MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Monopoli Team

ΧΟΡΟΣ

1. Carmen reimagined: Η Natalia Osipova στο Ηρώδειο

H πολυβραβευμένη Natalia Osipova, πρώτη μπαλαρίνα του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας, μετά την παρουσίαση της πρεμιέρας του CARMEN reimagined στο Εδιμβούργο και στην συνέχεια στο Southbank του Λονδίνου το 2022, με πρωταγωνίστρια την ίδια και μια ομάδα διεθνών σούπερ-σταρ του χορού, έρχεται στην Αθήνα, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, για μία μοναδική παράσταση, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας τους. Η Carmen ξαναϊδωμένη μέσα από τα μάτια της καταξιωμένης Ολλανδής χορογράφου Didy Veldman, επιτρέπει στο κοινό να δει τους χαρακτήρες του έργου – την Carmen, τον Don José και τον Escamillo – όχι μόνο μπροστά, αλλά και πίσω από τα φώτα, όπου οι χορευτές αναπτύσσουν τις δικές τους σχέσεις, παράλληλα με αυτές των ρόλων που υποδύονται. Η περίφημη ιστορία της κλασικής Carmen, παρεισφρέει σιγά σιγά στην πραγματική τους ζωή. Μέσα από γρήγορες αλλαγές και σκηνικές ανατροπές, οι χορευτές ενδύονται και απεκδύονται αλλεπάλληλα τους χαρακτήρες τους, κάνοντας την “γραμμή” ανάμεσα στον μύθο και την πραγματικότητα να μοιάζει λιγότερο σαφής. Με έντονη σωματική γλώσσα, απαράμιλλη θεατρικότητα και ιδιόμορφη αίσθηση του χιούμορ, αυτή η σύγχρονη προσέγγιση της Carmen, σφύζει από ενέργεια και ρίχνει νέο φως στο αστέρι του κλασσικού μπαλέτου, την Natalia Osipova.
Πέμπτη 8/09, 21:00
30-120€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού-Ηρώδειο – Αθήνα, Αττική

ΘΕΑΤΡΟ

2. Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις στο Δημοτικό Θέατρο Αλ. Μινωτή

Μετά το ιστορικό ρεκόρ εισιτηρίων στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και τη sold out περιοδεία που συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα, η εμβληματική τραγωδία του Σοφοκλή, «Αντιγόνη», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις έρχεται και στην Αθήνα για 9 μόνο παραστάσεις. Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε στο Δημοτικό Θέατρο Αλ. Μινωτή. Την επόμενη του Εμφυλίου στη Θήβα, οι μέχρι χθες προστάτες της πόλης γιορτάζουν τη νίκη τους, προσπαθώντας να σβήσουν από τη μνήμη τους τις μέρες της ανασφάλειας και της δυστυχίας. Ο νέος ηγεμόνας, ο Κρέοντας, συμμετέχει στη γιορτή με στόχο να εδραιώσει την εξουσία του, εκφοβίζοντας τους συμπολίτες του με απειλές. »Γιορτάζει» και η νεαρή Αντιγόνη• μια γιορτή ανυπακοής, που την φωτίζει ο ενθουσιασμός της αντίστασης στον πολιτικό πραγματισμό της τυραννίας.
Πέμπτη 8/09, 21:00
15-20€ 
Δημοτικό Θέατρο Αλ. Μινωτή, Ιερά Οδός και Δαρδανελλίων, Αιγάλεω 

3. Μήδεια του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια στο Βεάκειο Θέατρο

Ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας σκηνοθετούν ένα από τα πιο σπαρακτικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου. Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, όπως την διασκεύασαν και την φαντάστηκαν οι δύο σκηνοθέτες, μετά την επιτυχημένη περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζεται στο Βεάκειο Θέατρο, με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών και χορευτών. Στη Μήδεια ο έρωτας ανατρέπει τη λογική, μεταμορφώνει τους ανθρώπους, πολιορκεί ακόμη και τις πιο ιερές σχέσεις όπως αυτή ανάμεσα στη μητέρα και τα παιδιά της. Η ερωτική προδοσία μετατρέπεται σε αβυσσαλέο μίσος και κατευθύνει τη μοίρα όλων. Η Μήδεια – που για χάρη του Ιάσονα πρόδωσε την οικογένειά της, έκλεψε το Χρυσόμαλλο Δέρας και εγκατέλειψε την πατρίδα της – βρίσκεται απομονωμένη στην Κόρινθο ανάμεσα σε ανθρώπους που την θεωρούν ξένη, βάρβαρη.
Πέμπτη 8/09, 20:30
17-20€
Βεάκειο Θέατρο – Πειραιάς, Αττική

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Η Νατάσσα Μποφίλιου στο Θέατρο Βράχων

Η εκρηκτική Νατάσσα Μποφίλιου, πάντα με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, επιστρέφει στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο, στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα, για να γιορτάσει αυτό που αγαπά περισσότερο: Την άμεση επικοινωνία με το ενθουσιώδες κοινό της, μέσα από τις ανοιχτές συναυλίες. Με την γνωστή κι αγαπημένη “Εποχή του Θερισμού”, που κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές όλων μας, πλήρως αφομοιωμένη στον πυρήνα του προσωπικού κι αγαπημένου της ρεπερτορίου, η πιο δεμένη καλλιτεχνική τριάδα του ελληνικού τραγουδιού σας προσκαλεί σε μια ηλεκτρισμένη παράσταση, γεμάτη πάθος, έμπνευση, και ανατροπές.
Πέμπτη 8/09, 21.00
15-17€
Θέατρο Βράχων Βύρωνα, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

5. “Όλα Μαζί”: H Καίτη Γαρμπή στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Η Καίτη Γαρμπή παρουσιάζει μία μοναδική συναυλία στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων μαζί με τον Δημήτρη Σχοινά, ο οποίος με ένα concept δικής του παραγωγής τραγουδάει και παίζει πάνω σε ενορχηστρώσεις διασκευασμένες από τον ίδιο. Μαζί τους, το κοινό θα τραγουδήσει και θα θυμηθεί όλες τις μεγάλες διαχρονικές επιτυχίες της  και τα no1 hits της από την 30χρονη καλλιτεχνική της πορεία!
Πέμπτη 8/09, 21:00
15€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b