MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Μήδεια του Μποστ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού στο Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα της παράστασης στην Επίδαυρο, η Μήδεια του Μποστ, ένα έργο-σταθμός της νεοελληνικής δραματουργίας, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού συνεχίζει την περιοδεία του σε επιλεγμένα θέατρα. Σήμερα, θα έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε στο Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά, με έναν εκλεκτό 20μελή θίασο και μια ορχήστρα εγχόρδων με τέσσερις μουσικούς επί σκηνής.

Γραμμένη το 1993 σε δεκαπεντασύλλαβο, η «Μήδεια» του Μέντη Μποσταντζόγλου ή Μποστ, είναι μια εκρηκτική κωμωδία για τη σύγχρονη πραγματικότητα αυτής της χώρας. Οι ήρωες του έργου ανησυχούν για τον πληθωρισμό και την ανεργία, τη λιτότητα και τη δημόσια διαφθορά, τα δάνεια και τα επιδόματα, καθυστερούν στα ραντεβού τους γιατί πέφτουν πάνω σε πορείες, και λατρεύουν τα αρχαία ελληνικά –αρκεί, βέβαια, να μη χρειαστεί να τα διαβάσουν. Σε ένα σκηνικό που θυμίζει χρυσό ερειπιώνα, η σκηνοθεσία με παιγνιώδη διάθεση βουτά στην ανελέητη κωμωδία του σπουδαίου συγγραφέα. Αντλώντας έμπνευση από την αισθητική του δημιουργού της και προσπαθώντας να προσεγγίσει την καθαρότητα της γελοιογραφίας, η παράσταση επιχειρεί μια κατάδυση στο καλλιτεχνικό σύμπαν του Μποστ.
Παρασκευή 2/09, 21:00
14-18€
Θέατρο στο “Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά”, Πειραιώς 52

2. Οι Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Η πάντα επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη «Θεσμοφοριάζουσες» και ένα από τα τρία έργα γυναικών του ποιητή, μαζί με τις Εκκλησιάζουσες και τη Λυσιστράτη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, συνεχίζει τις επιτυχημένες παραστάσεις της στην Αττική. Σήμερα, θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας.

Πρόκειται για μία προσπάθεια του Αριστοφάνη να παρωδήσει τον μεγάλο Ευριπίδη, με βάση την συμπεριφορά των Αθηναίων γυναικών στην διάρκεια μιας μεγάλης μυστικιστικής γιορτής αποκλειστικά γυναικείας, τα Θεσμοφόρια. Πρόκειται για μία κατάθεση πολιτική και άκρως κωμική ταυτόχρονα. Ο Αριστοφανικός λόγος, πάντα επίκαιρος και ηθογραφικός, μας θυμίζει ότι, ενώ έχουμε προοδεύσει σε διάφορους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, ως κοινωνικά και πολιτικά όντα υστερούμε ακόμα και σήμερα και αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας στο σημαντικό κείμενο του.
Παρασκευή 2/09, 20:30
8-15€
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Παραλία Ελευσίνας

3. O Συλλέκτης του Τζων Φώουλς, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν στο Θερινό Θέατρο Αθηνά

Το καθηλωτικό μυθιστόρημα του Τζων Φώουλς «O συλλέκτης» επιστρέφει για περιορισμένες παραστάσεις στο ανακαινισμένο Θέατρο Αθηνά, σε ένα έργο με έντονο το στοιχείο του ψυχολογικού θρίλερ, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν. «O συλλέκτης» (1963), το πρώτο μυθιστόρημα του Τζων Φώουλς, τον καθιέρωσε δικαίως στην παγκόσμια λογοτεχνία ως έναν από τους σημαντικότερους πεζογράφους. Η ένταση και το σασπένς που δημιουργεί παραπέμπουν ξεκάθαρα σ’ ένα κορυφαίο θρίλερ, όπου ο θεατής οδηγείται σε μια ύπουλη ταύτιση με τον Κακό και τον Καλό ταυτόχρονα.

