MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε την Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2022.

Φιλοκτήτης του Σοφοκλή
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Φιλοκτήτης του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Μαρλέν Καμίνσκυ στο Θέατρο “Αλίκη Βουγιουκλάκη”

Η τραγωδία του Σοφοκλή «Φιλοκτήτης», σε σκηνοθεσία Μαρλέν Καμίνσκυ επιστρέφει στην Αττική μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις της σε επιλεγμένα θέατρα και Φεστιβάλ της χώρας. Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε στο Θέατρο “Αλίκη Βουγιουκλάκη”, με τον Τάσο Νούσια στον απαιτητικό ρόλο του πληγωμένου ομώνυμου ήρωα, τον Γιώργο Αμούτζα στον φιλόδοξο Νεοπτόλεμο και την Μαρία Πρωτόπαππα στον ρόλο-πρόκληση του πολυμήχανου Οδυσσέα. Μαζί τους ένας 6μελής χορός ταλαντούχων ηθοποιών.

Γεμάτος συμβολισμούς και μια μεταφυσική φόρτιση, ο «Φιλοκτήτης» είναι από τα τελευταία και πιο πολυεπίπεδα έργα του Σοφοκλή. Εξερευνά με τρόπο εντυπωσιακό τα ηθικά όρια στην επιδίωξη του οφέλους, της αριστείας και της δόξας. Σε ένα βαθύτερο επίπεδο, αγγίζει το ζήτημα της υποχρέωσης του ανθρώπου απέναντι σε μια θεϊκή βούληση και στην ίδια του τη μοίρα, ενώ μελετά διεξοδικά τον σωματικό και συναισθηματικό πόνο και την συσχέτισή τους με το μυαλό και το πνεύμα.
Δευτέρα 5/09, 21:00
15-20€
Θέατρο “Αλίκη Βουγιουκλάκη” – Βριλήσσια, Αττική

2. Μήδεια του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

Το εμβληματικό έργο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας “Μήδεια”, το οποίο παρουσιάζεται σε καινούργια μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη ζωντανή μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, παρουσιάζεται στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου.

Στη Μήδεια ο έρωτας ανατρέπει τη λογική, μεταμορφώνει τους ανθρώπους, πολιορκεί ακόμη και τις πιο ιερές σχέσεις όπως αυτή ανάμεσα στη μητέρα και τα παιδιά της. Η ερωτική προδοσία μετατρέπεται σε αβυσσαλέο μίσος και κατευθύνει τη μοίρα όλων. Η Μήδεια – που για χάρη του Ιάσονα πρόδωσε την οικογένειά της, έκλεψε το Χρυσόμαλλο Δέρας και εγκατέλειψε την πατρίδα της – βρίσκεται απομονωμένη στην Κόρινθο ανάμεσα σε ανθρώπους που την θεωρούν ξένη, βάρβαρη.
Δευτέρα 5/09, 20:30
17-20€
Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου – Παπάγου, Αττική

3. Συμπέθεροι από τα Τίρανα των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη στο Αμφιθέατρο Αχαρνών – Mίκης Θεοδωράκης

Η θρυλική και πιο επιτυχημένη παράσταση των τελευταίων ετών «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη, η οποία φέτος σημείωσε και μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία, παρουσιάζεται στο Αμφιθέατρο Αχαρνών – Mίκης Θεοδωράκης. Πρόκειται για ένα έργο που δείχνει την προσπάθεια των μεταναστών να ενταχτούν στην ελληνική κοινωνία μέσω μεικτών γάμων καυτηριάζοντας με το μοναδικό και εμπνευσμένο τρόπο του τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά πρότυπα των σύγχρονων Ελλήνων.

Η Πένη και ο Λυκούργος είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι το οποίο ζει σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας. Έχουν αποκτήσει μια κόρη, τη Λίζα, η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο. Όλα τους τα προβλήματα μοιάζουν να είναι λυμένα ζώντας στο περιβάλλον της νεοπλουτίστικης πολυτέλειας και το όνειρό τους είναι ένα: να δουν την μοναχοκόρη τους αποκατεστημένη με έναν καλό γαμπρό! Σχεδόν δίπλα από το σπίτι τους μένει η Πωλίνα, η αδερφή της Πένης και ο άντρας της, ο Βασίλης, σε αντίστοιχα εύπορο περιβάλλον. Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, η Λίζα έρχεται από το Λονδίνο με το αγόρι της, ένα νεαρό φοιτητή, τον Άλφερντ, τον οποίο γνώρισε στο Λονδίνο. Οι γονείς της Λίζας αλλά και οι θείοι της ενθουσιάζονται όταν γνωρίζουν τον όμορφο και ευγενικό νεαρό. Γρήγορα, όμως, θα πέσουν από τα σύννεφα όταν θα μάθουν ότι ο Άλφερντ δεν είναι Άγγλος, αλλά Αλβανός!
Δευτέρα 5/09, 21:00
15€
Αμφιθέατρο Αχαρνών – Mίκης Θεοδωράκης – Αχαρνές, Αττική

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Γιώργος Χατζηνάσιος: 50 χρόνια μουσικής ιστορίας στο Ηρώδειο

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ένας από τους πλέον σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και πιανίστας κύρους, παρουσιάζει μία μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο, με το άρωμα και τον πλούτο του μουσικού του ύφους. Τραγούδια και μελωδίες που αγαπάμε, νοσταλγία, ρομαντισμός, συγκίνηση και χαρά συνθέτουν αυτή την εμφάνιση του Γιώργου Χατζηνάσιου, την οποία πλαισιώνουν σημαντικοί καλλιτέχνες. Μαζί του θα βρίσκονται η Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων, η Βασιλική Καραγιάννη, ο Μανώλης Μητσιάς, η Έλενα Παπαρίζου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ο Γιάννης Χριστόπουλος, ο Σπύρος Κλείσσας, ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης, η Αγαθή Κοσκινά και η Μαίρη Στεφανακίδη.
Δευτέρα 5/09, 21:00
15-90€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

5. Ο Αντώνης Ρέμος στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Το Κατράκειο Θέατρο της Αθήνας υποδέχεται απόψε τον Αντώνη Ρέμο, ο οποίος αναμένεται να μάς γεμίσει ήχους και θετική ενέργεια στην πιο πολυσυζητημένη συναυλία της αθηναϊκής μουσικής σκηνής. Ο Αντώνης Ρέμος μέσα από τους στίχους των τραγουδιών και τη μοναδική ερμηνεία του, θα μάς χαρίσει ένα απολαυστικό μουσικό ταξίδι γεμάτο συναισθήματα. Αναμένεται να υποδεχτεί στο κατάμεστο Κατράκειο μικρούς και μεγάλους που θα σιγοτραγουδήσουν πολυαγαπημένες επιτυχίες του γνωστού καλλιτέχνη, ενώ special guest θα είναι η Ελεονώρα Ζουγανέλη.
Δευτέρα 5/09, 21:00
18-20€
Κατράκειο Θέατρο, Πάροδος Ακροπόλεως, Νίκαια

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b