MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Παρασκευή 29 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτισμικές εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Παρασκευή 29 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. Ειρήνη του Αριστοφάνη, από την ομάδα The Young Quill στο Θέατρο Κολωνού

Η “Ειρήνη” του Αριστοφάνη θα ανεβεί στο Θέατρο Κολωνού. Μία θεατρική παράσταση από την ομάδα The Young Quill. Μία μεταφορά και διασκευή για παιδιά και εφήβους της ομώνυμης κωμωδίας του Αριστοφάνη. Ο Τρυγαίος, ένας Αθηναίος που έχει αγανακτήσει με τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στον κόσμο, αποφασίζει με όχημα ένα σκαθάρι να ταξιδέψει στους ουρανούς για να συναντήσει το Δία και να ζητήσει τη βοήθεια του. Φτάνοντας εκεί, με θλίψη διαπιστώνει ότι ο μοναδικός που έχει απομείνει από τους θεούς είναι ο Ερμής. Μαθαίνει ότι οι υπόλοιποι θεοί έχουν εγκαταλείψει τον Όλυμπο καθώς θύμωσαν με τους ανθρώπους.
29/7 στις 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός

2. Swinging with the Athens Big Band: Συναυλία στο Γήπεδο Μπάσκετ Ελληνορώσων

Η Big Band Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιήσει μία συναυλία στο Γήπεδο Μπάσκετ Ελληνορώσων. Μία βραδιά γεμάτη μουσική στα πλαίσια του προγράμματος “Όλη η Αθήνα μία σκηνή”.
29/7 στις 21:00
Γήπεδο Μπάσκετ Ελληνορώσων, Βλάχου & Εφταλιώτη, Ελληνορώσων

3. Το Προσφυγάκι, της Αιμιλίας Υψηλάντη στο Θέατρο Αττικού Άλσους

Η θεατρική παιδική παράσταση με τίτλο “Το προσφυγάκι”, της Αιμιλίας Υψηλάντη, θα ανεβεί στο Θέατρο Αττικού Άλσους. Τα τραγούδια της παράστασης έχει γράψει ο Παντελής Θαλασσινός. Τρεις επισκέπτες βρίσκονται  μπροστά στο άγαλμα που λέγεται Προσφυγάκι και ανακαλύπτουν ότι οι πρόγονοί τους ήταν μαζί στο ίδιο καράβι που τους πήρε από τη Σμύρνη που καιγόταν. Κουβαλούσαν και οι τρεις ό,τι πολυτιμότερο είχαν. Ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Κουρουνιώτης ένα αγαλματάκι, η Κυρά Λένη, μια Σμυρνιά νοικοκυρά, ένα εικόνισμα και μία συνταγή της γιαγιάς της και ο Κυρ Ιορδάνης, ένας Σμυρνιός νταής τον τζουρά του. Θυμούνται και μιλάνε για τους πρόσφυγες πατέρες, μητέρες, παππούδες και γιαγιάδες που μετά τον ξεριζωμό μόχθησαν και πρόκοψαν στις νέες τους πατρίδες και πλούτισαν την Ελλάδα με τις γνώσεις, τις δεξιότητες, τη μουσική, τα τραγούδια, τις μυρωδιές, τις γεύσεις, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους.
29/7 στις 21:00
Θέατρο Αττικού Άλσους, Οικονομίδου και Καρπενησιώτη (περιφερειακός Γαλατσίου)

4. Επτά χρόνια φαγούρα: Προβολή στο Open Air Film Festival Stroggylo 2022

Η ταινία “Επτά χρόνια φαγούρα”  σε σκηνοθεσία Μπίλι Γουάιλντερ θα προβληθεί στο Open Air Film Festival Stroggylo 2022. Ένα διάσημο θεατρικό της εποχής γίνεται μια από τις όχι πιο σπουδαίες ταινίες του Μπίλι Γουάιλντερ – θύμα της λογοκρισίας που τον εμπόδισε να είναι πιο τολμηρός. Η Μέριλιν Μονρό, εδώ σε μια από τις πιο θρυλικές της στιγμές.
29/7 στις 21:00
1o Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου, Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 23, Άγιος Δημήτριος

5. Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, από την Πέμη Ζούνη και τον Ιάκωβο Κολανιάν, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Ο “Επιτάφιος” είναι μία μουσική – ποιητική παράσταση αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από την Πέμη Ζούνη και τον Ιάκωβο Κολανιάν στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς. H καταξιωμένη ηθοποιός και ο διεθνώς διακεκριμένος κιθαριστής συμπράττουν αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου να δημιουργήσουν το δικό τους αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη. Στην παράσταση θα παρουσιαστούν τα μελοποιημένα από τον Μίκη Θεοδωράκη μέρη του Επιταφίου του Γιάννη Ρίτσου, όπως διασκευάστηκαν από τον Ιάκωβο Κολανιάν για σόλο κλασική κιθάρα, παρουσιάστηκαν σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών σε Ελλάδα και εξωτερικό λαμβάνοντας εγκωμιαστικές κριτικές από κοινό και μουσικοκριτικούς και έτυχαν της θερμής υποδοχής του ίδιου του συνθέτη, ενώ μεταξύ των μερών η Πέμη Ζούνη ερμηνεύει τους στίχους των ποιημάτων.
29/7 στις 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς , Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική κράτηση 

6. Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου: Jazz βραδιά στο The Ellinikon Experience Park

Νίκος Χατζητσάκος

Για πρώτη φορά το The Ellinikon Experience Park θα φιλοξενήσει καλλιτεχνικές δράσεις του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Οι λάτρεις της jazz θα απολαύσουν την Παρασκευή, 29 Ιουλίου, μια μοναδική μουσική βραδιά, με το τζαζ σεξτέτο του Νίκου Χατζητσάκου, που επιμελείται ο γνωστός σαξοφωνίστας και συνθέτης Δημήτρης Τσάκας.
29/7 στις 21:00
The Ellinikon Experience Park, Ελληνικό

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Ellinikon Experience Park: Πλούσιο καλοκαιρινό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για όλους12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b