MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 4 προτάσεις για θέατρο και μουσική για τη Δευτέρα 1 Αυγούστου

Τέσσερις προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και μουσική που μπορείτε να δείτε τη Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Η Μήδεια του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και ο Μανώλη Δούνια στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου

Ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας σκηνοθετούν την «Μήδεια» του Ευριπίδη, ένα από τα πιο σπαρακτικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου, που παρουσιάζεται στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, με την Αθηνά Μαξίμου στον ομώνυμο ρόλο. Η παράσταση ακολουθεί το πρότυπο της αρχαίας τραγωδίας που θέλει τρεις υποκριτές να υποδύονται όλα τα πρόσωπα του δράματος. Η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Αναστάσης Ροϊλός αναλαμβάνουν τους ρόλους του έργου, ενώ στο Χορό συναντάμε τις κορυφαίες, Γιώτα Νέγκα και  Μυρτώ Αλικάκη μαζί με μερικούς από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς και χορευτές της νέας γενιάς. Στη Μήδεια ο έρωτας ανατρέπει τη λογική, μεταμορφώνει τους ανθρώπους, πολιορκεί ακόμη και τις πιο ιερές σχέσεις όπως αυτή ανάμεσα στη μητέρα και τα παιδιά της. Η ερωτική προδοσία μετατρέπεται σε αβυσσαλέο μίσος και κατευθύνει τη μοίρα όλων. Η Μήδεια – που για χάρη του Ιάσονα πρόδωσε την οικογένειά της, έκλεψε το Χρυσόμαλλο Δέρας και εγκατέλειψε την πατρίδα της – βρίσκεται απομονωμένη στην Κόρινθο ανάμεσα σε ανθρώπους που την θεωρούν ξένη, βάρβαρη.
Δευτέρα 1/08, 21:00
17-20€
Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο, Λαύριο, Αττική

2. Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παπαθανασίου στο Θερινό Κιν/θέατρο Γέρακα

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου και η εταιρεία παραγωγής Dominus παρουσιάζουν το έργο του Ιούλιου Βέρν, “Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες”, που ταξιδεύει πάντα μικρούς και μεγάλους, σε πρωτότυπη μουσική και στίχους Αλγίμωτρα, στο Θερινό Κιν/θέατρο του Γέρακα. Ο αριστοκράτης, ιδιόρρυθμoς και γεμάτος φαεινές ιδέες Φιλέας Φογκ, στοιχηματίζει ολόκληρη την περιουσία του, ότι μπορεί να πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. Σε μια εποχή όπου δεν υπήρχαν αεροπλάνα και τα ταχύτερα μέσα μεταφοράς ήταν το ατμόπλοιο και το τρένο. Παρέα με τον πιστό του ακόλουθο, το Γάλλο Πασπαρτού, ξεκινούν μια περιπέτεια με αντίπαλό τους το χρόνο, τα απρόοπτα εμπόδια, αλλά και τον επιθεωρητή Φιξ, που γίνεται η σκιά τους, καθώς τον θεωρεί το βασικό ύποπτο για τη μεγάλη ληστεία της τράπεζας του Λονδίνου. Σταθμός σε αυτό το συναρπαστικό του ταξίδι, θα είναι η συνάντησή του με την Ινδή πριγκίπισσα Αούντα.
Δευτέρα 1/08, 21:15
10-12€
Θερινό Κιν/θέατρο Γέρακα, Αττική

3. Η Δέσποινα του κανενού, σε σκηνοθεσία Νικολέτας Βλαβιανού στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Η βασισμένη σε κείμενα και αληθινές μαρτυρίες Μικρασιατών παράσταση «Δέσποινα του… κανενού» παρουσιάζεται, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, σε σκηνοθεσία Νικολέτας Βλαβιανού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2022. 1922. Μικρά Ασία.Έλληνες, Αρμένιοι, Νεότουρκοι. Ποδοβολητά και λεπίδια, φωτιά και κραυγές. Λίγο μετά ηρεμία και νέκρα. Μόνο κάποιες καρδιές σφυρίζουν ακόμη σιωπηλά. Οι πρόσφυγες βρίσκονται στο λιμάνι περιμένοντας τη σωτηρία τους. Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή προς την πατρίδα την άλλη. Οι ιστορίες τους συναντώνται και ενώνουν τα κομμάτια μιας εικόνας, από το παρελθόν, χαμένης. Κάπου εκεί, η Δέσποινα έχασε το όνομά της κι έγινε του… κανενού. Τώρα όλοι γνωρίζουν, όλοι άκουσαν και είδαν. Η παράσταση είναι μία σύνθεση κειμένων και καταγεγραμμένων αληθινών μαρτυριών από την Ν. Μαρκέτου και την Γιοβάννα Μακκά υπό την καθοδήγηση του έγκριτου φιλόλογου και μελετητή της μικρασιατικής ιστορίας, Θοδωρή Κοντάρα.
Δευτέρα 1/08, 21:00
Ελεύθερη είσοδος
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Εκκλησιάζουσες – Η λαϊκή οπερέτα, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η επιτυχημένη παράσταση, “Εκκλησιάζουσες – Η λαϊκή οπερέτα”, σε μετάφραση, λιμπρέτο και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, παρουσιάζεται στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Σε μια εποχή απόλυτης πολιτικής και κοινωνικής παρακμής, οι γυναίκες με αρχηγό την Πραξαγόρα (Σοφία Φιλιππίδου) μεταμφιέζονται σε άνδρες και καταφέρνουν να πάρουν την εξουσία προτείνοντας ένα νέο καθεστώς κοινοκτημοσύνης. Το επαναστατικό σχέδιο της Πραξαγόρας μοιάζει στη θεωρία ιδανικό, στην πράξη όμως θα αποδειχτεί ουτοπικό… Η παράσταση, με πολύ χιούμορ και μέσα από τον μουσικό πάντα κώδικα, θίγει τα σημαντικότερα πολιτικά ζητήματα που συνεχίζουν να μας απασχολούν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα: Τι σημαίνει δημοκρατία; Γιατί η εξουσία διαφθείρει; Είναι δυνατόν να κυβερνηθεί ένας τόπος με δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες για όλους; Οι Εκκλησιάζουσες είναι μια κωμωδία εξαιρετικά αιχμηρή και άκρως επίκαιρη. Στην παράσταση, μέσα από τη μουσική και το τραγούδι, επιχειρείται να αναδειχθεί τόσο η πολιτική όσο και η βαθιά ποιητική πλευρά του έργου: αυτό το ονειρικό, υπερβατικό στοιχείο που τόσο περίτεχνα μπλέκει ο Αριστοφάνης με την τρέλα που χαρακτηρίζει το κωμικό του σύμπαν…
Δευτέρα 1/08, 19.30
Ελεύθερη είσοδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b