MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ

Η Ατίθαση Παλέτα της Θάλασσας: Έκθεση της Αλεξίας Κουδιγκέλη στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου

Μια σειρά 24 ζωγραφικών έργων της Αλεξίας Κουδιγκέλη με θεματικό άξονα τη θαλασσογραφία ως μια ανεκπλήρωτη λαχτάρα για σύνδεση και οικειότητα, παρουσιάζεται, στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, μέσα από την έκθεση «Η Ατίθαση Παλέτα της Θάλασσας».

Η Ατίθαση Παλέτα της Θάλασσας: Έκθεση της Αλεξίας Κουδιγκέλη στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου
Monopoli Team

H Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου σε συνεργασία με την Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι – κartάλος» διοργανώνει και παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αλεξίας Κουδιγκέλη με τίτλο «Η Ατίθαση Παλέτα της Θάλασσας». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου (Αίθουσα Καλογερά – Ματογιάννη 84600) την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022, 19:00 – 00:00.

«Η Ατίθαση Παλέτα της Θάλασσας»: Λίγα λόγια για την έκθεση

Η πινακοθήκη θα φιλοξενήσει μια ενότητα 24 ζωγραφικών έργων (ακρυλικό σε καμβά) ποικίλων διαστάσεων με κύριο θεματικό άξονα την θαλασσογραφία ως μέσο παρομοίωσης της ανεκπλήρωτης λαχτάρας για σύνδεση και προσωπική οικειότητα. Το νερό παίζει σημαντικό ρόλο, ως μεταφορά της ρευστότητας των ανθρώπινων συναισθημάτων. Όλες οι φιγούρες αναπαρίστανται με ποικιλία χρωμάτων και υφών, επιχειρώντας έναν σύγχρονο κοινωνικό σχολιασμό για το αναπόφευκτο της εσωτερικής πολυπλοκότητας των ανθρώπων.

Βιογραφικό της εικαστικού

Η Αλεξία Κουδιγκέλη γεννήθηκε το 1996 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Ελληνο-Αμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κολλεγίου Αθηνών το 2014 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Λονδίνο στο University of the Arts London (UAL) το 2018. Το 2020 πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση στο Κολλέγιο Αθηνών και τα τελευταια 2 χρόνια έχει συμμετάσχει σε 10 ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ευρώπη και στην Αμερική. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, δημιουργώντας συνεχώς νέα έργα για επερχόμενα πρότζεκτ και εκθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPssst … cat: Έκθεση της Caroline de Souza στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εγκαίνια: Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 | 19:00 – 00:00
Διάρκεια έκθεσης: έως 10 Αυγούστου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Δε-Κυ: 11 π.μ. – 2 μ.μ. & 7 μ.μ. – 12 μ.μ.

Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου – (Αίθουσα Καλογερά – Ματογιάννη 84600).

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Το εμβληματικό «Kontakthof» της Pina Bausch στο Εθνικό, «Αναζητώντας την Ελένη» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
«Εκείνος που έκλεψε τη μέρα και πλήρωσε τη νύχτα» από τον Θωμά Μοσχόπουλο, Γαλάνη και Τσαλιγοπούλου στο VOX – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Ο Πωλ Άγκνιου διευθύνει το Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο του Μπαχ – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εικαστικά
Μουσείο Βορρέ: Δεκέμβριος με σύγχρονη τέχνη, μουσική και δράσεις για όλες τις ηλικίες
Εκδηλώσεις
Free City: Οι προτάσεις μας για να διασκεδάσεις δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην πόλη
Εκδηλώσεις
Ο Goran Bregovic στην Αθήνα, μια βραδιά στη Λιλιπούπολη με την ΚΟΑ - και όσα άλλα μάς περιμένουν στην πόλη σήμερα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Free City: Οι προτάσεις μας για να διασκεδάσεις δωρεάν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Όσα θα κάνουμε αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Η θρυλική οπερέτα «Θέλω να δω τον Πάπα!», η ΚΟΑ υποδέχεται τον Βενσάν Ντυμπουά – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
«Τα Χρόνια» της Αννί Ερνώ στο Θησείον, «Αρχιμάστορας Σόλνες» στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
«Ψ.» της Άλκηστης Ηλιάδη στο Studio Μαυρομιχάλη, η Ματούλα Ζαμάνη στο VOX – Όσα θα κάνουμε σήμερα