MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 13-14 Αυγούστου 2022.

2ο Cinekids Festival: Προβολή της animation ταινίας «Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος» στο Πάρκο Ασύμαρτου
Monopoli Team

Θέατρο

1. Ο «Καραγκιόζης» του Τάσου Κώνστα στον Φλοίσβο

Ο «Καραγκιόζης» του καραγκιοζοπαίχτη Τάσου Κώνστα μάς υποδέχεται, έως τις 28 Αυγούστου, στη θερινή σκηνή του στον Φλοίσβο, με μια νέα κωμωδία. Το χθες και το σήμερα του Ελληνικού θεάτρου σκιών , μέσα απο διασκευασμένες και προσαρμοσμένες στο σήμερα, παραστάσεις του Τάσου Κώνστα και του χάρτινου θιάσου του, που εγγυώνται μια μοναδική οικογενειακή ψυχαγωγία, κάτω απ΄τον έναστρο ουρανό, δίπλα στη θάλασσα, μέσα στο όμορφο Πάρκο Φλοίσβου.
Σάββατο 13/8 και Κυριακή 14/8, 20:30
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση: viva.gr
Θερινό θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα, Πάρκο Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο.

Κινηματογράφος

2. Park Your Cinema Kids: Προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Γατό…Συμμορία: H Αρχή» στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζεται και τον Αύγουστο και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα των παιδικών ταινιών της ενότητας Park your Cinema Kids επιμελείται το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF). Σάββατο 13 Αυγούστου, στις 21:00 – «Γατό…Συμμορία: H Αρχή»: Ο Τοπ Κατ, ο πιο αγαπημένος γάτος της οθόνης, επιστρέφει με μια ολοκαίνουργια περιπέτεια, με δράση, μουσική, ευτράπελα και μια τρελούτσικη συμμορία στο επίκεντρο. Ο Τοπ Κατ είναι ένας φτωχός, μελαγχολικός γάτος που ζει μοναχικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Μέχρι που γνωρίζει τον Μπένι, έναν καλοκάγαθο γάτο, που ψάχνει την περιπέτεια.
Σάββατο 13/8, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

3. | 2ο Cinekids Festival: Προβολή της animation ταινίας «Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος» στο Πάρκο Ασύμαρτου

O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου συνεχίζει το 2ο Cinekids Festival παρουσιάζοντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά, κάθε Κυριακή από τις 3 Ιουλίου έως και τις 14 Αυγούστου, στο δροσερό χώρο του Πάρκου Ασυρμάτου, μια σειρά κινηματογραφικών προβολών για παιδιά. Κυριακή 14 Αυγούστου, στις 21:00«Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος». Αμερικανική , Σκηνοθεσία: Ντον ΧολΚάρλος, Λόπεζ Εστράδα. Το μυθικό βασίλειο της Κουμάντρα απειλείται με καταστροφή αν η νεαρή πολεμίστρια Ράια δεν καταφέρει να βρει τον τελευταίο ζωντανό δράκο και να ενώσει τα σπασμένα κομμάτια μιας πανίσχυρης, μαγικής πέτρας.
Κυριακή 14/8, 21:00 | Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
Πάρκο Ασυρμάτου, Ασύρματου 38, Αγ. Δημήτριος Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡέιμοντ Μπριγκς: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο αγαπημένος συγγραφέας του «Χιονάνθρωπου»12.09.2018

Online

4. Το αηδόνι του αυτοκράτορα: Η animated όπερα της Λένας Πλάτωνος διαθέσιμη on demand στη GNO TV

