MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1.Το Αϊβαλί η Πατρίδα μου, του Φώτη Κόντογλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στα πλαίσια του Φεστιβάλ “Πειραιάς Artport ΙΙ” και με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, παρουσιάζει το κείμενο του Φώτη Κόντογλου «Το Αϊβαλί η Πατρίδα μου», σε μια θεατροποιημένη σκηνική παρουσίαση με τη Χάρις Αλεξίου και την Όλια Λαζαρίδου, στη Κεντρική Σκηνή του Δ.Θ.Π. Ο ζωγράφος και ποιητής Φώτης Κόντογλου (1895-1965), αντιπροσωπευτικός της Γενιάς του ’30, αναπολεί και καταγράφει μαρτυρίες ανθρώπων και ιστορίες από την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Αϊβαλί. Εκεί που γεννήθηκε και έζησε μέχρι και τα 17 του χρόνια. Μέσα από την προσωπική του γλώσσα, αναζητά την αυθεντική ελληνικότητα κι αφήνει να ξεφύγει μέσα από τις λέξεις και το ύφος του, ένας βαθύς αναστεναγμός για εκείνα τα σκοτεινά χρόνια του Διωγμού και της Καταστροφής.
Παρασκευή 9/09, 20:30
12-20€ 
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 32

2. Πέρσες, του Αισχύλου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Οι Πέρσες ως τραγωδία της ανθρωπότητας, ως μικροσύστημα που αντανακλά ζητήματα ύπαρξης και συνύπαρξης, άλυτα ανά τους αιώνες. Στελεχωμένη από μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών, η παράσταση του Δημήτρη Καραντζά, “Οι Πέρσες” θέτει κρίσιμα ερωτήματα για το τι συνιστά “κοινωνία” και τι ισότιμη συμπερίληψη όλων των πολιτών, τι σημαίνει η επίμονη προσκόλληση στην εξουσία και η ανάγκη της πίστης σ’ έναν οδηγό, άνθρωπο ή Θεό, σε έναν συντετριμμένο κόσμο. Το κοίλον και η ορχήστρα ενώνονται για να “συμμετάσχουν” σε μια κοινή συζήτηση για την ήττα, τη δυσκολία της παραδοχής της και την αμηχανία της συνέχειας, με τη συμμετοχή εθελοντών που εισέρχονται σταδιακά στον χώρο αναζητώντας το νήμα της ύπαρξής τους μετά την καταστροφή, σαν αντικατοπτρισμός της παρούσας, ιστορικής συγκυρίας.
Παρασκευή 9/09, 21:00
25-45€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο), Διονυσίου Αρεοπαγίτου

3. Ελένη, του Ευριπίδη στο Θέατρο Βράχων

Γραμμένη λίγο μετά τη συντριπτική ήττα των Αθηναίων στη Σικελική Εκστρατεία, η Ελένη του Ευριπίδη διακρίνεται, ως έργο, τόσο για τον αντιπολεμικό χαρακτήρα του όσο και για την ανάδειξη αρετών όπως η δύναμη του όρκου και η ευφυΐα, που προσωποποιούνται στη μορφή της κεντρικής ηρωίδας. Αντλώντας από την εκδοχή του μύθου που δημιούργησε ο λυρικός ποιητής Στησίχορος και όχι από την ομηρική, ο Ευριπίδης παρουσιάζει τον Τρωικό Πόλεμο σαν μια σφαγή που έγινε χάριν ενός “ειδώλου” και όχι μιας πραγματικής γυναίκας.
Παρασκευή 9/09, 21:00
8-15€
Θέατρο Βράχων Βύρωνα, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Η Μαρία Καλούδη και ο Νικόλας Λειβαδίτης στο Micraasia – Fez

Η Μαρία Καλούδη και ο Νικόλας Λειβαδίτης, ξεκινούν τις συναυλίες τους από την Αθήνα και το Micraasia – Fez στο Γκάζι. Πλαισιωμένοι από δύο μουσικούς, τον Άρη Ζέρβα στο τσέλο και τον Πάνο Τζινιόλη στα τύμπανα, θα παρουσιάσουν τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία (Όλα θα ανθίσουν ξανά, Για μένα θα μιλώ, Έλα και πάμε) αλλά και τραγούδια που όλοι αγαπάμε να σιγοτραγουδάμε.
Παρασκευή 9/09, 21:00
7€
Micraasia – Fez, Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 70, Γκάζι

5. Ο Σπύρος Γραμμένος στην Τεχνόπολη

Ο Σπύρος Γραμμένος, γνωστός για τα σατυρικά του τραγούδια (Κουκουλοφόρος, Τύπος αθλητικός, Από παγκάκι σε παγκάκι) αλλά και για τον έντονο κοινωνικοπολιτικό του στίχο (Το όνομά μου είν’ το δικό σου, Ψυχή, Τι με κοιτάς) μας προσκαλεί σε μια καλοκαιρινή γιορτή. Μαζί του οι μουσικοί Γιώργος Καρδιανός (κιθάρες), Κώστας Μιχαλός (κιθάρες), Χρήστος Καλκάνης (κλαρινέτο, πλήκτρα), Ναταλία Κοκώση (κρουστά, ιρλανδική φλογέρα), Χάρης Παρασκευάς (τύμπανα) και Άλεξ Μυλωνάς (μπάσο).
Παρασκευή 9/09, 21:00
10-15€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b