MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη

Το Σαββατοκύριακο έφτασε και εμείς συγκεντρώσαμε 8 δωρεάν εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022.

Η Λεονί εν αναμονή
Monopoli Team

1.Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς, του Λέοντος Τολστόι στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

“Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς” του Λέοντος Τολστόι σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, θα ανέβει στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού στο πλαίσιο του προγράμματος “Όλη η Αθήνα μία σκηνή”. Η υπόθεση αφορά ένα ευκατάστατο δικαστή, τον Ιβάν Ιλίτς, ο οποίος αρρωσταίνει βαριά. Η αρρώστια κι ο επικείμενος Θάνατός του, εκμηδενίζουν όλη την προηγούμενη ζωή του. Επιτυχίες, ανούσιες συναναστροφές, εξουσία, κύρος και χρήμα στέκουν αδύναμα μπροστά στο τέλος. Ολόκληρη η ύπαρξη του Ιβάν Ιλίτς σείεται συθέμελα γιατί, όσο κι αν προσπαθεί να αποδεχτεί το συμπέρασμα ότι “ο Γάιος είναι άνθρωπος, οι άνθρωποι είναι θνητοί, άρα ο Γάιος είναι θνητός” που διδάχτηκε κατά την περίοδο των φοιτητικών του χρόνων, το Εγώ του τον κρατάει γερά δέσμιο του. Ο Γάιος ναι… αυτός όμως όχι! Αυτός μπορεί να ξεγελάσει τον Θάνατο.
30/7 στις 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων & Καπανέως

2.Οι Δημήτρης Ζαφειρέλης & New Group στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Το New Group, με καταβολές κυρίως rock, υπόσχεται να παρασύρει το κοινό σε ένα ιδίωμα που περνάει πολύ εύκολα από τα blues στην jazz, τη rock και τα ethnic. Με αναφορές σε διαχρονικά τραγούδια της παγκόσμιας σκηνής ο δυναμισμός και ο ρομαντισμός συνυπάρχουν και κορυφώνονται σε ένα πρωτότυπο μουσικό ταξίδι. Μία μουσική βραδιά που πραγματοποιείται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022.
30/7 στις 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου, Αθήνα

3. Ένας θρίαμβος: Προβολή στο Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2022

Η ταινία “Ένας Θρίαμβος” σε σκηνοθεσία Εμανουέλ Κουρκόλ θα προβληθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2022.Υπόθεση: Ο Ετιέν, ένας συχνά εκτός δουλειάς ηθοποιός, δουλεύει ως υπεύθυνος ενός θεατρικού εργαστηρίου σε μια φυλακή, όπου μαζεύει έναν ασυνήθιστο θίασο από κρατούμενους για να ανεβάσουν το διάσημο έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, “Περιμένοντας τον Γκοντό”. Όταν του επιτραπεί να πάρει την ομάδα των κρατούμενων σε περιοδεία του έργου σε κανονικά θέατρα έξω από τη φυλακή, ο Ετιέν επιτέλους αισθάνεται ότι αυτή μπορεί να είναι η μεγάλη του ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρο του στη σκηνή και στη ζωή. Μια  συγκινητική κωμωδία εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Cesar, Καντ Μεράντ.
30/7 στις 20:30
3η Μαρίνα Γλυφάδας 20:30

4. Ο γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες, του Γιάννη Παπαθανασίου στο Θέατρο Αττικού Άλσους

“Ο γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες” του Ιουλίου Βερν σε σκηνοθεσία του Γιάννη Παπαθανασίου, θα ανεβεί στο Θέατρο Αττικού Άλσους, στα πλαίσια του 1oυ Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο Αττικό Άλσος. Η υπόθεση του έργου: Ο αριστοκράτης,  ιδιόρρυθμός  και γεμάτος  φαεινές ιδέες Φιλέας Φογκ, στοιχηματίζει  ολόκληρη την περιουσία του, ότι μπορεί να πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. Σε μια εποχή  όπου δεν υπήρχαν αεροπλάνα και τα ταχύτερα μέσα μεταφοράς ήταν το ατμόπλοιο και το τρένο. Παρέα με τον πιστό του ακόλουθο, το Γάλλο Πασπαρτού, ξεκινούν μια περιπέτεια με αντίπαλό τους το χρόνο, τα απρόοπτα εμπόδια, αλλά και τον επιθεωρητή Φιξ,  που γίνεται η σκιά τους, καθώς τον θεωρεί το βασικό ύποπτο για τη μεγάλη ληστεία της τράπεζας του Λονδίνου. Σταθμός σε  αυτό το συναρπαστικό του ταξίδι, θα είναι η συνάντησή του με  την Ινδή πριγκίπισσα Αούντα.
30/7 στις 21:00
Θέατρο Αττικού Άλσους, Οικονομίδου και Καρπενησιώτη (περιφερειακός Γαλατσίου)

