MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Δευτέρα 1 Αυγούστου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτισμικές εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Δευτέρα 1 Αυγούστου.

Monopoli Team

1. Δέσποινα του …κανενού: Θεατρική παράσταση Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

H “Δέσποινα του …κανενού” σε σκηνοθεσία Νικολέτας Βλαβιανού από την Καλλιτεχνική Εταιρεία ART με κεντρικό θέμα τη Μικρασιατική Καταστροφή θα ανεβεί στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης. Η παράσταση, στην οποία πέντε ηθοποιοί και ένας μουσικός θα παρουσιάσουν επί σκηνής μουσικές της Μικρασίας, αποτελεί σύνθεση από αληθινές μαρτυρίες, καταγεγραμμένες από προσφυγικούς μικρασιατικούς συλλόγους, οι οποίες δεν είναι ευρέως γνωστές. Ιστορίες απλών ανθρώπων, προσωπικές οδύσσειες ανθρώπων, οι οποίοι στο συλλογικό ασυνείδητο αποτελούν το ανώνυμο πλήθος. Είναι όμως έτσι; Ο καθένας έχει πρόσωπο, όνομα, επώνυμο και έχει καταγραφεί στο «είναι» του διαπαντός η αίσθηση του Απολεσθέντος Παραδείσου. Το ίδιο το κορμί τους γίνεται η σελίδα όπου πάνω του γράφεται η ιστορία.
1/8 στις 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική κράτηση 

2. Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη στην Εθνική Λυρική Σκηνή

“Οι Εκκλησιάζουσες” του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, θα ανεβεί στην Κεντρική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για μια κωμωδία εξαιρετικά αιχμηρή και άκρως επίκαιρη. Στην παράσταση, μέσα από τη μουσική και το τραγούδι, επιχειρείται να αναδειχθεί τόσο η πολιτική όσο και η βαθιά ποιητική πλευρά του έργου: αυτό το ονειρικό, υπερβατικό στοιχείο που τόσο περίτεχνα μπλέκει ο Αριστοφάνης με την τρέλα που χαρακτηρίζει το κωμικό του σύμπαν.
1/8 στις 19:30
Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ – Αίθουσα “Σταύρος Νιάρχος”, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

3. Το Αίνιγμα του Χαμένου Θεού του Χριστόφορου Χριστοφή στο Θέατρο Αττικού Άλσους

“Το Αίνιγμα του Χαμένου Θεού” του Χριστόφορου Χριστοφή είναι μία μουσική παράσταση που θα ανεβεί στο Θέατρο Αττικού Άλσους. Στο έργο αυτό, ο συγγραφέας επικεντρώνεται στις άγνωστες και δραματικές ημέρες που ο Μέγας Αλέξανδρος έκλεισε τον κύκλο της ένδοξης ζωής του. Η τελευταία του χρονιά τον βρίσκει στην Βαβυλώνα με τον ίσκιο γεγονότων να έχουν επιβαρύνει την ζωή του.
1/8 στις 21:00
Θέατρο Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού»

4. “Digger” του Τζώρτζη Γρηγοράκη στο Open Air Film Festival Stroggylo 2022

Το “Digger” σε σκηνοθεσία του Τζώρτζη Γρηγοράκη θα προβληθεί στο Open Air Film Festival Stroggylo 2022. Υπόθεση: Με μια έντονη αίσθηση του τόπου αλλά και της γεωγραφίας των ανθρώπων που τον κατοικούν, η πρώτη μεγάλου μήκους του Τζώρτζη Γρηγοράκη “Digger”, χτίζει μαζί το κοντινό πορτρέτο ενός πατέρα κι ενός γιου που προσπαθούν να βρουν ένα κοινό τόπο και να ξαναπιάσουν το νήμα μιας σχέσης, που πριν από πολλά χρόνια κόπηκε απότομα. Το πολυβραβευμένο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Τζώρτζη Γρηγοράκη, είναι μια δυνατή, μεστή ταινία που σκάβει σε βάθος στην ιστορία, τους χαρακτήρες και αποκαλύπτει μια μεγαλύτερη εικόνα που σε αφορά και σε ενδιαφέρει. Έχει λάβει 10 βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
1/8 στις 21:00
1o Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου, Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 23, Άγιος Δημήτριος

5. «Το τρένο των δολοφόνων» του Κώστα Γαβρά στο Σίνε Θερινόν

“Το τρένο των δολοφόνων” του Κώστα Γαβρά θα προβληθεί στο Σίνε Θερινόν. Μία ταινία βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σεμπαστιάν Γιαπριζό. Υπόθεση: Σε ένα νυχτερινό τρένο που εκτελεί το δρομολόγιο Μασσαλία-Παρίσι, έξι επιβάτες μοιράζονται την ίδια καμπίνα, όμως στο τέλος της διαδρομής μία εξ αυτών θα βρεθεί νεκρή στην κουκέτα της. Την υπόθεση αναλαμβάνει να διαλευκάνει η αστυνομία του Παρισιού, όμως το μυστήριο μεγαλώνει καθώς ο ένας μετά τον άλλο οι συνεπιβάτες του θύματος καταλήγουν επίσης νεκροί.
1/8 στις 21:00
Σινέ Θερινό – Καλλιθέα Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων Καλλιθέα 

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b