Ένα μοναδικό έργο της Λένας Πλάτωνος πάνω στο ομώνυμο παραμύθι του Άντερσεν έγινε animated όπερα από την Εθνική Λυρική Σκηνή και θα είναι διαθέσιμο έως τις 31 Αυγούστου στη GNO TV. Η Λένα Πλάτωνος, το έργο της οποίας έχει συνδεθεί με τον κόσμο των παιδιών μέσα από τη θρυλική Λιλιπούπολη, έγραψε το «Αηδόνι του αυτοκράτορα» σαν μια μελωδική παραβολή για τη άνιση σχέση την τεχνολογίας με τον άνθρωπο. Ο Αυτοκράτορας της Κίνας ζει σ’ ένα από τα ομορφότερα παλάτια του κόσμου, όπου όλα λειτουργούν στην εντέλεια χάρη σ’ ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα. Όταν κάποια μέρα μαθαίνει ότι στον κήπο του παλατιού του ζει ένα αηδόνι, εκείνος δακρύζει και μαγεύεται από τη φωνή του. Μια μέρα φτάνει στο παλάτι ένα ασυνήθιστο δώρο όμως: Ένα ηλεκτρονικό αηδόνι. Όλοι εντυπωσιάζονται από αυτό το τεχνολογικό θαύμα και το αληθινό αηδόνι εγκαταλείπει το παλάτι. Κάποια στιγμή ωστόσο χαλάει. Όταν μετά από μερικά χρόνια ο Αυτοκράτορας αρρωσταίνει βαριά, το ψεύτικο πουλί δεν μπορεί να παρηγορήσει τον ετοιμοθάνατο άρχοντα.
Διαθέσιμη έως 31/8
Εισιτήριο: 5€. Αγορά εισιτηρίου: ticketservices.gr  
Δείτε την παράσταση online εδώ

5. ΤΟ ΦΥΛΑΧΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ: Ένα διαδραστικό μουσικό παραμύθι έρχεται στη GNO TV

ΤΟ ΦΥΛΑΧΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ –εμπνευσμένο από γνωστά ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια– διαδραματίζεται στους Παξούς και αφηγείται την ιστορία ενός ψαρά που πλουτίζει χάρη σε ένα μαγικό ψαράκι που πιάνεται στο αγκίστρι του. Η Μοίρα όμως υφαίνει γι’ αυτόν άλλα σχέδια… Πρόκειται για το αποτέλεσμα του ομότιτλου εννεάμηνου εκπαιδευτικού προγράμματος διαθεματικής καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής δράσης που φιλοδοξεί μέσα από σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία να φέρει εκπαιδευτικούς και μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του μουσικού θεάτρου. Το διαδραστικό μουσικό παραμύθι παρουσιάστηκε με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων δασκάλων, πέντε καταξιωμένων μουσικών και περισσότερων από διακοσίων μαθητών χαρίζοντας στο κοινό μια αξέχαστη εμπειρία θέασης και ακρόασης, κατά την οποία μάλιστα οι θεατές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συμπράξουν με τους μικρούς και μεγάλους περφόρμερ και να γίνουν ενεργό μέρος της παράστασης.
Από 15 Ιουλίου έως 31 Δεκεμβρίου 2022
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPark your Cinema: Δωρεάν προβολές για μικρούς και μεγάλους τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Εκπαιδευτικά προγράμματα 

6. Παράξενα πλάσματα στο Μουσείο Ακρόπολης: Παρουσίαση για οικογένειες με παιδιά έως 12 ετών στο Μουσείο Ακρόπολης

Έχετε παιδιά μέχρι 12 ετών; Στο Μουσείο Ακρόπολης θα ανακαλύψετε μαζί τους τον Ιππαλεκτριώνα, τους Κενταύρους, τον Τυφώνα, τον Τρίτωνα και πολλά άλλα παράξενα πλάσματα. Πλάσματα της γης, της θάλασσας και του αέρα, δημιουργήματα της φαντασίας των αρχαίων, προσκαλούν σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης, παρατήρησης και γνώσης. Φεύγοντας, τα παιδιά παίρνουν στο σπίτι τα υλικά για να δημιουργήσουν τα δικά τους παράξενα πλάσματα. Και αν θέλουν, μπορούν να τα φωτογραφίσουν και να ταστείλουν στο acropolismuseumkids.gr.
Κυριακή 14/8: 11:00 π.μ. 
Συμμετοχή: Εγγραφές γίνονται την ημέρα της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Για τους γονείς/συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ημέρας (5 ευρώ).
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα | Τηλ: 210 900 09 00. Ε: [email protected] | https://www.theacropolismuseum.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑERTFLIX: Επιστροφή στα χρόνια της αθωότητας με τον «Παραμυθά» και «Του κουτιού τα παραμύθια»12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b