MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε την Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2022.

Αριστοφάνης – Ηρώνδας
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Αριστοφάνης – Ηρώνδας: Contra tempo, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα στο Ηρώδειο

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ «Αριστοφάνης – Ηρώνδας: Contra tempo», σε δημιουργική σύνθεση κειμένων Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, παρουσιάζεται στο Ηρώδειο. Το χιούμορ, το πνεύμα και η αιχμηρή γλώσσα του Αριστοφάνη συναντιούνται με τους ακόλαστους, κωμικούς μιμίαμβους του Ηρώνδα, σε μια παράσταση που αποτελεί μια ενδιαφέρουσα σκηνική «μάχη» και ταυτόχρονα έναν «πόλεμο» ανάμεσα στα δύο φύλα, με μοναδικά όπλα την τολμηρή και ανελέητη σάτιρα. Ο ένας είναι ο σπουδαιότερος κωμικός ποιητής της Αρχαιότητας, ο άλλος ο χαμηλότονος «γελοιογράφος» της καθημερινής ζωής των ελληνιστικών χρόνων. Τι είναι εκείνο που τους χωρίζει και τι πραγματικά τους ενώνει; Προφανώς, ο ίδιος στόχος: το γέλιο των θεατών, που καλούνται να αναγνωρίσουν στα έργα και των δύο την κωμική όψη οικείων κακών. Καθένας το καταφέρνει με τα όπλα του: ο Αριστοφάνης συνθέτοντας ιδιοφυείς, ξεκαρδιστικές ουτοπίες ποιητικής πνοής και πολιτικής αφύπνισης, ο Ηρώνδας αφηγούμενος σκηνές από τον ιδιωτικό βίο των ανθρώπων της εποχής του.
Τετάρτη 7/09, 21:00
10-35€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού-Ηρώδειο – Αθήνα, Αττική

2. Μήδεια του Μποστ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού στο Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις της σε επιλεγμένα θέατρα της περιφέρειας, η Μήδεια του Μποστ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού συνεχίζει την περιοδεία της σε θέατρα της Αττικής. Σήμερα, θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε στο Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά. Γραμμένη το 1993 σε δεκαπεντασύλλαβο, η «Μήδεια» του Μέντη Μποσταντζόγλου ή Μποστ, είναι μια εκρηκτική κωμωδία για τη σύγχρονη πραγματικότητα αυτής της χώρας. Οι ήρωες του έργου ανησυχούν για τον πληθωρισμό και την ανεργία, τη λιτότητα και τη δημόσια διαφθορά, τα δάνεια και τα επιδόματα, καθυστερούν στα ραντεβού τους γιατί πέφτουν πάνω σε πορείες, και λατρεύουν τα αρχαία ελληνικά –αρκεί, βέβαια, να μη χρειαστεί να τα διαβάσουν. Με έναν εκλεκτό 20μελή θίασο και μια μη αναμενόμενη ορχήστρα εγχόρδων με τέσσερις μουσικούς επί σκηνής, σε ένα σκηνικό που θυμίζει χρυσό ερειπιώνα η σκηνοθεσία με παιγνιώδη διάθεση βουτά στην ανελέητη κωμωδία του σπουδαίου συγγραφέα. Αντλώντας έμπνευση από την αισθητική του δημιουργού της και προσπαθώντας να προσεγγίσει την καθαρότητα της γελοιογραφίας, η παράσταση επιχειρεί μια κατάδυση στο καλλιτεχνικό σύμπαν του Μποστ.
Τετάρτη 7/09, 21:00
14-18€
Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά, Πειραιώς 52

3. Ο κατά φαντασίαν ασθενής του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη στο Κηποθέατρο Παπάγου

