MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 30 Αυγούστου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε την Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Cezaris Graužinis στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η σύγχρονη και επίκαιρη μεταφορά της σοφόκλειας αντιπολεμικής τραγωδίας, «Αντιγόνη», σε σκηνοθεσία Cezaris Graužinis, με ένα ανατρεπτικό πρωταγωνιστικό καστ, παρουσιάζεται στο Κηποθέατρο Παπάγου, στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού. Αντιγόνη η Έλλη Τρίγγου, Κρέοντας ο Βασίλης Μπισμπίκης, Ισμήνη η Δανάη Μιχαλάκη, Άγγελος ο Γιώργος Παπαγεωργίου και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης ως Κορυφαίος του Χορού. Ο Λιθουανός σκηνοθέτης μάς συστήνει μία σύγχρονη μεταφορά της σοφόκλειας τραγωδίας, με έναν all star θίασο απαρτιζόμενο από ηθοποιούς που το κοινό γνώρισε και αγάπησε τα τελευταία χρόνια μέσα από την μικρή οθόνη.
Τρίτη 30/08, 21:00
17-20€
Κηποθέατρο Παπάγου, Άλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς, Χολαργός – Παπάγου

2. Οι Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου στο Βεάκειο Θέατρο

Η πάντα επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη, «Θεσμοφοριάζουσες», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, παρουσιάζεται στο Βεάκειο Θέατρο. Οι «Θεσμοφοριάζουσες» αποτελούν ένα από τα τρία έργα γυναικών του ποιητή, μαζί με τις «Εκκλησιάζουσες» και τη «Λυσιστράτη». Μία προσπάθεια του Αριστοφάνη να παρωδήσει τον μεγάλο Ευριπίδη, με βάση την συμπεριφορά των Αθηναίων γυναικών στην διάρκεια μιας μεγάλης μυστικιστικής γιορτής αποκλειστικά γυναικείας, τα Θεσμοφόρια. Κατάθεση πολιτική και άκρως κωμική ταυτόχρονα. Ο Αριστοφανικός λόγος, πάντα επίκαιρος και ηθογραφικός, μας θυμίζει ότι, ενώ έχουμε προοδεύσει σε διάφορους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, ως κοινωνικά και πολιτικά όντα υστερούμε ακόμα και σήμερα και αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας στο σημαντικό κείμενο του.
Τρίτη 30/08, 21:00
15-20€
Βεάκειο Θέατρο, Πειραιάς, Αττική

3. Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Θέατρο Βράχων

Ο Θέμης Μουμουλίδης επέστρεψε για τρίτη φορά στην «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, θέλοντας να επανατοποθετήσει τα όρια, αναδεικνύοντας την εφιαλτική σχέση της τραγωδίας με την δυστοπία της εποχής μας. H Ιφιγένεια, κόρη του Αγαμέμνονα θυσιάζεται από τον ίδιο της τον πατέρα και πεθαίνει για έναν μάταιο και καταστροφικό επεκτατικό πόλεμο, αυτόν της Τροίας. Έπειτα από είκοσι χρόνια Πελοποννησιακού Πολέμου, ο Ευριπίδης μοιάζει να αναρωτιέται: είναι δυνατή μια αλλαγή παραδείγματος;
Τρίτη 30/08, 21:00
17-20€
Θέατρο Βράχων, Οδός Ταταούλων, Βύρωνας

4. Το Δώρο Γενεθλίων του Ray Cooney, σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη

Η κωμωδία του Ray Cooney “Δώρο Γενεθλίων”, σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου συνεχίζει τις επιτυχημένες του παραστάσεις στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη, γεμάτη παρεξηγήσεις. διασκέδαση και δυνατά γέλια. Τι θα κάνατε αν γυρίζατε σπίτι από το γραφείο τη βραδιά των γενεθλίων σας και ανακαλύπτατε ότι είχατε πάρει λάθος χαρτοφύλακα στο τρένο με 1.735.000 £ σε μεταχειρισμένα χαρτονομίσματα  Λοιπόν ο Henry Perkins αποφασίζει να πετάξει στην ηλιόλουστη Ισπανία με τη σύζυγό του Jean και τους καλύτερους φίλους του, Vic & Betty. Tο αποτέλεσμα είναι η γυναίκα του να αρχίζει να πίνει , να συλληφθεί ο καλύτερός του φίλος, ένας αδερφός ξαπλωμένος στο νεκροτομείο, ένας άλλος αδελφός να μεταναστεύσει στην Αυστραλία, ένας ταξιτζής να φύγει από το σπίτι του, δύο αστυνομικοί να τον κυνηγούν με μανία , ένας Ολλανδός δολοφόνος με σπασμένο πόδι… και το μπέρδεμα συνεχίζεται!
Τρίτη 30/08,  21:30
15-23€
Θερινό Θέατρο Λαμπέτη, Αθήνα, Αττική

ΜΟΥΣΙΚΗ

5. Οι Πυξ Λαξ στο Δημοτικό Θέατρο “Αλέξης Μινωτής”

Οι ιστορικοί Πυξ Λαξ, ετοιμάζονται να αποδείξουν για ακόμα μια φορά γιατί άντεξαν στο χρόνο και γιατί παραμένουν σταθερά οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, με μία μοναδική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο “Αλέξης Μινωτής”. Τα όργανα μπαίνουν μπροστά, τα δάχτυλα παίρνουν φωτιά, για νέα θέματα και νέα τραγούδια.
Τρίτη 30/08, 21:00
13€
Δημοτικό Θέατρο “Αλέξης Μινωτής”, Αιγάλεω, Αττική

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b