MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 26 Ιουλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε την Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022.

Οι 7 τρελοί
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Οι 7 τρελοί, του Ρομπέρτο Αρλτ σε σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη στην Πειραιώς 260

Ένα ελάχιστα γνωστό κείμενο, το έργο «Οι 7 τρελοί», βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ρομπέρτο Αρλτ, θα παρουσιάσει στο κοινό της Πειραιώς 260, η σκηνοθέτις Ελεάνα Τσίχλη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Μια μυστική οργάνωση σχεδιάζεται από «7 τρελούς» υπό την καθοδήγηση ενός «Αστρολόγου» – μια γκροτέσκα συνωμοσία παγκόσμιας κυριαρχίας, που παραπαίει ανάμεσα σε ακραία ιδεολογήματα και αυταπάτες. Γραμμένο το 1929, λίγο πριν ξεσπάσει η διεθνής οικονομική κρίση και πριν την πρώτη στρατιωτική δικτατορία στην Αργεντινή, το μυθιστόρημα του Αρλτ μας εισάγει σ’ ένα σύμπαν βίας και τρομοκρατίας, όπου κυριαρχεί η δυστοπία των μηχανών, η φαντασίωση του εύκολου πλούτου και το φλερτ με την παρανομία και το έγκλημα. Υπό τη σκιά του ολοκληρωτισμού αλλά και των επαναστατικών θεωριών της εποχής που βράζουν, οι «τρελοί» του έργου, σε ευθεία συνομιλία με τους ήρωες του Ντοστογιέφσκι, φωτογραφίζουν τον άνθρωπο των αχανών μεγαλουπόλεων, αναλώσιμο εξάρτημα σε αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής, που συντρίβεται σ’ ένα εμπρηστικό μίγμα πλήξης και απόγνωσης.
Τρίτη 26/07, 21:00
17€
Πειραιώς 260 – Χώρος Ε, Ταύρος, Αττική

2. Το Δώρο Γενεθλίων του Ray Cooney, σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη

Ο Βασίλης Θωμόπουλος σκηνοθετεί την κωμωδία “Δώρο Γενεθλίων” του Ray Cooney στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη, με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών. Η υπόθεση περιτριγυρίζεται γύρω από το εξής ερώτημα, “Τι θα κάνατε αν γυρίζατε σπίτι από το γραφείο τη βραδιά των γενεθλίων σας και ανακαλύπτατε ότι είχατε πάρει λάθος χαρτοφύλακα στο τρένο με 1.735.000 £ σε μεταχειρισμένα χαρτονομίσματα;” Ο Henry Perkins αποφασίζει να πετάξει στην ηλιόλουστη Ισπανία με τη σύζυγό του Jean και τους καλύτερους φίλους του, Vic και Betty. Το τι θ’ ακολουθήσει δεν λέγεται! Η γυναίκα του να αρχίζει να πίνει, ο καλύτερός του φίλος συλλαμβάνεται, ένας αδερφός βρίσκεται ξαπλωμένος στο νεκροτομείο, ένας άλλος αδελφός μεταναστεύει στην Αυστραλία, ένας ταξιτζής φεύγει από το σπίτι του, δύο αστυνομικοί τον κυνηγούν με μανία, ένας Ολλανδός δολοφόνος βρίσκεται με σπασμένο πόδι και… το μπέρδεμα συνεχίζεται!
Τρίτη 26/07, 21:30
15-23€
Θερινό Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αθήνα Αττική

3. Η Ισμήνη του Γιάννη Ρίτσου, σε σκηνοθεσία Χρίστου Πουσίνη στο Θέατρο Παραμυθίας

