MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 6 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για το Σαββατοκύριακο 3-4 Σεπτεμβρίου

Έξι προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε το Σαββατοκύριακο, 3-4 Σεπτεμβρίου 2022.

Το Όνειρο ενός Γελοίου, σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα σε καλοκαιρινή περιοδεία
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Το Όνειρο ενός Γελοίου, σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα στο Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος

Με το πιο αισιόδοξο και διορατικό κείμενο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, «Το Όνειρο ενός Γελοίου» καταπιάστηκαν αυτή τη φορά η Έφη Μπίρμπα και ο Άρης Σερβετάλης και το παρουσιάζουν απόψε στο Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος στον Κορυδαλλό. Πρόκειται για μια ιδιότυπη ιλαροτραγωδία, ένα φανταστικό αφήγημα – αριστούργημα του Ρώσου δασκάλου της ανθρώπινης ψυχολογίας, το οποίο μας ξεναγεί στην ιστορία της ανθρωπότητας, από την προπτωτική κατάσταση της αθωότητας στον απόλυτο εξευτελισμό της ανθρώπινης φύσης. Ο γελοίος άνθρωπος μάς κάνει μετόχους της ιστορίας και πρόσωπα του διηγήματος, γινόμαστε θεατές και χαρακτήρες του έργου ταυτόχρονα. Ο Άρης Σερβετάλης υπό την καθοδήγηση της Έφης Μπίρμπα μας ξεναγεί στον κόσμο του Γελοίου του Ντοστογέφσκι, οδηγώντας μας στα μύχια των σκέψεών του, μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, αλήθειας και ψευδαίσθησης, ορατού και αόρατου, κωμικού και τραγικού, γελοιότητας και σαλότητας. Η παράσταση αποπειράται να διερευνήσει τ’ αδιέξοδα της ανθρώπινης φύσης της οποίας τα υλικά είναι ίδια με αυτά των ονείρων…
Σάββατο 3/09, 21:00
15€
Αμφιθέατρο Θαν. Βέγγος – Κορυδαλλός, Αττική

2. Mamma mia!: Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ, σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου στο CT Garden Festival

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ, «Mamma mia!», που έχουν λατρέψει εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, για την ίδια την παράσταση, αλλά και για τα αγαπημένα τραγούδια του και έχει αναδειχτεί παγκοσμίως ως το πιο διασκεδαστικό feel good μιούζικαλ όλων των εποχών, ξεκινά ξανά τις παραστάσεις του, σε απόδοση κειμένου, στίχων και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου, στο CT Garden Festival.

Στην ηλιόλουστη, χαρούμενη και συγκινητική ιστορία της Catherine Johnson που εκτυλίσσεται σ’ ένα παραδεισένιο ελληνικό νησί, η κόρη της Donna, η Σοφία, ετοιμάζεται να παντρευτεί κι έχει ανάγκη να ανακαλύψει την άγνωστη ταυτότητα του πατέρα της…Διαβάζοντας κρυφά το νεανικό ημερολόγιο της μητέρας της, καταλαβαίνει ότι έχει 3 πιθανούς μπαμπάδες τους οποίους καλεί στο γάμο της για να μάθει ποιος είναι ο αληθινός… Η συνέχεια της ιστορίας είναι συναρπαστική και επεισοδιακή, πλημμυρισμένη από τα τραγούδια και τη μουσική των ABBA.
Σάββατο 3/09, 21:00
10-50€
City garden Theater – Γαλάτσι, Αττική

3. Αίας του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Ο εμβληματικός «Αίαντας» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη, παρουσιάζεται στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, σε μια παράσταση που αναδεικνύει τη μετωπική σύγκρουση δύο αντίθετων κόσμων. Ο Αίας, ένας από τους γοητευτικότερους τραγικούς ήρωες πεθαίνει και μαζί του πεθαίνει μια ολόκληρη εποχή για την ανθρωπότητα. Ο Σοφοκλής καταγράφει στον Αίαντα μια οριακή στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία. Τη στιγμή κατά την οποία ένας νέος κόσμος αναδύεται κι ένας παλιός κατακρημνίζεται, συμπαρασύροντας με θόρυβο τους παλιούς ήρωες και τα ιδανικά τους στην άβυσσο. Αναγνωρίζοντας στον πυρήνα του αριστουργήματος του Σοφοκλή έναν βαθύ στοχασμό πάνω στην έννοια του χρόνου, τα αναποδογυρίσματα και τις αντιστροφές του, ο Αργύρης Ξάφης πειραματίζεται δραματουργικά και σκηνικά με τις ποιότητές του. Χωρίς εισόδους και εξόδους, με όλους τους ηθοποιούς επί σκηνής σε ένα παγωμένο σκηνικό τοπίο στη μέση του κατακαλόκαιρου, η σκηνοθεσία εμπνέεται από την ίδια την ψυχική κατάσταση του κεντρικού ήρωα για να μιλήσει για ένα τέλος εποχής αλλά και για την ίδια την αλλοπρόσαλλη και αδυσώπητη φύση του χρόνου.
Κυριακή 4/09, 20:30
8-15€
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Παραλία Ελευσίνας

