MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
21
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στη πόλη: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 27 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτισμικές εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022.

Οι Παστρικές, της Μαριάννας Κάλμπαρη
Monopoli Team

1. Οι Παστρικές, της Μαριάννας Κάλμπαρη στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Η θεατρική παράσταση “Οι Παστρικές” της Μαριάννας Κάλμπαρη θα ανεβεί στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού στο πλαίσιο του προγράμματος “Όλη η Αθήνα μία Σκηνή”. Μία μουσικοθεατρική παράσταση από το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν η οποία συνδυάζει πρωτότυπα κείμενα, μουσική, τραγούδια, με αποσπάσματα από τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου καθώς και ιστορικά στοιχεία, μαρτυρίες, παραδοσιακά ακούσματα.
27/7 στις 21:00
Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων & Καπανέως
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική κράτηση

2. Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στο Γήπεδο Μπάσκετ Ελληνορώσων

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός και ερμηνευτής Δημήτρης Ζερβουδάκης από την Θεσσαλονίκη, σε μία συναυλία στο Γήπεδο Μπάσκετ Ελληνορώσων θα συναντήσει ξανά το αθηναϊκό κοινό στην καρδιά του καλοκαιριού, παρουσιάζοντας μια συναυλία με τραγούδια από το προσωπικό του ρεπερτόριο.
27/7 στις 21:00
Γήπεδο Μπάσκετ Ελληνορώσων, Βλάχου & Εφταλιώτη, Ελληνορώσων

3. Ταξίδι απ’ τη Μικρασία στο Βόρειο Αιγαίο: Μουσική παράσταση στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Το “Ταξίδι απ’ τη Μικρασία στο Βόρειο Αιγαίο” στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς. Μία μουσική παράσταση, µε αφορμή τα 100 χρόνια από την καταστροφή και τον ξεριζωμό του ελληνισμού των παραλίων της Μικράς Ασίας. Οι καταξιωμένοι ερμηνευτές Μάνος Κουτσαγγελίδης και Κώστας Καλδέλης με το βιολί και το σαντούρι, το κανονάκι, το λαούτο, και την ομάδα πνευστών αναλαμβάνουν να μας ταξιδέψουν µε τα μικρασιάτικα τραγούδια που μετά το 1922 πέρασαν στο Βόρειο Αιγαίο, διασώθηκαν, καθιερώθηκαν, αγαπήθηκαν και αγαπιούνται μέχρι και σήμερα. Από τη βραδιά δεν θα λείψουν τα αστικά λαϊκά τραγούδια και σκοποί που δίνουν χώρο στο πιάνο, το ακορντεόν, την κιθάρα
27/7 στις 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική κράτηση

4. “Πώς να Κλέψετε ένα Εκατομμύριο Δολάρια” του Γουίλιαμ Γουάιλερ στο Open Air Film Festival Stroggylo 2022

Η ταινία “Πώς να κλέψετε ένα εκατομμύριο δολάρια” του Γουίλιαμ Γουάιλερ θα προβληθεί στο Open Air Film Festival Stroggylo 2022. Η κόρη ενός πλαστογράφου είναι αναγκασμένη να κλέψει ένα πολύτιμο, πολύ καλά προστατευμένο έκθεμα του πατέρα της από το μουσείο, προτού οι ειδικοί που θα το ελέγξουν διαπιστώσουν πως είναι πλαστό.
27/7 στις 21:00
1o Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου, Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 23, Άγιος Δημήτριος

5. “Plácido”: Η ταινία του Luis Garcia Berlanga στο Σίνε Τζιτζιφιές

Η ταινία Placido, σε σκηνοθεσία Luis Garcia Berlanga, θα προβληθεί στο Σίνε Τζιτζιφιές. Μία ισπανική, ασπρόμαυρη ταινία του 1961. Μια δραματική κωμωδία για την αληθινή αλληλεγγύη ενάντια στην υποκρισία, την επίδειξη και την ψεύτικη φιλανθρωπία. Υπόθεση: Σε μια μικρή ισπανική πόλη, μία ομάδα ηλικιωμένων γυναικών αποφασίζουν να γιορτάσουν την παραμονή των Χριστουγέννων με ένα δείπνο “Καθίστε με έναν φτωχό άνθρωπο στο τραπέζι σας”. Κάθε πλούσιο νοικοκυριό θα έχει έναν άστεγο να δειπνεί μαζί τους εκείνο το βράδυ.
27/7 στις 22:00
Σίνε Τζιτζιφιές, 10ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλέους & Αχιλλέως

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Aγαμέμνων» στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις