MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Λέοναρντ Κόεν: Νέο άλμπουμ αφιερωμένο στον σπουδαίο καλλιτέχνη με τη συμμετοχή των Iggy Pop, Πίτερ Γκάμπριελ κ.α.

Νόρα Τζόουνς, Πίτερ Γκάμπριελ, Iggy Pop, Μάβις Στέιπλς και άλλοι καλλιτέχνες ερμηνεύουν με τον δικό τους προσωπικό τρόπο 12 αξέχαστες επιτυχίες του εμβληματικού Λέοναρντ Κόεν, σε ένα νέο άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

Λέοναρντ Κόεν
Monopoli Team

Η Blue Note Records πρόκειται να κυκλοφορήσει, στις 14 Οκτωβρίου, το άλμπουμ «Here It Is: A Tribute to Leonard Cohen», με δώδεκα διασκευές τραγουδιών του εκλιπόντος συνθέτη και ερμηνευτή Λέοναρντ Κόεν. Παραγωγός της συλλογής είναι ο Λάρι Κλάιν, ενώ ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πρότζεκτ βρίσκονται οι Νόρα Τζόουνς, Τζέιμς Τέιλορ, Ναθάνιελ Ρέιτλιφ, Πίτερ Γκάμπριελ, Iggy Pop, Μάβις Στέιπλς και άλλοι.

Τα 12 κομμάτια καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος συνθέσεων του Λέοναρντ Κόεν, το οποίο επεκτείνεται από το ντεμπούτο του «Songs of Leonard Cohen» (1967) έως το τελευταίο του άλμπουμ «You Want It Darker», που κυκλοφόρησε το 2016. Το πρώτο τραγούδι που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι το «Coming Back to You», προερχόμενο από το LP του Κόεν «Various Positions» (1984), εδώ σε μια άκρως προσωπική ερμηνεία από τον Τζέιμς Τέιλορ.

«Όταν ο Λάρι Κλάιν με προσκάλεσε να συμμετέχω σε ένα άλμπουμ-αφιέρωμα στον Λέοναρντ Κόεν, δέχθηκα αμέσως», δήλωσε ο Τέιλορ, «Όχι μόνο επειδή ο Λάρι είναι ένας εξαιρετικός παραγωγός δίσκων και καλός φίλος, αλλά, επίσης, επειδή όπως και οι περισσότεροι της γενιάς μου, λάτρεψα τον Λέοναρντ Κόεν. Από τη στιγμή που άρχισα να εξερευνώ τις δικές μου μουσικές προτιμήσεις, τα τραγούδια του Κόεν ήταν ανάμεσα στα αγαπημένα μου και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την εξέλιξη μου ως τραγουδοποιός». 

Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Για το συγκεκριμένο πρότζεκτ, επέλεξα ένα σχετικά σκοτεινό κομμάτι το οποίο υπήρξε λιγότερο οικείο σε εμένα, το “Coming Back To You”(…). Το να κινηθώ πέρα από τη βολή μου με βοήθησε να προσεγγίσω το τραγούδι με έναν δικό μου τρόπο. Όπως στις περισσότερες δημιουργίες του Λέοναρντ Κόεν, οι στίχοι αντήχησαν βαθιά μέσα μου με την μοναξιά και την απελπισία του στο ζοφερό τοπίο της αγάπης και του δεσίματος». 

Για την ηχογράφηση των τραγουδιών ο Κλάιν προσέλαβε μια ομάδα τζαζ κυρίως μουσικών: τον κιθαρίστα Bill Frisell, τον σαξοφωνίστα Immanuel Wilkins, τον πιανίστα Kevin Hays, τον μπασίστα Scott Colley και τον ντράμερ Nate Smith. Το άλμπουμ περιλαμβάνει επιπροσθέτως τη συμβολή των Greg Leisz και Larry Goldings.

«Ήταν μια τρομερά ευχάριστη εμπειρία να δώσουμε νέο περιεχόμενο σε αυτά τα ποιήματα και να τα κάνουμε να λάμψουν κάτω από ένα διαφορετικό φως», σχολίασε ο Λάρι Κλάιν, «Ελπίζω ότι αυτή η μουσική γλώσσα που δημιουργήσαμε μαζί, το κόντεξτ μέσα στο οποίο τα βάλαμε, να παροτρύνει τον κόσμο να συνδεθεί με τα τραγούδια με έναν νέο τρόπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ6o Μουσικό Φεστιβάλ Χίου: Ρεμπέτικο, jazz, κλασική και σύγχρονη μουσική σε ένα ταξίδι «πέρα από τους ορίζοντες»12.09.2018

Ακολουθεί ολόκληρη η λίστα με τα τραγούδια του «Here It Is: A Tribute to Leonard Cohen»
  1. Steer Your Way – Norah Jones
  2. Here It Is – Peter Gabriel
  3. Suzanne – Gregory Porter
  4. Hallelujah – Sarah McLachlan
  5. Avalanche – Immanuel Wilkins
  6. Hey, That’s No Way to Say Goodbye – Luciana Souza
  7. Coming Back to You – James Taylor
  8. You Want It Darker – Iggy Pop
  9. If It Be Your Will – Mavis Staples
  10. Seems So Long Ago, Nancy – David Gray
  11. Famous Blue Raincoat – Nathaniel Rateliff
  12. Bird on The Wire – Bill Frisell

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b