4. Ιφιγένεια εν Αυλίδι, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

Η τραγωδία του Ευριπίδη, “Ιφιγένεια εν Αυλίδι”, συνεχίζει τη δυναμική πορεία της με μία σειρά παραστάσεων στην Αττική. Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε στο Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής». Πανέτοιμη για τη μεγάλη εκστρατεία ενάντια στην Τροία, η τεράστια πολεμική μηχανή των Ελλήνων καθηλώνεται στην Αυλίδα, περιμένοντας να φυσήξουν ούριοι άνεμοι. Και, ενώ η αναμονή τούς εξουθενώνει, ο μάντης Κάλχας χρησμοδοτεί ότι, αν θέλουν να αποπλεύσουν, θα πρέπει ο αρχιστράτηγος Αγαμέμνων να θυσιάσει την κόρη του, την Ιφιγένεια. Αντιμέτωπος με το φρικτό δίλημμα, σπαρασσόμενος ανάμεσα στην πατρική αγάπη και το καθήκον προς την πατρίδα, ο Αγαμέμνων τελικά υποκύπτει στην «ανάγκη» και αποφασίζει να θυσιάσει το παιδί του. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Κυριακή 4/09, 21:00
17-20€
Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» – Ηλιούπολη, Αττική

ΜΟΥΣΙΚΗ

5. Oι Chóres μαζί με τη Σαβίνα Γιαννάτου στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η γυναικεία χορωδία CHÓRES υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι, και η Σαβίνα Γιαννάτου θα συναντηθούν στο Κηποθέατρο Παπάγου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου – Χολαργού για μια μοναδική συναυλία, παρουσιάζοντας τα μουσικά έργα «Απέναντι» και «Περάσματα». Τα «Περάσματα» αποτελούν ένα ανθολόγιο έργων από τραγούδια που έγιναν υλικό έρευνας και «αναποδογύρισαν» στα χέρια μιας νεότερης γενιάς συνθετών, ειδικά για αυτή τη μουσική παράσταση, των Γρηγόρη Ελευθερίου, Γιάννη Μαραμαθά, Φίλιππου Σακαγιάν και Γκάρυ Σάλομον. Στη συνέχεια, οι CHÓRES θα παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση «Απέναντι», σε μουσική και στίχους του Αντώνη Απέργη, η οποία εκκινεί από το χωροχρονικό πλαίσιο της Μικρασιατικής Καταστροφής. Οι μουσικές τους μαρτυρίες προσφέρουν έμπνευση, θέτουν σε ενέργεια δημιουργικούς διαλόγους, ενδυναμώνουν το σθένος και προσφέρουν παρηγοριά σε όλους όσους ταξίδεψαν και ταξιδεύουν για να βρουν μια νέα πατρίδα.
Σάββατο 3/09, 21:00
12-15€
Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου

6. Standing Proud Forever: Συναυλία-αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικό Γιάννη Σπάθα στο Ηρώδειο

Mε αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατο του Γιάννη Σπάθα, θα πραγματοποιηθεί, στο Ηρώδειο, μια συναυλία αφιερωμένη στον σπουδαίο μουσικό και ιδρυτικό μέλος των Socrates Drank the Conium, με τη συμμετοχή των Βασίλη Λέκκα και Νίκου Σπάθα. Ο Γιάννης Σπάθας υπήρξε ο σπουδαιότερος ηλεκτρικός εξάχορδος μαέστρος της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο εμβληματικός rocker των Motorhead, Lemmy Kilmister, αλλά και τόσοι άλλοι από τους σημαντικότερους κιθαρίστες παγκοσμίως υποκλίθηκαν στο ταλέντο του. Οι ηγέτες του κινήματος prog rock, το βρετανικό συγκρότημα Yes, του ζήτησαν να παίξει στην μπάντα τους, ενώ του προσφέρθηκαν συμβόλαια από διεθνείς δισκογραφικές εταιρείες, όπως Virgin και Warner.  Η συναυλία αφορά στο συνθετικό έργο του Γιάννη Σπάθα, εστιάζοντας στους δύο χαρακτηριστικότερους σταθμούς της πορείας του, αφενός την ίδρυση και τη διαμόρφωση του ήχου των Socrates Drank the Conium, και αφετέρου το μετέπειτα αποτύπωμα της δισκογραφίας του με τον Βασίλη Λέκκα, τον μόνο τραγουδιστή, με τον οποίο ο Γιάννης Σπάθας ηχογράφησε 3 ολοκληρωμένους δίσκους, μετά τη διάλυση του γκρουπ, αλλά και κατά τη διάρκεια της επανένωσής τους.
Κυριακή 4/09, 21:00
15-60 €
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b