MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Ψυχομετρικά τεστ: Τι είναι και πώς σε βοηθούν να ανιχνεύσεις μαθησιακές δυσκολίες

Μπορούμε να εντοπίσουμε αν το παιδί μας αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες με μια από τις παρακάτω μεθόδους.

Credits: unsplash
Monopoli Team

Είναι πολύ σύνηθες να ακούμε από γονείς φράσεις όπως: “Έχει τη δυνατότητα να τα καταφέρει, αν προσπαθήσει πιο σκληρά. Αλλά δεν προσπαθεί αρκετά”, ή “Αν έδινε περισσότερη προσοχή, θα μπορούσε να κάνει θαύματα”, “Αφού του εξηγήσω τι πρέπει να κάνει, απλά κάθεται και κοιτάει το βιβλίο του. Δεν έχει κανένα κίνητρο να κάνει τις ασκήσεις” και αλλά πολλά τα οποία μπορούν να κρύβουν πολλά περισσότερα από απλή αδιαφορία του παιδιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνα οπτικό τεστ που αποκαλύπτει μια άγνωστη πλευρά του χαρακτήρα σας12.09.2018

Τι ακριβώς εννοούμε όμως με τον όρο μαθησιακή δυσκολία;

Δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία, στην ουσία η μαθησιακή δυσκολία είναι μια νευρολογική, κατά βάση, διαταραχή. Τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, διαθέτουν υψηλή ή κανονική νοημοσύνη παρουσιάζοντας όμως δυσκολίες στην κατανόηση, την αντίληψη και την έκφραση, γεγονός που επηρεάζει το επίπεδο της μάθησης. Δεν είναι λοιπόν πως τα παιδιά αυτά δεν προσπαθούν αρκετά, ούτε ότι δεν έχουν κίνητρο. Χρειάζονται όμως μια επιπλέον καθοδήγηση και ένα λεπτό χειρισμό, ο οποίος αποφασίζεται μετά τον πιο λεπτομερή προσδιορισμό των δυσκολιών τους.

Και εδώ έρχεται ο ρόλος των ψυχομετρικών τεστ, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στον εντοπισμό τέτοιων δυσκολιών και έτσι να διευκολυνθεί το παιδί στην συνέχεια των μαθητικών του χρόνων.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b