MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για την Τετάρτη 31 Αυγούστου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε την Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022.

Monopoli Team

ΧΟΡΟΣ

1. The Thread: Μια παράσταση αφιερωμένη στον συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου στο Ηρώδειο

Η μοναδική χορευτική παράσταση, «The Thread», παρουσιάζεται στο Ηρώδειο σαν φόρος τιμής στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, Βαγγέλη Παπαθανασίου. Πρόκειται για μία παράσταση που βασίζεται στον διάλογο του παρελθόντος με το παρόν. Από τη μία οι παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί και από την άλλη ο σύγχρονος χορός. Δύο κόσμοι φαινομενικά αντίθετοι και ξένοι. Ο κόσμος της παράδοσης που εκπροσωπεί τη σταθερότητα και την εξωστρέφεια και ο κόσμος της σύγχρονης κίνησης που αντιπροσωπεύει την αναζήτηση και τον εσώτερο κόσμο των ανθρώπων. Οι δύο «αταίριαστοι» δρόμοι εμφανίζονται επί σκηνής και πότε αντιδικούν, πότε συμπλέουν, πότε εκθέτουν τη διαφορετικότητα τους και πότε επιδιώκουν τη συνεννόηση. Ο διάσημος χορογράφος Ράσσελ Μάλιφαντ με την προσωπική του χορευτική γλώσσα τολμά, αποδομεί και ανασυνθέτει την κινησιολογία του παρελθόντος κάνοντας τομή στη δημιουργική του πορεία. Μελέτησε βαθιά, τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και κατάφερε να δημιουργήσει ένα μαγευτικό έργο, άλλοτε συνομιλώντας, άλλοτε αντιπαρατιθέμενος και άλλοτε αποδεχόμενος να εντάξει αυτούσια στην παράσταση την αρχική «χορογραφία».
Τετάρτη 31/08, 21:00
25-130€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού-Ηρώδειο, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ

2. Μαρίκα Νίνου – σαν άστρο: Η μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου Τέχνης, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, στο CT Garden Festival

Η θεατρική παράσταση «Μαρίκα Νίνου – Σαν άστρο» παρουσιάζεται στο City Garden Festival, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, με ζωντανά ρεμπέτικα τραγούδια αλλά και χορό-ακροβασία, που ξετυλίγει το νήμα της σύντομης και πολυτάραχης ζωής της Μαρίκας Νίνου αλλά και της ίδιας της εποχής της, κατά τη διάρκεια της οποίας πρόλαβε να αναπτυχθεί, να εδραιωθεί αλλά και να ξεκινήσει να παρακμάζει το αυθεντικό ρεμπέτικο τραγούδι. Η παράσταση χρησιμοποιεί μια πρωτότυπη φόρμα που συνδυάζει τη ζωντανή μουσική και το τραγούδι με τη δραματοποιημένη αφήγηση και τη χορό-ακροβασία. Η δραματουργία, με άξονα γνωστά και λιγότερο γνωστά ρεμπέτικα τραγούδια που ερμηνεύονται επί σκηνής, ζωντανεύει μια εποχή που χάθηκε μαζί με τα ήθη και τους πρωταγωνιστές της, μέσα από πρωτότυπα κείμενα αλλά και αυθεντικές γραπτές ή προφορικές μαρτυρίες, συνεντεύξεις, επιστολές της ίδιας της Μαρίκας, των οικείων της, των συνεργατών της αλλά και προσφύγων από τη Σμύρνη, γνωστών και λιγότερο γνωστών καλλιτεχνών, συναδέλφων, φίλων και «εχθρών» της Μαρίκας Νίνου και όλου εκείνου του κόσμου που σήμερα συνηθίζουμε να αποκαλούμε ρεμπέτικο.
Τετάρτη 31/08, 21:00
10-25€
City garden Theater, Γαλάτσι, Αττική

3. Ο Ματωμένος Γάμος του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, στο Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος

Η θεατρική εταιρεία Μυθωδία παρουσιάζει τον “Ματωμένο Γάμο” του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και μουσική Αλκίνοου Ιωαννίδη, στο πλαίσιο του “Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2022” του Δήμου Κορυδαλλού. Ο Ματωμένος γάμος, η τραγωδία του μεγάλου Ισπανού ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, αποτελεί ένα θεατρικό και λογοτεχνικό φαινόμενο. Σήμερα, περίπου έναν αιώνα μετά τη συγγραφή του, και παρά τη δυσκολία προσέγγισης της θεματολογίας του από τη σύγχρονη οπτική, ολοένα διευρύνεται πλανητικά η φήμη του με νέες παρουσιάσεις στο θέατρο σε πλήθος χώρες, με καινούργιες μελέτες γι’ αυτόν και σταθερό το ενδιαφέρον του θεατρικού κοινού. Έχει πάρει τη θέση του δίπλα στα κορυφαία αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου, όπως είναι οι αρχαίες ελληνικές τραγωδίες, τα έργα του Σέξπηρ, του Στρίντμπεργκ, του Τσέχωφ ή του Τένεσι Ουίλιαμς.
Τετάρτη 31/08, 20:30
15-20€
Αμφιθέατρο Θαν.Βέγγος, Κορυδαλλός, Αττική

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. “Because We Believe”: Ο Μάριος Φραγκούλης και η Deborah Myers στο Βεάκειο Θέατρο

Ο Μάριος Φραγκούλης συναντά μετά από χρόνια ξανά επί σκηνής τη σπουδαία Deborah Myers για να παρουσιάσουν μία μοναδική συναυλία στο Βεάκειο Θέατρο, στο πλαίσιo των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2022 στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Οι δύο παγκόσμια αγαπημένοι καλλιτέχνες συνοδευόμενοι από 11 σπουδαίους μουσικούς υπόσχονται ένα καλοκαιρινό σκηνικό γεμάτο αισθήματα και αισθήσεις, ερωτικό και ταξιδιάρικο. Ένα πρόγραμμα με μερικά από τα ωραιότερα ερωτικά τραγούδια – κάθε εποχής – από το ελληνικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο, απρόσμενες διασκευές, αγαπημένα ελληνικά, ερμηνευμένα μοναδικά από τον Μάριο Φραγκούλη.
Τετάρτη 31/08, 21:30
17-20€
Βεάκειο Θέατρο, Λόφος Προφήτη Ηλία, Πειραιάς

5. Οι Locomondo στο Faliro Summer Theater

Locomondo, ένα από τα πιο γνωστά, νεανικά και αγαπητά συγκροτήματα στην Ελλάδα, έρχονται στη σκηνή του Faliro Summer Theater, για να μάς χαρίσουν ένα αξέχαστο συναυλιακό πάρτι. Με μια μίξη από reggae, ska, latin, rock και ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς, οι Locomondo καταφέρνουν να ξεσηκώνουν τα κοινά όλων των ηλικιών και να μάς ενώσουν όλους σε μια μεγάλη παρέα ατελείωτου χορού. Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα σε σκηνές, και έχοντας πραγματοποιήσει αμέτρητες live εμφανίσεις, ξέρουν πολύ καλά πώς να δίνουν τον παλμό και να ξεσηκώνουν το κοινό με τους “ανεβαστικούς” ρυθμούς και με τα αγαπημένα τραγούδια τους, όπως “Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα”, “Μαγικό χαλί”, “80’s” και “rap, ska, reggae, hip-hop, dub, ska, reggae, onedrop”.
Τετάρτη 31/08, 21.30
5-14€
Faliro Summer Theater, Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO, Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b