MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα σε ένα γκαράζ στην Καλιφόρνια ιδρύεται η Google

Η Google που ιδρύθηκε σαν σήμερα είναι κάτι παραπάνω από μια απλή μηχανή αναζήτησης, είναι η εταιρεία που έδωσε άλλη διάσταση στο διαδίκτυο.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Εχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς ήταν η ζωή μας πριν την Google; Αν ήθελες να βρεις μια πληροφορία τι έκανες; Έπρεπε να ανοίξεις μια εγκυκλοπαίδεια. Και αν δεν είχες εγκυκλοπαίδεια στο σπίτι; Πήγαινες σε κάποιου φίλου ή συγγενή. Και αν ζούσες σε κάποιο χωριό και κανείς δεν είχε εγκυκλοπαίδεια; Ρωτούσες, φαντάζομαι, κάποιον που υπέθετες πως ήξερε. Και αν δεν ήξερε; Ε, έμενες με την απορία. Τώρα παίρνεις το κινητό στο χέρι, μπαίνεις στην Google και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έχεις χιλιάδες απαντήσεις σε αυτό που ρώτησες. Ή καλύτερα έχεις χιλιάδες πηγές για αυτό που ρώτησες. Προφανώς, και δεν είναι όλες σωστές. Προφανώς, και μπορεί να υπάρχουν λάθη ή fake news. Το θέμα, ωστόσο, είναι πως αν ξέρεις να χρησιμοποιείς σωστά το εργαλείο που λέγεται Google έχεις στο κινητό σου ή τον υπολογιστή σου ότι χρειαστείς. Σαν σήμερα η Google μπήκε στις ζωές μας και τις άλλαξε ριζικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBeyoncé: 10 τραγούδια που καθιέρωσαν την “Queen Bey” τη μεγαλύτερη pop star της εποχής μας12.09.2018

Η πορεία προς την κορυφή ξεκίνησε από ένα γκαράζ

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 1995. Ο νεαρός τότε Λάρι Πέιτζ πήγε σε ένα ανοιχτό σεμινάριο που διοργάνωνε το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Εκεί συναντήθηκε με τον Σεργκέι Μπριν ο οποίος είχε μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Σοβιετική Ένωση όταν ακόμα ήταν παιδί. Αμφότεροι φοιτητές γεννημένοι το 1973. Οι δυο τους ταίριαξαν αμέσως και άρχισαν να μοιράζονται τις ανησυχίες τους σχετικά με τον αχανή κόσμο του internet. Βασικός τους στόχος να βάλουν μια τάξη στον αδιανόητα τεράστιο όγκο πληροφοριών.

Κατάφεραν και δημιούργησαν μία μηχανή αναζήτησης πολύ ανώτερη από τις υπάρχουσες της εποχής, η οποία χρησιμοποιούσε συνδέσμους μέσα στις ιστοσελίδες για να αξιολογήσει τη βαρύτητα άλλων ιστοσελίδων μέσα στον παγκόσμιο ιστό: ο φημισμένος τους αλγόριθμος PageRank. Το αρχικό όνομα της μηχανής αναζήτησης ήταν Backrub.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b