MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε την Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022.

Η μεγάλη πλεκτάνη του Jordi Galceran, σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Η Μεγάλη Πλεκτάνη του Τζόρντι Γκαλθεράν, σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Η σύγχρονη κωμωδία “Η Μεγάλη Πλεκτάνη” του Τζόρντι Γκαλθεράν παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Σταύρου Στάγκου στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Λαυρεωτικής “Θορίκια 2022”. Η ιστορία ξεκινά με μια πραγματική απειλή, εκείνη της διαρροής φυσικού αερίου και τελειώνει με μια υποβόσκουσα απειλή πολύ διαφορετικής φύσης. Ο Γκαλθεράν δοσολογεί τις πληροφορίες αριστοτεχνικά, με τέτοιο τρόπο που ο θεατής ανακαλύπτει σε κάθε στροφή ότι τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται με την πρώτη ματιά. Μέσα από διαρκείς κλιμακώσεις και ανατροπές, που διαδέχονται η μια την άλλη με σφριγηλό ρυθμό και πινελιές ασυναρτησίας όπως ταιριάζει σε μια αυθεντική κωμωδία, ο θεατής μεταφέρεται από έκπληξη σε έκπληξη και μόνο προς το τέλος, αρχίζει να αισθάνεται την βόμβα που πρόκειται να εκραγεί. Πρόκειται για μια αναπάντεχη κωμωδία, βασισμένη σε ένα ευρηματικό κείμενο με χειμαρρώδεις διαλόγους, σε συνδυασμό με ένα αεικίνητο καστ που παίρνει φωτιά επί σκηνής.
Τετάρτη 24/08, 21:15
15€
Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο, Λαύριο, Αττική

ΜΟΥΣΙΚΗ

2. “Σμύρνη – Ιωνία – Ελλάδα: Ταξιδεύοντας με μια αγκαλιά τραγούδια” με τον Γιώργο Υδραίο και την Μαρία Σουλτάτου στο Κηποθέατρο Παπάγου

Στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού και με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποιείται μία δίωρη συναυλία στο Κηποθέατρο Παπάγου, αφιερωμένη στη μουσική μας παράδοση και στις λαϊκές, μουσικές διαδρομές των μεγάλων δημιουργών του χώρου. Ο νέος αξιόλογος ερμηνευτής και μουσικός, Γιώργος Υδραίος και η Μαρία Σουλτάτου, μια μεγάλη τραγουδίστρια που ερμηνεύει με πάθος και καθηλώνει το κοινό της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μαζί με τον Δημήτρη Σαββαϊδη, έναν σπουδαίο τραγουδιστή με πολλές σημαντικές συνεργασίες με μεγάλους ερμηνευτές και συνθέτες, θα μάς συντροφεύσουν σε μια μοναδική μουσική βραδιά.
Τετάρτη 24/08, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη 
Κηποθέατρο Παπάγου, Άλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς

ΣΙΝΕΜΑ

3. Open Air Film Festival Stroggylo: Προβολή της ταινίας «Γκίλντα» σε σκηνοθεσία Τσάρλς Βίντορ

O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου συνεχίζει για 5η σεζόν το Φεστιβάλ ταινιών Open Air Film Festival Stroggylo, στο Αίθριο του σχολικού συγκροτήματος Στρογγυλό. Σήμερα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ταινία «Γκίλντα» του Τσάρλς Βίντορ, με τους Ρίτα Χέιγουορθ, Γκλεν Φορντ, Τζορτζ ΜακΡίντι και Τζόζεφ Καλία. Το δεύτερο κοσμοπολίτικο γκανγκστερικό αριστούργημα (μετά την Καζαμπλάνκα και το Μαρόκο), η Τζίλντα (που είναι Γκίλντα αλλά έτσι έχει μείνει από ένα λάθος προφοράς στη μνήμη των Ελλήνων σινεφίλ), διαδραματίζεται στο Μπουένος Άιρες σε ένα εξωτικό καταφύγιο μοιραίων και παρανόμων. Υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών.
Τετάρτη 24/08, 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Στρογγυλό Σχολείο, Αγ. Δημήτριος Αττικής (Είσοδος από οδό Σ. Παπάγου 23)

4. Προβολή της ταινίας «Εραστές» της Νικόλ Γκαρσία στο Θερινό Κινηματογράφο Αθηναία

Σήμερα, μπορούμε επίσης να απολαύσουμε την ταινία «Εραστές» της Νικόλ Γκαρσία με τους Πιερ Νινέ, Στέισι Μάρτιν και Μπενουά Μαζιμέλ. Ο έρωτας μεταξύ της Λιζά και του Σιμόν δεν φαίνεται να κάμπτεται από τις οικονομικές κυρίως δυσκολίες της καθημερινότητας και το νεαρό ζευγάρι κάνει όνειρα για το μέλλον. Ώσπου ένα απροσδόκητο συμβάν αναγκάζει τον Σιμόν να φύγει από το Παρίσι. Τρία χρόνια μετά οι δρόμοι τους ενώνονται και πάλι.
Τετάρτη 24/08, 20:40
6-8€
Θερινός Κινηματογράφος Αθηναία, Χάρητος 50, Αθήνα

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

5. Mαρμάρινη κεφαλή παιδιού από τις στάχτες της Σμύρνης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Έως τις 3 Οκτωβρίου 2022, το Αθέατο Μουσείο φιλοξενεί ένα αναπάντεχο εύρημα, μια μαρμάρινη κεφαλή παιδιού που ήταν αρχικά εκτεθειμένη στο αρχαιολογικό Μουσείο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, το οποίο κάηκε ολοσχερώς μαζί με την πόλη. Το γλυπτό ανασύρθηκε από τις στάχτες του Μουσείου, εστάλη στη Βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα και δόθηκε ως δωρεά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τον Αύγουστο του 1926. Με αφορμή την συμπλήρωση ενός αιώνα από την κατάρρευση του μετώπου και την Καταστροφή του μικρασιατικού ελληνισμού, οι αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τις ανασκαφές των Ελλήνων αρχαιολόγων στη Μικρά Ασία κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Διοίκησης Σμύρνης, για την δημιουργία αρχαιολογικών αποθηκών και Μουσείων και για την τύχη των σπουδαίων Συλλογών στις μέρες της Καταστροφής.
Διάρκεια έκθεσης: 2 Αυγούστου 2022 – 3 Οκτωβρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, 08:00 – 20:00, Τρίτη, 13:00 – 20:00, Τετάρτη, 08:00 – 20:00, Πέμπτη, 08:00 – 20:00, Παρασκευή, 08:00 – 20:00, Σάββατο, 08:00 – 20:00 και Κυριακή, 08:00 – 20:00
6-12€
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44 & Τοσίτσα 1, Εξάρχεια – Νεάπολη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b