MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Steve Morse: Ο κιθαρίστας των Deep Purple αποχωρεί από το συγκρότημα μετά από 28 χρόνια

Ο Steve Morse αποχώρησε από τους Deep Purple, μετά από 28 χρόνια, για να φροντίσει τη σύζυγο του, Janine,η οποία πάσχει από καρκίνο.

Monopoli Team

“Ο Steve θα λείψει πολύ από το συγκρότημα και από όλους εκείνους που είχαν τη χαρά να συνεργαστούν μαζί του”: Έτσι αποχαιρέτισαν οι Deep Purple σε δημοσίευση τους τον κιθαρίστα τους και μέλος του συγκροτήματος για 28 χρόνια.

Ο Steve Morse αποχώρησε επίσημα από το θρυλικό συγκρότημα, προκειμένου να φροντίσει τη σύζυγο του, Janine, η οποία πάσχει από καρκίνο. Ο ίδιος τέσσερις μήνες νωρίτερα, είχε μοιραστεί με το κοινό πως θα αποχωρήσει προσωρινά από το συγκρότημα μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας της συζύγου του. Ωστόσο, οι Deep Purple, ανακοίνωσαν μέσω της σελίδας τους στα κοινωνικά δίκτυα την οριστική αποχώρηση του Steve Morse, λέγοντας πως θα λείψει πολύ από το συγκρότημα.

Ο ίδιος ήταν μέλος του θρυλικού συγκροτήματος από το 1994. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του μαζί τους ηχογράφησε οκτώ άλμπουμ συμπεριλαμβανομένης και του πιο πρόσφατου «Turning To Crime». Όπως έγραψαν και οι συνεργάτες του σε σχετική ανακοίνωση: “Ο Steve ήταν πάντα πολύ ευγνώμων για την υποστήριξη και την αγάπη των θαυμαστών των Deep Purple σε όλο τον κόσμο”.

Την αντικατάσταση του ανέλαβε πλέον ο Ιρλανδός κιθαρίστας, Simon McBride που έχει παίξει ξανά σε live με το συγκρότημα και τον οποίο ο Steve έχει ήδη εγκρίνει. Μάλιστα για την αντικατάστασή του, έγραψε: “Ξέρω ότι ο Simon έχει ήδη κάνει άριστη δουλειά στη συναυλία, αλλά τώρα παραδίδω τα κλειδιά στο θησαυροφυλάκιο που κρατά το μυστικό για το πώς ηχογραφήθηκε η εισαγωγή του Ritchie στο «Smoke on the Water». Υποθέτω ότι πρέπει να κουνήσεις το κλειδί σωστά γιατί εγώ δεν κατάφερα να το ανοίξω ποτέ”.

Deep Purple

Deep Purple

Το τελευταίο σόου του Morse με τους Deep Purple ήταν στο Rock Legends Cruise στις 14 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου η κατάσταση της υγείας της συζύγου του χειροτέρεψε, γεγονός που καθιστούσε αδύνατη την παρουσία του κιθαρίστα στις περιοδείες του συγκροτήματος. Όπως αναφέρει και ο ίδιος:Το να είσαι βοηθός της Janine έχει κάνει πραγματική διαφορά σε πολλά βασικά σημεία. Καθώς η Janine προσαρμόζεται στους περιορισμούς της, είναι σε θέση να κάνει πολλά πράγματα μόνη της, επομένως θα προσπαθήσουμε να παίξουμε μερικές πιο σύντομες περιοδείες σε κοντινή απόσταση με φίλους”.

Στην σχετική ανακοίνωση των Deep Purple στα social media, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Ian Gillan είπε: «Ο Steve έχει μια κληρονομιά με τους Deep Purple που δεν μπορεί ποτέ να ξεχαστεί και αυτό το χαμόγελο θα μας λείψει. Θα ήταν λάθος να σχολιάσουμε την προσωπική του κατάσταση, αρκεί να πούμε ότι βρίσκεται σε άσχημη θέση αυτή τη στιγμή, αλλά το αντιμετωπίζει γενναία και όσο καλύτερα μπορεί. Όλοι θαυμάζουμε την αφοσίωσή του. Υπήρξε ένας δυνατός οικογενειάρχης σε όλη του τη ζωή».

Ο μπασίστας των Purple Roger Glover, στην ίδια δημοσιεύση έγραψε για τον Morse: “Ο Steve ήταν μια εμπνευσμένη επιλογή και μας έφερε το ταλέντο του και την απεριόριστη φαντασία του. Είναι δάσκαλος, μας ενέπνευσε, ιδιαίτερα εμένα, με την ενέργειά του, την ενθάρρυνση και τη σοφία του, και η συνεισφορά και η κληρονομιά του στο συγκρότημα είναι τεράστια”.

Την δημοσιεύση έκλεισε ο Don Airey, στα keyboards της μπάντας, λέγοντας: “Ευχαριστώ τον Steve που ήταν τόσο λαμπερό φως τόσο μουσικά όσο και προσωπικά για μένα τα τελευταία 20 χρόνια”.

Τέλος, το συγκρότημα ζήτησε από το κοινό να σεβαστεί την ιδιωτικότητα του Steve και της συζύγου του Janine.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Dark Side of the Moon: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το θρυλικότερο album των Pink Floyd12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b