MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
21
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ

Η Ατίθαση Παλέτα της Θάλασσας: Έκθεση της Αλεξίας Κουδιγκέλη στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου

Μια σειρά 24 ζωγραφικών έργων της Αλεξίας Κουδιγκέλη με θεματικό άξονα τη θαλασσογραφία ως μια ανεκπλήρωτη λαχτάρα για σύνδεση και οικειότητα, παρουσιάζεται, στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, μέσα από την έκθεση «Η Ατίθαση Παλέτα της Θάλασσας».

Η Ατίθαση Παλέτα της Θάλασσας: Έκθεση της Αλεξίας Κουδιγκέλη στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου
Monopoli Team

H Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου σε συνεργασία με την Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι – κartάλος» διοργανώνει και παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αλεξίας Κουδιγκέλη με τίτλο «Η Ατίθαση Παλέτα της Θάλασσας». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου (Αίθουσα Καλογερά – Ματογιάννη 84600) την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022, 19:00 – 00:00.

«Η Ατίθαση Παλέτα της Θάλασσας»: Λίγα λόγια για την έκθεση

Η πινακοθήκη θα φιλοξενήσει μια ενότητα 24 ζωγραφικών έργων (ακρυλικό σε καμβά) ποικίλων διαστάσεων με κύριο θεματικό άξονα την θαλασσογραφία ως μέσο παρομοίωσης της ανεκπλήρωτης λαχτάρας για σύνδεση και προσωπική οικειότητα. Το νερό παίζει σημαντικό ρόλο, ως μεταφορά της ρευστότητας των ανθρώπινων συναισθημάτων. Όλες οι φιγούρες αναπαρίστανται με ποικιλία χρωμάτων και υφών, επιχειρώντας έναν σύγχρονο κοινωνικό σχολιασμό για το αναπόφευκτο της εσωτερικής πολυπλοκότητας των ανθρώπων.

Βιογραφικό της εικαστικού

Η Αλεξία Κουδιγκέλη γεννήθηκε το 1996 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Ελληνο-Αμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κολλεγίου Αθηνών το 2014 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Λονδίνο στο University of the Arts London (UAL) το 2018. Το 2020 πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση στο Κολλέγιο Αθηνών και τα τελευταια 2 χρόνια έχει συμμετάσχει σε 10 ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ευρώπη και στην Αμερική. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, δημιουργώντας συνεχώς νέα έργα για επερχόμενα πρότζεκτ και εκθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPssst … cat: Έκθεση της Caroline de Souza στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εγκαίνια: Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 | 19:00 – 00:00
Διάρκεια έκθεσης: έως 10 Αυγούστου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Δε-Κυ: 11 π.μ. – 2 μ.μ. & 7 μ.μ. – 12 μ.μ.

Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου – (Αίθουσα Καλογερά – Ματογιάννη 84600).

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Μια διαφορετική «Έντα» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, το «Γάλα» επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Cine News
Στέγη: Ο Charlie Kaufman στην Αθήνα για την προβολή της νέας του ταινίας «How to Shoot a Ghost»
Εκδηλώσεις
Ο «Οιδίποδας» του Robert Icke στη Στέγη, η θρυλική Martha Graham Dance Company στο Μέγαρο - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Ο Tim Crouch στην Αθήνα για μια συζήτηση με το κοινό
Cine News
Το 3ο Meeting Event του ΔΔΘΝ έρχεται στη Θεσσαλονίκη με πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα δράσεων
Εκδηλώσεις
Μουσικά Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ: Όλες οι συναυλίες και οι μουσικές εκδηλώσεις των γιορτών
Εκδηλώσεις
«Η Δούκισσα της Πλακεντίας» με τη Μαρία Κίτσου, η Καμεράτα στο Μέγαρο με Σούμπερτ και Μπετόβεν – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Βραβεία Κάρολος Κουν – Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής: Οι υποψηφιότητες για το 2024/25
Εκδηλώσεις
«Οι Δημοκράτορες» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, Richard Bona και Alfredo Rodriguez Trio στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Η Μάγδα Φύσσα στο Θέατρο Olvio για μια ανοιχτή συζήτηση
Cine News
Κύριλλος και Μεθόδιος – Οι φωτιστές των Σλάβων: Το ντοκιμαντέρ της Μαρίας Χατζημιχάλη – Παπαλιού στους κινηματογράφους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Εκδηλώσεις
Free City: Όσα μπορούμε να κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην πόλη