MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για τη Δευτέρα 25 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022.

LAPSE: Μια πρωτότυπη οπτικοακουστική εγκατάσταση των Σταύρου Γασπαράτου και Lars Jan στο ΚΠΙΣΝ
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Νίκος Νικολαΐδης: Ο κινηματογράφος Στέλλα φιλοξενεί μια ρετροσπεκτίβα στο έργο του σημαντικού σκηνοθέτη

«Το Κορίτσι με τις Βαλίτσες»

Μια ρετροσπεκτίβα της Cinematek για το έργο του μοναδικού σκηνοθέτη, Νίκου Νικολαΐδη (1939 – 2007). Πέντε μέρες προβολών της φιλμογραφίας του Νίκου Νικολαΐδη με ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες, αποκλειστικά στο θερινό κινηματογράφο Στέλλα. Το αφιέρωμα θα πλαισιωθεί από μια ειδική έκδοση του περιοδικού Cinematek, με κείμενα και live παρουσιάσεις από πρωταγωνιστές του έργου του και νέους σκηνοθέτες. Αιρετικός, παρεξηγημένος, διαχρονικός και βαθιά καλλιτεχνικός ο κινηματογράφος του Νίκου Νικολαΐδη θα είναι εδώ για να μας ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι, στα σπίτια που ζουν και ερωτεύονται οι ονειροπόλες παρέες – τους ημιπαράνομους δρόμους, το κάθε παρόν και το κάθε μέλλον, τον πάνω, αλλά και τον κάτω κόσμο.
Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022: 21:00 – «Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα» 110’. 23:00 – «Το Κορίτσι με τις Βαλίτσες» 120’.
20 Ιουνίου – 25 Ιουλίου 2022
Εισιτήρια: γενική είσοδος 6€, ημερήσιο εισιτήριο 8€, κάρτα αφιερώματος 25€ | Προπώληση στο viva.gr
Κινηματογράφος Στέλλα, Τενέδου 34, Κυψέλη. Τηλ: 210- 8657200

2ο Φεστιβάλ Πορτογαλικού Κινηματογράφου της Αθήνας στον θερινό κινηματογράφο «Ηλέκτρα»

Το ΚΙΝΟ Athens, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πορτογαλίας στην Ελλάδα και το Ινστιτούτο Camões, συνεχίζει τις καλοκαιρινές προβολές, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Πορτογαλικού Κινηματογράφου της Αθήνας, για τρεις επιπλέον μέρες (25, 26, 27 Ιουλίου), στον θερινό κινηματογράφο «Ηλέκτρα». Έναρξη τη Δευτέρα 25 Ιουλίου με την προβολή της ταινίας «The Metamorphosis of Birds» της Catarina Vasconselos, ένα ταξίδι μεταμόρφωσης, μέσα από μια εξομολογητική αφήγηση γύρω από το πένθος και την απώλεια. Την ταινία θα προλογίσει ο Νίκος Πρατσίνης, διερμηνέας και μεταφραστής.
Δευτέρα 25/7, 21:00
Εισιτήριο: Από 6.50€ | Προπώληση: viva.gr 
Θερινός κινηματογράφος Ηλέκτρα, Ηλέκτρα Πατησίων 292, Αθήνα. Τηλ: 21 0201 7220.

3. Ο Νονός ΙΙ: Προβολή της αριστουργηματικής ταινίας του Φράνσις Φορντ Κόπολα στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα

Ο θερινός κινηματογράφος Ριβιέρα, στα Εξάρχεια, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Μεγάλες Ταινίες, Μεγάλες Δευτέρες», πραγματοποιεί τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, στις 21:00, προβολή της αριστουργηματικής ταινίας του Φράνσις Φορντ Κόπολα «Ο Νονός ΙΙ». Η ταινία εξυπηρετεί ταυτόχρονα τον ρόλο sequel και prequel μαζί, παρουσιάζοντας δύο παράλληλες ιστορίες. Η κύρια ιστορία, συνεχίζοντας τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, επικεντρώνεται στον Μάικλ Κορλεόνε (Πατσίνο), τον νέο Δον της μαφιόζικης φαμίλιας των Κορλεόνε, ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει ενωμένες τις επαγγελματικές δραστηριότητες του από το 1958 ως το 1959· η άλλη είναι μια σειρά από flashback που εξιστορούν την πορεία του πατέρα του, Βίτο Κορλεόνε, (Ντε Νίρο), από τα παιδικά του χρόνια στη Σικελία το 1901 έως τη δημιουργία της φαμίλιας των Κορλεόνε στη Νέα Υόρκη.
Δευτέρα 25/7, 21:00
Εισιτήριο: Από 7€. Προπώληση: viva.gr
Χώρος: Ριβιέρα, Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια. Τηλέφωνο: 210 3844827.

4. Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν προβολές για μικρούς και μεγάλους στο θερινό σινεμά ΑΒ στα Πατήσια

Ο Δήμος Αθηναίων, ανάβει τα φώτα στον Θερινό Κινηματογράφο ΑΒ, ενός από τους πιο ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας, για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα. Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Athens Open Air Film Festival, το Athens International Children’s Film Festival, το Cinobo, τον κινηματογράφο Τριανόν και το Ιn-edit Greece, μάς παρουσιάζει σε 33 βραδιές 31 ξεχωριστές προτάσεις, με μοναδικά αφιερώματα, επανεκδόσεις αγαπημένων ταινιών αλλά και μια πολυαναμενόμενη πρεμιέρα. Δευτέρα 25 Ιουλίου, στις 21:30 – «Μόνο αυτοί είδαν το δολοφόνο» | Σκηνοθεσία: Ντομινίκ Μολ. Ηθοποιοί: Ντενί Μενοσέ, Λορ Καλαμί, Νταμιέν Μπονάρ, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι. Υπόθεση: Μια γυναίκα εξαφανίζεται κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας. Πέντε άγνωστα μεταξύ τους άτομα σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Γαλλίας βρίσκονται μπλεγμένα σε μια μυστηριώδη υπόθεση σε αυτό το γεμάτο σασπένς θρίλερ του βραβευμένου με Σεζάρ σκηνοθέτη Ντομινίκ Μολ.
Δευτέρα 25/7, 21:30
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση: viva.gr
Πού: ΑΒ (Θερινό σινεμά), Θεοτοκοπούλου 36, Πατήσια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #21: Όσα μας άρεσαν και όσα μας “χάλασαν” αυτή την εβδομάδα12.09.2018

Εκθέσεις

5. LAPSE: Μια πρωτότυπη οπτικοακουστική εγκατάσταση των Σταύρου Γασπαράτου και Lars Jan στο ΚΠΙΣΝ

Από τις 25 Ιουλίου μέχρι και τις 14 Αυγούστου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει στο Αριστερό Παρασκήνιο της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος το «LAPSE» των Σταύρου Γασπαράτου και Lars Jan. Δύο δυναμικοί καλλιτέχνες της σύγχρονης γενιάς ενώνονται σε μια υποβλητική οπτικοακουστική εγκατάσταση, που εκμηδενίζει το χρόνο και τις αποστάσεις, και δημιουργούν ένα ταξίδι-εμπειρία για τον επισκέπτη.
Διάρκεια Έκθεσης: 25 Ιουλίου – 14 Αυγούστου 2022
Ωράριο: Δευ/Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ: 18:00 – 22:00
Είσοδος Ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Dark Side of the Moon: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το θρυλικότερο album των Pink Floyd12.09.2018

Σεμινάρια – Διαλέξεις

6. «Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος»: Εναρκτήρια διημερίδα στο Θέατρο Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού»

Το «Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος / Interbalkan Festival of Ancient Drama» της Περιφέρειας Αττικής, που καθιερώνεται σε ετήσια βάση από φέτος το καλοκαίρι, ξεκινά στις 25 και 26 Ιουλίου διοργανώνοντας στο Θέατρο Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού» εναρκτήρια διεθνή διημερίδα, η οποία περιλαμβάνει στρογγυλή τράπεζα με καλεσμένους ομιλητές από τα Βαλκάνια και θεατρική παράσταση. Στις 25 Ιουλίου μπορείτε να παρακολουθήσετε τη στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Το Αρχαίο Δράμα ως Διαχρονική Πηγή Έμπνευσης και Δημιουργίας».
Δευτέρα 25/7, 21:00
Είσοδος ελεύθερη. Κράτηση θέσεων: www.ticketservices.gr.
Τοποθεσία: Θέατρο Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Aγαμέμνων» στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b