MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
12
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 27 Ιουλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε την Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022.

Ελένη Βιτάλη
Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Η Ελένη Βιτάλη και οι Τζουμ στο Faliro Summer Theater

Η Ελένη Βιτάλη έρχεται για μια μοναδική βραδιά στο Faliro Summer Theater με τους ΤΖΟΥΜ και special guest τον Χρήστο Νικολόπουλο. Μια από τις πιο σπουδαίες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής, με περισσότερα από πενήντα χρόνια ιστορίας στο ελληνικό τραγούδι συνεχίζει τις μέχρι τώρα επιτυχημένες εμφανίσεις της. Η δημιουργός διαχρονικών τραγουδιών και εξαιρετική ερμηνεύτρια μεγάλων επιτυχιών θα εμφανιστεί στη σκηνή του Φαλήρου έχοντας έναν καινούριο δίσκο στις αποσκευές της, σε μουσική Τάκη Σούκα και στίχουςΕλένης Φωτάκη καθώς επίσης και νέα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη. Στις ενορχηστρώσεις οι δυναμικοί ΤΖΟΥΜ κλέβουν τις εντυπώσεις με την φωνή του Νίκου Ξύδη που ταξιδεύει τους ακοροατές σε παλιές και νέες επιτυχίες. Η Ελένη Βιτάλη τραγουδά για τον έρωτα, την αγάπη για τη ζωή,  με τραγούδια απ’ την προσωπική της δισκογραφία αλλά και άλλων μεγάλων Ελλήνων Τραγουδοποιών. Με τη μοναδική φωνή της και την τεράστια αγκαλιά της για όλο τον κόσμο παρασύρει το κοινό να τραγουδήσει μαζί της σε μια βραδιά που θα κρατήσουν όλοι βαθιά στη ψυχή τους.
Τετάρτη 27/07, 21:30
15-30€
Faliro Summer Theater, Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO, Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο

2. Η Έλενα Παπαρίζου στο City Garden Festival

Η εκρηκτική Έλενα Παπαρίζου εμφανίζεται στο City Garden Festival με ένα πρόγραμμα που θα συζητηθεί, όπου θα ερμηνεύσει όλες τις μεγάλες της επιτυχίες αλλά και τραγούδια που επέλεξε από μια πολύχρωμη μουσική παλέτα με έντονους dance ρυθμούς, μοναδικά σόουλ χρώματα και feelings. Το πολυπληθές φανατικό κοινό της μοναδικής pop star, Έλενας Παπαρίζου θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ένα τέλειο summer πάρτι. Λαμπερή, δυναμική, αυθεντική, και με μοναδική σκηνική παρουσία, η Έλενα κατορθώνει κάθε φορά που βρίσκεται στη σκηνή να κερδίζει το κοινό και να αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις με ένα εκρηκτικό show!
Τετάρτη 27/07, 21:00
15-40€
City garden Festival, Γαλάτσι, Αττική

3. Ο Γιάννης Πάριος στο Θέατρο Άλσος

Ο ερμηνευτής Γιάννης Πάριος, με τη ρομαντική και ευαίσθητη φωνή του εμφανίζεται στο Θέατρο Άλσος για μία τελευταία μοναδική παράσταση, με ένα πρόγραμμα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του για να μας χαρίσει για άλλη μια φορά μοναδικές στιγμές και αμέτρητες συγκινήσεις. Ο Γιάννης Πάριος θεωρείται από πολλούς πλέον, ο σημαντικότερος τραγουδιστής της αγάπης. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς καλλιτέχνες της Ελλάδας και έχει διακριθεί τόσο ως συνθέτης όσο και ως στιχουργός. Για δύο τελευταίες παραστάσεις θα μπορέσετε να απολαύσετε τον μεγάλο τραγουδιστή επί σκηνής. Ο κορυφαίος ερμηνευτής θα ταξιδέψει και πάλι τους θαυμαστές του, με τραγούδια αγαπημένα και μελωδίες ξεχωριστές, που αξίζει να απολαύσετε.
Τετάρτη 27/07, 20:30
10-80€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη, Αττική

