MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Σαν σήμερα 7 Αυγούστου πέθανε ο θρυλικός «Χοντρός» Όλιβερ Χάρντι

Μία ημέρα σαν σήμερα πριν 65 χρόνια πέθανε, βουτηγμένος στη φτώχεια, ο θρυλικός «Χοντρός» του παγκόσμιου κινηματογράφου, Όλιβερ Χάρντι – Η δυνατή φιλία που ανέπτυξε με το alter ego του, Σταν Λόρελ και ο νευρικός κλονισμός που έπαθε ο «Λιγνός» στο άκουσμα του θανάτου του.

Monopoli Team

Το πιο εμβληματικό δίδυμο στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου είναι αναμφίβολα ο «Χοντρός και ο Λιγνός», οι δύο Αμερικανοί ηθοποιοί που χάρισαν άφθονο και αβίαστο γέλιο στον κόσμο, σε πάνω από 100 απολαυστικές ταινίες. Οι δύο ηθοποιοί, παρά τις τηλεοπτικές κόντρες τους, ήταν και αδελφικοί φίλοι. Ετσι όταν ο Ολιβερ Χάρντι (Χοντρός) έφυγε από τη ζωή, σαν σήμερα, στις 7 Αυγούστου 1957, το κινηματογραφικό alter ego του, ο Σταν Λόρελ (Λιγνός) έπαθε νευρικό κλονισμό, από τον οποίο δεν συνήλθε ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAndy Warhol: Τα πιο διάσημα και αμφιλεγόμενα πορτρέτα του “πάπα της pop”12.09.2018

Οι δύο ταλαντούχοι ηθοποιοί πρωτοσυναντήθηκαν στη μεγάλη οθόνη το 1921 και από τότε ανέπτυξαν μία δυνατή φιλία. Οι κωμωδίες τους ήταν απλές σε δράση αλλά γίνονταν απολαυστικές από τις συνεχείς ανατροπές των καταστάσεων. Ο Ολι και ο Σταν (όπως ήταν γνωστοί στους δικούς τους ανθρώπους) έπαιζαν τους… εαυτούς τους, δηλαδή δύο αχώριστους φίλους, που οι εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες που είχαν τους έφερναν αντιμέτωπους με κωμικές καταστάσεις και ομηρικούς καυγάδες. Βέβαια, οι καυγάδες ήταν μόνο στο πανί καθώς στην πραγματικότητα, όσοι τους γνώριζαν λένε πως η ένταση δεν υπήρχε στο λεξιλόγιό τους.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b