MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Μίκης Θεοδωράκης: Η FM Records τιμά τον σπουδαίο συνθέτη με την κυκλοφορία μιας νέας συλλογής

Με αφορμή την πρώτη επέτειο από τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, οι καλλιτέχνες της FM Records τιμούν τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη, με μια νέα συλλογή γεμάτη από σημαντικά τραγούδια-σταθμούς της δισκογραφίας του.

Μίκης Θεοδωράκης: Η FM Records τιμά τον σπουδαίο συνθέτη με την κυκλοφορία μιας νέας συλλογής
Monopoli Team

Πριν από ένα χρόνο στις 2 Σεπτεμβρίου αποχαιρετήσαμε έναν από τους πιο επιδραστικούς Έλληνες καλλιτέχνες, τον Μίκη Θεοδωράκη. Η ζωή του είχε αλήθεια, δημιουργία, αντίσταση, όνειρο, πάθος και έμπνευση. Τα τραγούδια του «έντυσαν» και συνεχίζουν να «ντύνουν» αγώνες, διαμαρτυρίες, ταινίες, εποχές.

H FM Records, δηλώνει περήφανη που έχει στο ρεπερτόριό της πολλά σημαντικά τραγούδια-σταθμούς της δισκογραφίας του Μίκη Θεοδωράκη. Στο πλαίσιο αυτό, η FM Records παρουσιάζει τη νέα της Συλλογή, ως φόρο τιμής των καλλιτεχνών της στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη.

Η συλλογή «Ένας χρόνος χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη: Οι καλλιτέχνες της FM Records τιμούν τον μεγάλο δημιουργό» περιλαμβάνει τα κάτωθι τραγούδια:

  1. Βραδιάζει
    Βάλια Τσιργιώτη
  1. Φέρτε μου τη Θάλασσα
    Μαρία Αναματερού
  1. Hasapiko of the dead Brother
    Βαγγέλης Μαχαίρας, Bouzouki Kings
  1. Κάποτε θα ‘ρθουν να σου πουν
    Γιώργος Σάμπαλης
  1. Κορίτσι του Οκτώβρη
    Δημήτρης Μαργιολάς, Bouzouki Kings
  1. Κοιμήσου αγγελούδι μου
    Νίκος Πολύχρος
  1. Τα Περβόλια
    Κιθάρα:Κώστας Ματσίγκος, Ερμηνεία:Ανδρέας Καρακότας
  1. Μαρίνα
    Μιχαηλάγγελος Νιάρχος
  1. Cyclamen
    Θανάσης Βασιλάς, Πάνος Δημητρακόπουλος
  1. Κουβέντα με ένα λουλούδι
    Χριστίνα Λάμπρου
  1. Απαγωγή (Του Μίκη Θεοδωράκη)
    Τopos
  1. Weeping Eyes
    Πάνος Δημητρακόπουλος, Δημήτρης Τσάκας, Νίκος Μέρμηγκας
  1. Όμορφη Πόλη
    Round Midnight Project
  1. Les Amants de Teruel
    Αλεξάνδρα Κόνιακ
  1. Anatoli (Remix)
    Nacho Sotomayor, Θωμάς Κωνσταντίνου

Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες για τον Μίκη Θεοδωράκη:

«Γνώρισα τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη για πρώτη φορά όταν παρακολούθησα μία από τις συναυλίες του στην Ισπανία το 1983. Μου φαίνεται απίστευτο πως μετά από 30 χρόνια, η ζωή θα μου έδινε το προνόμιο να δουλέψω πάνω σε κάποια τραγούδια μιας από τις πιο σημαντικής μουσικές διάνοιες του 20ου αιώνα. Η ζωή και η μοίρα μου έδωσαν το καλύτερο δώρο!»
Nacho Sotomayor

«Το τραγούδι κυκλοφόρησε σε μια συλλογή αφιέρωμα στον Μίκη με τίτλο Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο Μέγας. Μέσα από τους στίχους του Ελύτη σαν τίτλο, θέλω να προσφέρω αυτό το αφιέρωμα στον μεγάλο μας Έλληνα μουσικό, ο οποίος – όπως κι εμένα – γαλούχησε τόσες γενιές Ελλήνων με την μουσική του, με τις ιδέες του δίνοντας πνοή στα έργα των μεγάλων Ελλήνων ποιητών». 
Γιώργος Σάμπαλης

«Νύχτα Μαγικιά ένας κύκλος με 8 τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Μια παγκόσμια κληρονομιά που θα ταξιδεύει μέσα στον χρόνο και θα αγαπιέται με πανανθρώπινα μηνύματα και παγκόσμια. Ο πρώτος δισκογραφικός κύκλος μετά τον θάνατο του Μίκη  Θεοδωράκη .Ένας μουσικός σταθμός τιμητικός και συγκινητικός». 
Βάλια Τσιργιώτη

«Στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη υπάρχει όλη η Ελλάδα. Ο ήλιος, η θάλασσα, η πέτρα, η ελιά, ζωντανεύουν μέσα στις δημιουργίες του και ταξιδεύουν την Ρωμιοσύνη και την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου. Και η δική μου ελάχιστη συμβολή στο ταξίδι αυτό, η επανεκτέλεση του Χασάπικου από το έργο του Νεκρού αδελφού. Αιώνια ευγνώμων στον μεγάλο αυτόν Έλληνα». 
Βαγγέλης Μαχαίρας