Το εμβληματικό και τελευταίο έργο του Μολιέρου που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Παρίσι το 1673, με τον ίδιο το συγγραφέα στο ρόλο του πρωταγωνιστή, «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», παρουσιάζεται σήμερα στο Κηποθέατρο Παπάγου. Ένας Παρισινός θίασος αναγκάζεται να ξεκινήσει περιοδεία στη Γαλλική επαρχία, καθώς έχει αποκλειστεί από τις παραστάσεις του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΔ’. Η ανάγκη τους κάνει να αναζητούν καινούριο έργο, ώσπου γνωρίζουν τον εκκολαπτόμενο θεατρικό συγγραφέα με το όνομα Μολιέρος. Εκείνος έχει ένα έργο, τους το διαβάζει και αμέσως το αγοράζουν. Ο τίτλος του: Ο κατά φαντασίαν Ασθενής! Ο Αργκάν είναι κατά φαντασίαν άρρωστος. Πιστεύει ότι πάσχει από αναρίθμητες ασθένειες και θέλει συνεχώς να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι του γιατροί και να τον εξετάζουν. Έτσι γίνεται θύμα επιτήδειων που τον εκμεταλλεύονται. Η γυναίκα του τον απατά με ένα γιατρό, απατεώνες γιατροί απομυζούν τα χρήματά του και όταν αποφασίζει να παντρέψει τη μεγάλη του κόρη με γιατρό της επιλογής του, εκείνη, που εν τω μεταξύ αγαπάει άλλον, αναγκάζεται να παρουσιάσει τον αγαπημένο της ως διάσημο γιατρό, προκειμένου να γίνει αποδεκτός από τον πατέρα της. Η αποθέωση της επιστημονικής αυθεντίας συγκρούεται με τις ανθρώπινες ανάγκες και η επιστήμη επανατοποθετείται εκεί που της πρέπει: αρωγός και μοναδικό επίτευγμα των ανθρώπων, μακριά από δογματισμούς που την αδικούν και τη διαστρεβλώνουν.
Τετάρτη 7/09, 21:00
10-15€
Κηποθέατρο Παπάγου, Άλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Ο Goran Bregovic στο CT Garden Festival

Ο διάσημος συνθέτης Γκόραν Μπρέγκοβιτς έρχεται στην Αθήνα για να παρουσιάζει στο City Garden Festival μία μοναδική συναυλία γιορτάζοντας την δύναμη της μουσικής, μια πανανθρώπινη γλώσσα που ενώνει αντί να χωρίζει και καταφέρνει να χτίζει γέφυρες από την μια καρδιά στην άλλη. Η συναυλία του περιλαμβάνει τις πιο διάσημες στιγμές του από το παραδοσιακό «Ederlezi» και τον «Καιρό των Τσιγγάνων» μέχρι το «Mesecina» και το «Kalasnjikov» αλλά και το υπέροχο «Ausencia» από το «Undergound» και φυσικά μελωδίες που ντύθηκαν με ελληνικούς στίχους και έγιναν αγαπημένα τραγούδια όπως «Το Βενζινάδικο» ή το «Θεός αν είναι» και το «Παραδέχτηκα». Μαζί του θα έχει όπως πάντα τη μπάντα του, The Wedding and Funeral Band, καθώς και ένα σύνολο 10 εγχόρδων και χορωδών.
Τετάρτη 7/09, 21:00
13-40€
Christmas Theater, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι

5. Γιώργος Νταλάρας και Γιάννης Κότσιρας στο Κατράκειο

Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Γιάννης Κότσιρας συναντιούνται για μία ανεπανάληπτη συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας ετοιμάζοντας ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι. Μια σπάνια συνύπαρξη, με αγαπημένα κλασσικά τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών. Διασκευές, καινούργια και παλιά τους τραγούδια, απρόβλεπτα, κοινές ερμηνείες σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα. Ο Γιώργος Νταλάρας με τη μαγευτική δύναμη μιας αξεπέραστης μουσικής διαδρομής και ο Γιάννης Κότσιρας, ταξιδευτής του κόσμου, που προσεγγίζει τις ρίζες µε βαθύ σεβασμό, αλλά και µε ματιά «προσωπική» που τον κάνει να ξεχωρίζει. Μαζί τους η Ασπασία Στρατηγού, αναμφισβήτητα μια σπάνια και άξια φωνή.
Τετάρτη 7/09, 21:00
15€
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννης Ρέντης, Αττική

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b