθουσιασμός της αντίστασης στον πολιτικό πραγματισμό της τυραννίας.
Κυριακή 11/09, 21:00
17 – 20€
Θέατρο Βράχων, Οδός Ταταούλων

6. Το όνειρο ενός γελοίου, του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Δ. Κιντής

Με το πιο αισιόδοξο και διορατικό κείμενο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, «Το Όνειρο ενός Γελοίου» καταπιάστηκαν αυτή τη φορά η Έφη Μπίρμπα και ο Άρης Σερβετάλης. Μία ιδιότυπη ιλαροτραγωδία, ένα φανταστικό αφήγημα – αριστούργημα του Ρώσου δασκάλου της ανθρώπινης ψυχολογίας, μας ξεναγεί στην ιστορία της ανθρωπότητας, από την προπτωτική κατάσταση της αθωότητας στον απόλυτο εξευτελισμό της ανθρώπινης φύσης. Ο γελοίος άνθρωπος μας κάνει μετόχους της ιστορίας και πρόσωπα του διηγήματος, γινόμαστε θεατές και χαρακτήρες του έργου ταυτόχρονα.
Κυριακή 11/09, 21:00
15€
Δημοτικό Θέατρο Άλσους (Δ. Κιντής), Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b