MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Πέμπτη 28 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022.

«Η δική μου Ύδρα»: Έκθεση του Φραγκίσκου Δουκάκη στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας (ΙΑΜΥ)
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. | 10o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου: Σπάνιες προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις σε επιλεγμένα σημεία του νησιού

Talking about Trees του Suhaib Gasmelbari, Sudan

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF) επιστρέφει 28–31 Ιουλίου για να γιορτάσει 10 χρόνια παρουσίας στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων με κεντρική θεματική τον «Τόπο» και ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει σπάνιες προβολές ταινιών, οπτικοακουστικές live περφόρμανς, εργαστήρια, ομιλίες και παράλληλες εκδηλώσεις. Με κύριο θέμα τον Τόπο, το SIFF επικεντρώνεται φέτος στην ανάδειξη της τοπικότητας της Σύρου ως αναπόσπαστο κομμάτι της εξελικτικής και δημιουργικής πορείας του νησιού. Ταυτόχρονα, προωθεί την αντίληψη ότι η περιφέρεια μπορεί να έχει δυναμική αντίστοιχη με αυτή των μεγάλων αστικών κέντρων και να λειτουργεί ως τόπος σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και προβολής.
28-31 Ιουλίου 2022
Εισιτήρια: Ημερήσιο εισιτήριο: 5 ευρώ
Για αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 ταινίες του Στάνλεϊ Κιούμπρικ που άλλαξαν τον κινηματογράφο12.09.2018

Εκθέσεις

2. Μυθολογίες – Νέοι Τόποι: Η ψηφιακή τεχνολογία συναντά τους μύθους στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ

Πέτρος Μώρης, Σφίγγα V, IV και ΙΧ | Φωτογραφία: Μαρίζα Καψαμπέλη

Η έκθεση «Μυθολογίες | Νέοι Τόποι», η οποία παρουσιάζεται έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2022 στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, περιλαμβάνει γλυπτά, εγκαταστάσεις και μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας και διερευνά τη μακρόχρονη και πολύπλοκη σχέση μας με τη μυθολογία, καθώς και τον ρόλο που αυτή διαδραματίζει στη βιωμένη πραγματικότητα και στα όρια της φαντασίας μας. 13 έργα σύγχρονης τέχνης αναμετρώνται με την κλίμακα του Θόλου· σε μια κοσμογονία διαφορετική, εμφανίζονται μυθικές φιγούρες που παραπέμπουν στο υπέδαφος, στο ανασκαφικό παρελθόν, στην τεχνολογική-ψηφιακή σφαίρα και στην επιστημονική φαντασία. Τέσσερις σύγχρονοι καλλιτέχνες – Θεόδωρος Γιαννάκης, Πέτρος Μώρης, Πάνος Προφήτης, Βαλίνια Σβορώνου -, εκθέτουν έργα με ευθείες μυθολογικές αναφορές που δίνουν νέες ερμηνείες αρχετύπων. Επιχειρούν να αποκαλύψουν τους μηχανισμούς με τους οποίους κατασκευάζονται και εδραιώνονται πεποιθήσεις  οι οποίες θεωρούνται πλέον αυτονόητες.
Διάρκεια Έκθεσης: 18 Ιουλίου έως 11 Σεπτεμβρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή: 10:00 – 22:00
Είσοδος Ελεύθερη
Θόλος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, Τηλέφωνο: 21 0877 8300

3. «Η δική μου Ύδρα»: Έκθεση του Φραγκίσκου Δουκάκη στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας (ΙΑΜΥ)

Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας (ΙΑΜΥ) διοργανώνει και φιλοξενεί, από τις 28 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, μεγάλη έκθεση με έργα του Έλληνα εικαστικού Φραγκίσκου Δουκάκη υπό τον γενικό τίτλο «Η δική μου Ύδρα». Ξεκινώντας  από την αποτύπωση των σχεδίων και των χρωμάτων του μέχρι και το οριστικό φινίρισμα, την τελική παρουσίαση των ζωγραφικών δημιουργιών του, ο Φραγκίσκος Δουκάκης, αγαπημένος, εκτός των άλλων, μαθητής του Υδραίου ζωγράφου και ακαδημαϊκού Παναγιώτη Τέτση, υπογράφει και πάλι την προσπάθεια μιας συνεχούς και μεθοδικής αναζήτησης της προσωπικής του έκφρασης μέσω του μαγικού του χρωστήρα που αυτή τη φορά αποτυπώνει «Ύδρες» ξεχωριστές … Την υπέροχη και ιστορική  Ύδρα που όμως αυτή τη φορά μεταφέρεται στον καμβά με μια άλλη, εντελώς προσωπική ματιά, τη ματιά του Φραγκίσκου Δουκάκη που διαθλάται και  επαναστοχεύει το τοπίο του νησιού και τις γύρω θάλασσες μέσα από έναν εσωτερικό του , θαρρείς, διάλογο με την ίδια τη φύση του πανέμορφου νησιωτικού τοπίου.
Εγκαίνια: Παρασκευή 5 Αυγούστου, ώρα 9.00
Διάρκεια: Από 28 Ιουλίου  έως και 31 Αυγούστου 2022
Ώρες επισκέψεων: 9.00-4.00 και 7.30-9.30 μ.μ.
Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, Μιαούλη 454, Ύδρα. Τηλ: Τηλέφωνο: 2298 052355.

4. Deus ex machina: Ομαδική εικαστική έκθεση στον χώρο του Ξενία Επιδαύρου

Ο Δήμος Επιδαύρου και η Ιmagine Visual Arts παρουσιάζουν, από τις 21 έως τις 31 Ιουλίου, στο χώρο του Ξενία Επιδαύρου, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, την ομαδική εικαστική έκθεση, με τίτλο «Deus ex machina». Η ιδέα της έκθεσης «Deus ex machina» προέρχεται από μια ενατένιση της σύγχρονης τέχνης και του αρχαίου ελληνικού θεάτρου. Μια αναφορά στον «από μηχανής» θεό ως η θεϊκή παρέμβαση που επιλύει μια φαινομενικά άλυτη κατάσταση, επιφέροντας αρμονία. Το βάθος και τα στρώματα νοήματος που δημιουργούνται με τα έργα της έκθεσης έχουν σκοπό να πυροδοτήσουν μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ υπερφυσικών θεμάτων, θρησκευτικών κατασκευών, οιονεί επιστήμης και αρχιτεκτονικής του αρχαίου ελληνικού θεάτρου με τους προβληματισμούς του σύγχρονου ανθρώπου.
Διάρκεια έκθεσης: 21 έως 31 Ιουλίου
Xenia Επιδαύρου, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Επίδαυρος. Τηλ.: 2753 022218.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Lapse»: Από τη ροή του ποταμού στον ρυθμό του κόσμου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b