MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Δευτέρα 29 Αυγούστου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε την Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

Με αυτό το κορυφαίο κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, το Φεστιβάλ Επιδαύρου έριξε αυλαία στις 20 Αυγούστου. Ο Θέμης Μουμουλίδης επέστρεψε για τρίτη φορά στην «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, θέλοντας να επανατοποθετήσει τα όρια, αναδεικνύοντας την εφιαλτική σχέση της τραγωδίας με την δυστοπία της εποχής μας. H Ιφιγένεια, κόρη του Αγαμέμνονα θυσιάζεται από τον ίδιο της τον πατέρα και πεθαίνει για έναν μάταιο και καταστροφικό επεκτατικό πόλεμο, αυτόν της Τροίας. Έπειτα από είκοσι χρόνια Πελοποννησιακού Πολέμου, ο Ευριπίδης μοιάζει να αναρωτιέται: είναι δυνατή μια αλλαγή παραδείγματος;
Δευτέρα 29/08, 21:00
10-20€
Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Βύρωνας, Αττική

2. Οι Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου στο Θέατρο Πέτρας

Η πάντα επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη, «Θεσμοφοριάζουσες», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, παρουσιάζεται στο Θέατρο Πέτρας. Οι «Θεσμοφοριάζουσες» αποτελούν ένα από τα τρία έργα γυναικών του ποιητή, μαζί με τις «Εκκλησιάζουσες» και τη «Λυσιστράτη». Μία προσπάθεια του Αριστοφάνη να παρωδήσει τον μεγάλο Ευριπίδη, με βάση την συμπεριφορά των Αθηναίων γυναικών στην διάρκεια μιας μεγάλης μυστικιστικής γιορτής αποκλειστικά γυναικείας, τα Θεσμοφόρια. Κατάθεση πολιτική και άκρως κωμική ταυτόχρονα. Ο Αριστοφανικός λόγος, πάντα επίκαιρος και ηθογραφικός, μας θυμίζει ότι, ενώ έχουμε προοδεύσει σε διάφορους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, ως κοινωνικά και πολιτικά όντα υστερούμε ακόμα και σήμερα και αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας στο σημαντικό κείμενο του.
Δευτέρα 29/08, 21:00
15-20€
Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη, Αττική

3. Ηλέκτρα του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα στο Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη

Μετά το ταξίδι της ανά την Ελλάδα, η ανατρεπτική «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη σε μετάφραση Στρατή Πασχάλη, σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα και με την Μαρία Κίτσου και τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο στους ρόλους της Ηλέκτρας και του Ορέστη αντίστοιχα, επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε. Ένα πρωτοποριακό και αμφιλεγόμενο έργο, γέννημα μιας εποχής όπου όλες οι βεβαιότητες έχουν γίνει αβεβαιότητες. Ο ποιητής δεν διστάζει να παρουσιάσει επί σκηνής τη δική του εκδοχή του μύθου, με τους ήρωές του σε έναν κόσμο ρεαλιστικής καθημερινότητας να θέτουν επιτακτικά ζητήματα πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της δικαιοσύνης, της ηθικής σύγκρουσης, του πάθους. Μια noir εκδοχή του μύθου, μια τραγωδία εκδίκησης αλλά ταυτόχρονα ένα έργο βαθιά, συγκλονιστικά ανθρώπινο. Στον ρόλο του Παιδαγωγού ο Γιώργος Κωνσταντίνου.
Δευτέρα 29/08, 21:00
15-20€
Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μεταμορφώσεως Σωτήρος και Υψηλάντου, Βριλήσσια

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. “Για πάντα… Μύθος”: Η Μαρινέλλα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Η σημαντικότερη Ελληνίδα τραγουδίστρια, Μαρινέλλα, παρουσιάζει μία μοναδική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, μια μουσική εμπειρία που θα μαγέψει το κοινό, με την συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας “Φιλαρμόνια” υπό την μουσική διεύθυνση του Αλέξη Πρίφτη. Η Μαρινέλλα, η οποία πάνω από έξι δεκαετίες κυριαρχεί στη σκηνή με την ερμηνεία, το πάθος και την εκφραστικότητά της, κάνει μια προσωπική κατάθεσης ψυχής με τραγούδια που σημάδεψαν, συντρόφευσαν και συγκίνησαν τους θαυμαστές της.
Δευτέρα 29/08, 21:00
15-130€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο), Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Πλάκα

5. Ο Κώστας Χατζής στο CT Garden Festival Κώστας Χατζής, Photo: Costas Broumas

Ο Κώστας Χατζής, ο αγαπημένος και διαχρονικός τραγουδοποιός, έρχεται στο City Garden Festival by Christmas Theater για μία μοναδική συναυλία «60 χρόνια τραγούδι», με ιδιαίτερη αναφορά σε μπαλάντες με κοινωνικό περιεχόμενο, για να γιορτάσει με το κοινό τα εξήντα του χρόνια στο τραγούδι. Μια πορεία, εδώ και έξι δεκαετίες, γεμάτη από τραγούδια που είναι πλέον «κλασικά»: «Απ’ τ’ αεροπλάνο», «Ο Στρατής», «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει», «Δε βαριέσαι αδερφέ», «Κι ύστερα», «Η αγάπη όλα τα υπομένει» και τόσα άλλα! Πολλά και τα τραγούδια που σφράγισε ως ερμηνευτής. Από το «Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου» του Μίμη Πλέσσα έως τα «Γκρεμισμένα σπίτια» του Γιάννη Μαρκόπουλου και τα «Δακρυσμένα μάτια» του Μίκη Θεοδωράκη. Με την κιθάρα και την ιδιότυπη φωνή του ήταν ουσιαστικά ο πρώτος που τραγούδησε αφηγηματικά τραγούδια που εξέπεμψαν κοινωνικά μηνύματα και συμβολισμούς. Μαζί του τραγουδούν η Μαρία Αλεξίου και η Ντανιέλα Χατζή. Την ορχήστρα διευθύνει ο Μαέστρος Γιώργος Παγιάτης.
Δευτέρα 29/08, 21:00
10-25€
City Garden Festival by Christmas Theater, Λεωφόρος Βεΐκου 137, Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b