5. Η Λεονί εν αναμονή στο Πάρκο Τρίτση

“Η Λεονί εν αναμονή”, ένα έργο γαλλικής κωμωδιογραφίας του Ζωρζ Φεντώ, θα ανεβεί στο Πάρκο Τρίτση. Υπόθεση: Η Λεονί αισθάνεται τους πρώτους πόνους του τοκετού. Νιώθει εκνευρισμένη και διασχίζει πάνω κάτω το δωμάτιο, εκφράζοντας κάθε τόσο περίεργες απαιτήσεις στον υπομονετικό σύζυγό της. Ειδοποιούν τους γονείς της και τη μαία που θα βοηθήσει στον τοκετό. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Έχουν περάσει μόνο οκτώ μήνες από τον γάμο του νεαρού ζευγαριού και ο πρόωρος τοκετός μπορεί να προκαλέσει σχόλια σχετικά με την αγνότητα της κόρης πριν τον γάμο.
31/7 στις 21:00
Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Α. Τρίτσης” , Λεωφόρος Δημοκρατίας, έξοδος 6 Αττ. Οδού

6. Όνειρο ήταν μα δεν το λησμονάμε: Συναυλία στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Η συναυλία με τίτλο “Όνειρο ήταν μα δεν το λησμονάμε” θα πραγματοποιηθεί στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Όλη η Αθήνα μία Σκηνή” του Δήμου Αθηναίων. Μία συναυλία – αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τη Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία & Μαντολινάτα “Ο Διονύσιος Λαυράγκας” και τη Δημοτική Αθηναϊκή Εστουντιαντίνα Σμύρνης και Κωνσταντινουπόλεως “Ο Παναγής Βαϊνδιρλής – Τα Πολιτάκια”.
31/7 στις 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων & Καπανέως

7. Γαλλική αποστολή: Η ταινία του Γουές Άντερσον στο Open Air Film Festival Stroggylo 2022

Η ταινία «Γαλλική αποστολή» του Γουές Άντερσον θα προβληθεί στο Open Air Film Festival Stroggylo 2022. Υπόθεση:Σε μια φανταστική μικρή γαλλική πόλη, ο αρχισυντάκτης μιας αγγλόφωνης τοπικής εφημερίδας πεθαίνει απροσδόκητα. Τότε οι αρθρογράφοι συγκεντρώνονται για να αποφασίσουν πώς θα του αποτίσουν φόρο τιμής, την ώρα που «ζωντανεύουν» στην οθόνη οι ιστορίες των κειμένων στο οριστικά τελευταίο φύλλο της έκδοσης.
31/7 στις 21:00
Ασύρματος (Πάρκο Ελ. Βενιζέλου)

8. Η Ράια και ο τελευταίος δράκος: Παιδική ταινία στο Άλσος Περιστερίου

“Η Ράια και ο τελευταίος δράκος” είναι μία παιδική ταινία σε σκηνοθεσία Ντον Χολ και Κάρλος Λόπεζ Εστράδα, η οποία θα προβληθεί στο Άλσος Περιστερίου. Η υπόθεση αφορά το μυθικό βασίλειο της Κουμάντρα το οποίο απειλείται με καταστροφή αν η νεαρή πολεμίστρια Ράια δεν καταφέρει να βρει τον τελευταίο ζωντανό δράκο και να ενώσει τα σπασμένα κομμάτια μιας πανίσχυρης, μαγικής πέτρας.
31/7 στις 20:30
Άλσος Περιστερίου, Αγίου Βασιλείου 63, Περιστέρι

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στην κατηγορία Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι La Femme στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με ελεύθερη είσοδο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b