ΘΕΑΤΡΟ

4. Οι Συμπέθεροι από τα Τίρανα των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη στη Νέα Μάκρη

Η παράσταση “Συμπέθεροι από τα Τίρανα”, σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη παρουσιάζεται στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαραθώνα 2022. Το δίδυμο, Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, έγραψε την κωμωδία το 2008 και από τότε παιζόταν συνεχώς έως το 2012. Η προσπάθεια των μεταναστών να ενταχτούν στην ελληνική κοινωνία μέσω μεικτών γάμων γίνεται το κεντρικό θέμα στην κωμωδία. Το συγγραφικό δίδυμο καυτηριάζει με το μοναδικό και εμπνευσμένο τρόπο του τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά πρότυπα των σύγχρονων Ελλήνων. Η Πένη και ο Λυκούργος είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι το οποίο ζει σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας. Έχουν αποκτήσει μια κόρη, τη Λίζα, η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο. Όλα τους τα προβλήματα μοιάζουν να είναι λυμένα ζώντας στο περιβάλλον της νεοπλουτίστικης πολυτέλειας και το όνειρό τους είναι ένα: να δουν την μοναχοκόρη τους αποκατεστημένη με έναν καλό γαμπρό! Σχεδόν δίπλα από το σπίτι τους μένει η Πωλίνα, η αδερφή της Πένης και ο άντρας της, ο Βασίλης, σε αντίστοιχα εύπορο περιβάλλον. Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, η Λίζα έρχεται από το Λονδίνο με το αγόρι της, ένα νεαρό φοιτητή, τον Άλφερντ, τον οποίο γνώρισε στο Λονδίνο. Οι γονείς της Λίζας αλλά και οι θείοι της ενθουσιάζονται όταν γνωρίζουν τον όμορφο και ευγενικό νεαρό. Γρήγορα, όμως, θα πέσουν από τα σύννεφα όταν θα μάθουν ότι ο Άλφερντ δεν είναι Άγγλος, αλλά Αλβανός!
Τετάρτη 27/07, 21:30
15-20€
Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης, Νέα Μάκρη, Αττική

5. Οι 7 τρελοί, του Ρομπέρτο Αρλτ σε σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη στην Πειραιώς 260

Ένα ελάχιστα γνωστό κείμενο, το έργο «Οι 7 τρελοί», βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ρομπέρτο Αρλτ, θα παρουσιάσει, με μία τελευταία παράσταση στο κοινό της Πειραιώς 260, η σκηνοθέτις Ελεάνα Τσίχλη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Μια μυστική οργάνωση σχεδιάζεται από «7 τρελούς» υπό την καθοδήγηση ενός «Αστρολόγου» – μια γκροτέσκα συνωμοσία παγκόσμιας κυριαρχίας, που παραπαίει ανάμεσα σε ακραία ιδεολογήματα και αυταπάτες. Γραμμένο το 1929, λίγο πριν ξεσπάσει η διεθνής οικονομική κρίση και πριν την πρώτη στρατιωτική δικτατορία στην Αργεντινή, το μυθιστόρημα του Αρλτ μας εισάγει σ’ ένα σύμπαν βίας και τρομοκρατίας, όπου κυριαρχεί η δυστοπία των μηχανών, η φαντασίωση του εύκολου πλούτου και το φλερτ με την παρανομία και το έγκλημα. Υπό τη σκιά του ολοκληρωτισμού αλλά και των επαναστατικών θεωριών της εποχής που βράζουν, οι «τρελοί» του έργου, σε ευθεία συνομιλία με τους ήρωες του Ντοστογιέφσκι, φωτογραφίζουν τον άνθρωπο των αχανών μεγαλουπόλεων, αναλώσιμο εξάρτημα σε αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής, που συντρίβεται σ’ ένα εμπρηστικό μίγμα πλήξης και απόγνωσης.
Τετάρτη 27/07, 21:00
17€
Πειραιώς 260 – Χώρος Ε, Ταύρος, Αττική

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b