MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τρίτη 26 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 26 Ιουλίου 2022.

3. Songlines: Η in situ έκθεση της Κατερίνας Κατσιφαράκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. | 2ο Φεστιβάλ Πορτογαλικού Κινηματογράφου της Αθήνας στον θερινό κινηματογράφο «Ηλέκτρα»

Το ΚΙΝΟ Athens, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πορτογαλίας στην Ελλάδα και το Ινστιτούτο Camões, συνεχίζει τις καλοκαιρινές προβολές, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Πορτογαλικού Κινηματογράφου της Αθήνας, για τρεις επιπλέον μέρες (25, 26, 27 Ιουλίου), στον θερινό κινηματογράφο «Ηλέκτρα». Συνέχεια την Τρίτη 26 Ιουνίου, στις 21:00, με την προβολή της ταινίας της Maria Clara Escobar «Desterro», η οποία ακολουθεί τη ζωή ενός ζευγαριού από την Βραζιλία, της Λόρα και του Ισραήλ. Είναι γύρω στα τριάντα κι έχουν έναν πεντάχρονο γιο, τον Λούκας. Ζουν μαζί, αλλά φαίνεται να έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους ο ένας για τον άλλον.
Τρίτη 26/7, 21:00
Εισιτήριο: Από 6.50€ | Προπώληση: viva.gr 
Θερινός κινηματογράφος Ηλέκτρα, Ηλέκτρα Πατησίων 292, Αθήνα. Τηλ: 21 0201 7220.

2. Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν προβολές για μικρούς και μεγάλους στο θερινό σινεμά ΑΒ στα Πατήσια

Κανείς Δεν Μπορεί Να Μας Σώσει

Ο Δήμος Αθηναίων, ανάβει τα φώτα στον Θερινό Κινηματογράφο ΑΒ, ενός από τους πιο ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας, για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα. Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Athens Open Air Film Festival, το Athens International Children’s Film Festival, το Cinobo, τον κινηματογράφο Τριανόν και το Ιn-edit Greece, μάς παρουσιάζει σε 33 βραδιές 31 ξεχωριστές προτάσεις, με μοναδικά αφιερώματα, επανεκδόσεις αγαπημένων ταινιών αλλά και μια πολυαναμενόμενη πρεμιέρα. Τρίτη 26 Ιουλίου, στις 21:30 – «Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει». Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Σορογκόγιεν. Ηθοποιοί: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Ρομπέρτο Άλαμο, Χαβιέ Περέιρα. Υπόθεση: Ένα καλοκαίρι στη Μαδρίτη, εν αναμονή επίσκεψης του Πάπα, δύο επιθεωρητές αναζητούν έναν κατά συρροή δολοφόνο.
Τρίτη 26/7, 21:30
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση: viva.gr
Πού: ΑΒ (Θερινό σινεμά), Θεοτοκοπούλου 36, Πατήσια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAnimasyros 2022: Το “Flee” η εναρκτήρια ταινία του Φεστιβάλ – Οι πρώτες ανακοινώσεις του προγράμματος12.09.2018

Εκθέσεις

3. Songlines: Η in situ έκθεση της Κατερίνας Κατσιφαράκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Έως τις 18 Σεπτεμβρίου το annexM παρουσιάζει στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής την in situ έκθεση της Κατερίνας Κατσιφαράκη με τίτλο «Songlines» σε επιμέλεια της Άννας Καφέτση. Διάσπαρτες σε 19 σημεία του Κήπου νέες in situ παραγωγές και αναπλαισιώσεις προηγούμενων έργων στο φυσικό εκθεσιακό περιβάλλον, παρουσιάζονται εν μέρει στο φως της ημέρας και στο σύνολό τους μετά τη δύση του ήλιου έως αργά τη νύχτα. Στην έκθεση θα παρουσιαστεί επίσης σε πρώτη προβολή το νέο ντοκιμαντέρ της Δήμητρας Κουζή «Do–Nothing Farming» 2022, το οποίο πλαισιώνει την εγκατάσταση της Κατερίνας Κατσιφαράκη «Σβόλοι».
Διάρκεια Έκθεσης: Από 14 Ιουλίου έως 18 Σεπτεμβρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή: Μετά τη δύση του ήλιου έως τις 23:00
Είσοδος Ελεύθερη
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

4. LAPSE: Μια πρωτότυπη οπτικοακουστική εγκατάσταση των Σταύρου Γασπαράτου και Lars Jan στο ΚΠΙΣΝ

Από τις 25 Ιουλίου μέχρι και τις 14 Αυγούστου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει στο Αριστερό Παρασκήνιο της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος το «LAPSE» των Σταύρου Γασπαράτου και Lars Jan. Δύο δυναμικοί καλλιτέχνες της σύγχρονης γενιάς ενώνονται σε μια υποβλητική οπτικοακουστική εγκατάσταση, που εκμηδενίζει το χρόνο και τις αποστάσεις, και δημιουργούν ένα ταξίδι-εμπειρία για τον επισκέπτη.
Διάρκεια Έκθεσης: 25 Ιουλίου – 14 Αυγούστου 2022
Ωράριο: Δευ/Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ: 18:00 – 22:00
Είσοδος Ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘάλεια Φλωρά-Καραβία: Ζωγραφικό «ημερολόγιο» του 1921 στην Παλαιά Βουλή12.09.2018

Σεμινάρια – Διαλέξεις

5. «Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος»: Εναρκτήρια διημερίδα στο Θέατρο Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού»

Το «Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος / Interbalkan Festival of Ancient Drama» της Περιφέρειας Αττικής, που καθιερώνεται σε ετήσια βάση από φέτος το καλοκαίρι, ξεκινά στις 25 και 26 Ιουλίου διοργανώνοντας στο Θέατρο Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού» εναρκτήρια διεθνή διημερίδα, η οποία περιλαμβάνει στρογγυλή τράπεζα με καλεσμένους ομιλητές από τα Βαλκάνια και θεατρική παράσταση. Στις 26 Ιουλίου μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση «Ικέτιδες» του Ευριπίδη σε μετάφραση, διδασκαλία ερμηνείας και σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.
Τρίτη 26/7, 21:00
Είσοδος ελεύθερη. Κράτηση θέσεων: www.ticketservices.gr.
Τοποθεσία: Θέατρο Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Κούρνος»: Ένα φεστιβάλ στη Λήμνο από την ομάδα μουσικού θεάτρου «Ραφή»12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b