Το έργο παρακολουθεί τον Κλεγκ, έναν ανήσυχο και φιλόδοξο νεαρό ταπεινής καταγωγής, που έχασε τους γονείς του μικρός, μεγάλωσε με μια θεία του και την ανάπηρη κόρη της και δεν κατάφερε ποτέ να ενταχθεί κοινωνικά. Μοναδική του διέξοδος η συλλογή πεταλούδων. Όταν θα κερδίσει ένα λαχείο, θ’ απαγάγει και θα φυλακίσει για έναν μήνα τη Μιράντα, μια νεαρή φοιτήτρια Καλών Τεχνών, με την οποία τον χωρίζουν έντονες κοινωνικές διαφορές. Με αφορμή αυτή την αναγκαστική συνύπαρξη, παρακολουθούμε τη διαμάχη ανάμεσα στις διαφορετικές επιθυμίες και επιδιώξεις των δύο αυτών ανθρώπων, με έμφαση σ’ έννοιες όπως η εμμονή και η εξάρτηση. Ο Φώουλς, πραγματεύεται το θέμα της άσκησης εξουσίας, και στήνει μια μάχη, όπου εκείνος τη δυναστεύει καταργώντας τη σωματική της ελευθερία, ενώ εκείνη του επιβάλλεται με τη νοημοσύνη της.
Παρασκευή 2/09, 21:30
12-16€
Θερινό Θέατρο Αθηνά, Πατησίων και Δεριγνύ 10

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Ο Γιάννης Πάριος στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Μετά τις sold out εμφανίσεις του, σε όλη την Ελλάδα, ο Γιάννης Πάριος κλείνει την καλοκαιρινή του περιοδεία στο μεγαλύτερο θέατρο της Αττικής, στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, με μια μεγαλειώδη συναυλία γεμάτη εκπλήξεις. Στο πλαίσιο της επετείου ενός χρόνου (2 Σεπτεμβρίου 2021) από την απώλεια του σπουδαιότερου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, μέρος της συναυλίας θα αποτελέσει ειδικό αφιέρωμα – φόρο τιμής στον σπουδαίο εθνικό μας συνθέτη, τον «Μίκη» της Ελλάδας και του κόσμου.
Παρασκευή 2/09, 21:00
15-25€
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννης Ρέντης, Αττική

5. Ο Κώστας Μακεδόνας στο City Garden Festival

Ο Κώστας Μακεδόνας παρουσιάζει ένα δυνατό συναυλιακό πρόγραμμα, μια συναυλία – γιορτή με όλες τις μεγάλες του επιτυχίες στο City Garden Festival. Αγαπημένα τραγούδια, από την πλούσια δισκογραφία του, που τα έχουμε συνδυάσει με στιγμές της ζωής μας: “Μαργαριτάρια”, “Μόνο μια φορά”, “Το ποδήλατο”, “Τα πλοία της γραμμής”, “Μη μου λες αντίο”, “Κάτσε καλά”, “Κόκκινα γυαλιά”, “Αντικριστά”, “Έκανες το λάθος”, “Η Λίζα και η κορνίζα”, “Στο Λευκό τον Πύργο”, “Ουσίες”, “Δεν σου ανήκω” και πολλά άλλα! Μαζί του οι μουσικοί Γιάννης Περδίκης στα πλήκτρα, Χρήστος Λαρίσης στην κιθάρα, Νίκος Σταδιάτης στο ακορντεόν, Χρήστος Γκαΐλας στο μπάσο, Γιάννης Σαρίκος στα τύμπανα και ο συνθέτης Κωνσταντίνος Βελλιάδης στο μπουζούκι και στην επιμέλεια της ορχήστρας.
Παρασκευή 2/09, 21:00
10-25€
City Garden Theater, Λεωφ. Βεΐκου (στο ύψος του Άλσους Βεΐκου)

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b