«Ένας χρόνος χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη και όμως είναι πάντα εδώ, να μας συντροφεύει με το σπουδαίο και διαχρονικό του έργο, που ομορφαίνει κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου. Μεγάλη χαρά και τιμή που συμμετέχω και εγώ σ’ αυτή τη συλλογή με τα τραγούδια του». 
Δημήτρης Μαριολάς

«Το έργο του Μίκη Θεοδωράκη ένωσε ιδέες, σκοπούς, κουλτούρες, διαφορετικές απόψεις και προσωπικότητες. Άκρως τιμητικό να ερμηνεύω οποιοδήποτε κομμάτι του έργου του».
Χριστίνα Λάμπρου

«Δεν ξέρω αν λέγεται μοίρα, κάρμα, οιωνός. Πριν ένα χρόνο μας δόθηκε η τιμή να ετοιμάσουμε μια διασκευή πάνω στη μουσική του σπουδαίου συνθέτη που γέννησε αυτός ο τόπος, του Μίκη Θεοδωράκη. Τη στιγμή που ετοιμαζόμουν να ξεκινήσω τη διασκευή πάνω στο έργο του, το ραδιόφωνο έλεγε ότι Εκείνος έφυγε από τη ζωή. Μούδιασα ολόκληρος και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Μα ο Μίκης Θεοδωράκης είναι αθάνατος και θα παραμείνει για πάντα δίπλα μας, με την τεράστια κληρονομιά που μας έχει αφήσει. Με αυτό το μούδιασμα κ άλλο τόσο δέος προετοιμάσαμε με ευλάβεια με τους Topos την Απαγωγή  του Μίκη Θεοδωράκη. Όσα χρόνια και να περάσουν δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή». 
Φίλιππος Ζειμπεκογλου -Muller μέλος των topos

«Ένα χρόνο χωρίς την σωματική παρουσία του Μεγάλου Έλληνα Μίκη, αλλά με έντονη κα ολοζώντανη την παρουσία του μέσα στο έργο του και στην καρδιά μας. Όλοι μας έχουμε υποχρέωση απέναντι στις γενιές που έπονται να διατηρήσουμε και να διαδώσουμε το έργο του με σεβασμό στην παρακαταθήκη του. Αθάνατος! Αιωνία του η μνήμη». 
Νίκος Πολύχρος

«Μακάρι ο Μίκης Θεοδωράκης που κοιτούσε πάντα μπροστά κι ήταν τόσο συμφιλιωμένος με τον μουσικό πειρασμό, να μπορούσε να ακούσει αυτήν την εκτέλεση και να μας πει τη γνώμη του». 
Αλεξάνδρα Κόνιακ

«Η κιθάρα είναι ένα όργανο που μπορεί να δώσει ερμηνευτικά το μουσικό ταπεραμέντο και τις δυναμικές των έργων του μεγάλου και αγαπημένου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Ήταν, λοιπόν, πρόκληση για μένα να ερμηνεύσω με μια κλασική κιθάρα το κομμάτι Περβόλια με την ερμηνεία του επίσης αγαπημένου Ανδρέα Καρακότα». 
Κώστας Ματσίγκος

«Έχοντας την ύψιστη τύχη και τιμή να συνεργαστώ με τον μεγάλο μας Μίκη Θεοδωράκη, χαίρομαι που θα συμμετάσχω με τον τρόπο μου σε αυτή την όμορφη προσπάθεια». 
Μιχαηλάγγελος Νιάρχος

«Αν υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που ασχολήθηκα με τη μουσική αυτός είναι η γνωριμία και η συνεργασία μου με τον Μίκη Θεοδωράκη». 
Θανάσης Βασιλάς

«Ο Μίκης Θεοδωράκης νίκησε τον θάνατο με το έργο και την προσωπικότητα του και μόνο τυχερός μπορώ να νιώθω , αφού «ακούμπησα» έστω και για λίγο το έργο του παίρνοντας λίγη από την ευλογία του». 
Θωμάς Κωνσταντίνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔύο χρόνια χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη: 10 soundtracks που άφησαν εποχή12.09.2018

«Το Weeping Eyes  ηχογραφήθηκε στις 22 Ιουλίου 2021, ζωντανά, στο AntArt studio, με την παρότρυνση του φίλου-συνθέτη Μιχάλη Κουμπιού, ως αποτύπωμα της μεγάλης συναυλίας-αφιέρωμα στο κανονάκι, που πραγματοποιήθηκε 10 ημέρες νωρίτερα στο CT Garden Festival. Την Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 πήρε την έγκριση κυκλοφορίας από τον μεγάλο Έλληνα Οικουμενικό συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, τελευταίο της γενιάς των «Ορθίων», δύο ημέρες πριν το τελευταίο του ταξίδι, με την ευχή να συντροφεύει το πνεύμα κάθε Έλληνα στον αέναο αγώνα του να αναζητά το Φως». 
Πάνος Δημητρακόπουλος, Δημήτρης Τσάκας, Νίκος Μέρμηγκας

Η συλλογή κυκλοφορεί από την FM Records και την ακούτε εδώ

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b