Η “Ισμήνη” του Γιάννη Ρίτσου επιστρέφει από την Θεατρική Λύση στο Θέατρο Παραμυθίας, σε σκηνοθεσία Χρίστου Πουσίνη με την εξαιρετική ερμηνεία της Σοφίας Σαββίδου. Η “Ισμήνη” του Γιάννη Ρίτσου ερμηνεύεται ως  αυτόματη αντίδραση του ανθρώπου απέναντι στον φόβο της εξουσίας. Θα πρέπει η εξουσία να έχει χάσει κάθε νόημα μέσα στον άνθρωπο, να είναι ασήμαντη προκειμένου να την αγνοήσει και να της αντισταθεί. Ο ήρωας από την άλλη δεν προκύπτει στο πουθενά, δηλαδή δεν είναι η αντίσταση για την αντίσταση, αλλά για μια ιδέα, για μια ανάγκη ανώτερη από την τρέχουσα καθημερινότητα. Η Αντιγόνη είναι έτοιμη μπροστά στο να επιτελέσει το χρέος της, η Ισμήνη όχι. Ο Γιάννης Ρίτσος την τοποθετεί μέσα σε ένα αρχοντικό απέναντι στον νεαρό επισκέπτη, ο οποίος έχει ήδη μιλήσει και μετά την δική του ομιλία ξεκινάει ο μονόλογος της Ισμήνης. Αφού περιγράψει την καθημερινότητά της και το πώς αισθάνεται μέσα σε αυτήν, η Ισμήνη ανατρέχει στα συγγενικά της πρόσωπα, εκφέροντας μια άποψη για το κάθε ένα από αυτά. Μέσα από την παρουσίαση των καταστάσεων και των συναισθημάτων που φέρει γι αυτά, δομείται ένας ολόκληρος κόσμος, αυτός του παρελθόντος και ιδιαίτερα όταν με την αναφορά της πλαισιώνει αυτό το κάδρο με αναμνήσεις από την παιδική ηλικία. Κι ενώ πρόκειται για χρόνο που έφυγε, η ζωντανή σύνδεση με αυτό τον χρόνο μέσα από τις αισθήσεις, τα συναισθήματα και τα αισθήματά της γεφυρώνουν το τότε με το τώρα σαν να είναι αδύνατο εντελώς να σκεφτεί κανείς αυτό το πρόσωπο έξω από το συγκεκριμένο πλαίσιο.
Τρίτη 26/07, 21:00
5-10€
Θέατρο Παραμυθίας, Αθήνα, Αττική

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Οι Πυξ Λαξ στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Στo πλαίσιo των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2022 στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, οι Πυξ Λαξ εμφανίζονται με μία ονειρική συναυλία. Σήμερα που η ζωή επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητά της, οι Πυξ Λαξ έρχονται να θυμίσουν στο κοινό τις παλιές  συνήθειες, τις διαχρονικές αξίες, τη σημασία της μουσικής, της πιο κοινωνικής καλλιτεχνικής έκφρασης. Της πιο ανθρώπινης. Αυτής που συνδέει ήχο και λόγο. Που παρηγορεί. Που εμπνέει. Που μοιράζεται. Οι ιστορικοί Πυξ Λαξ δεν έπαψαν ποτέ να κρατούν συντροφιά σε κάθε στιγμή της ζωής μας, να είναι παρόντες στα εύκολα και στα δύσκολα. Δεν ξέχασαν στην τέχνη τους. Δε μας άφησαν ποτέ μόνους. Και τώρα, οι Πυξ Λαξ ετοιμάζονται να αποδείξουν γιατί άντεξαν στο χρόνο και γιατί παραμένουν σταθερά οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού. Τα όργανα μπαίνουν μπροστά, τα δάχτυλα παίρνουν φωτιά, νέα θέματα και νέα τραγούδια. Τα φώτα ανάβουν. Η σκηνή ετοιμάζεται. Οι τεχνικοί στη θέση τους. Το κοινό προσέρχεται με ανυπομονησία. Οι Πυξ Λαξ σε νέες διαδρομές. Και το ταξίδι συνεχίζεται. Οι ίδιοι λένε ότι “κόντρα φύσηξε ο καιρός/κόντρα η εποχή” αλλά η πίστη τους στον Άνθρωπο παραμένει ζωντανή. Σε αυτόν πιστεύουν και σε αυτόν απευθύνονται. Γι’ αυτόν τραγουδούν και γι’ αυτόν επιστρέφουν στη σκηνή το καλοκαίρι του 2022.
Τρίτη 26/07, 21:00
13€
Βεάκειο Θέατρο, Πειραιάς, Αττική

5. Ο Γιάννης Πάριος στο Θέατρο Άλσος

Ο ερμηνευτής Γιάννης Πάριος, με τη ρομαντική και ευαίσθητη φωνή του επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος για δύο τελευταίες μοναδικές παραστάσεις, με ένα πρόγραμμα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του για να μας χαρίσει για άλλη μια φορά μοναδικές στιγμές και αμέτρητες συγκινήσεις. Ο Γιάννης Πάριος θεωρείται από πολλούς πλέον, ο σημαντικότερος τραγουδιστής της αγάπης. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς καλλιτέχνες της Ελλάδας και έχει διακριθεί τόσο ως συνθέτης όσο και ως στιχουργός. Για δύο τελευταίες παραστάσεις θα μπορέσετε να απολαύσετε τον μεγάλο τραγουδιστή επί σκηνής. Ο κορυφαίος ερμηνευτής θα ταξιδέψει και πάλι τους θαυμαστές του, με τραγούδια αγαπημένα και μελωδίες ξεχωριστές, που αξίζει να απολαύσετε.
Τρίτη 26/07, 20:30
10-80€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη, Αττική

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b