MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 21 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε 5 εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε δωρεάν στην Αθήνα, την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022.

Dimitris Tsakas, credits: Chronopoulos
Monopoli Team

1. Jazz στην Πλατεία: Dimitris Tsakas Quintet στην Πειραιώς 260

Το φετινό πρόγραμμα της Πειραιώς 260 κλείνει με μια συναυλία του σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα, που μετράει σημαντικές συνεργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και του σχήματός του, Dimitris Tsakas Quintet. Μαζί τους η τραγουδίστρια, συνθέτρια και μουσικός κρουστών Brenda Navarrete. Ο Δημήτρης Τσάκας θα “ρίξει αυλαία” στον βιομηχανικό χώρο της Πειραιώς, μετά από ένα εικοσαήμερο μουσικής ευφορίας στην Πλατεία.
21/7 στις 23:00
Πειραιώς 260 (Πλατεία), Ταύρος

 2. Συλλέκτης Αγγέλων, σε σκηνοθεσία Αλμπέρτο Εσκενάζη στο θέατρο Κολωνού

Το Θέατρο της Μεσογείου για το Καλοκαίρι 2022 παρουσιάζει το καινούργιο έργο “Συλλέκτης Αγγέλων” που γράφτηκε ειδικά για την επέτειο των 100 Χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή. Η υπόθεση αφορά μια γοητευτική κυρία που πηγαίνει σε ένα παλαιοπωλείο για να πουλήσει ένα γραμμόφωνο. Δημιουργείται μια ιδιόμορφη σχέση με τον γέροντα παλαιοπώλη. Οι αναφορές του για τον τόπο της καταγωγής του την Σμύρνη φέρνει σε αμηχανία την Κυρία. Τελικά του αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό της πως σώθηκε από την καταστροφή της πόλης το ’22. Η ιστορία διαδραματίζεται γύρω στο 1980 και χαρακτηρίζεται από τρυφερότητα, χιούμορ, ανατροπές και ένα αναπάντεχο τέλος.
21/7 στις 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων & Καπανέως

3. Δύο φίλοι από τα παλιά, με τον Χρήστο Παπαδόπουλο και Γιώργο Σαρρή στην Πλατεία Αγ.Ελευθερίου Αχαρνών

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος (από Τα παιδιά από την Πάτρα) και ο Γιώργος Σαρρής (από τους Ζιγκ Ζαγκ), μέλη από τα πλέον αγαπημένα συγκροτήματα, ερμηνευτές, μουσικοί και συνθέτες, που  έχουν «υπογράψει» τραγούδια-ύμνους, εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις δίσκων, συνεργασίες  που σημάδεψαν με τα τραγούδια τους ολόκληρες γενιές από το 1980 μέχρι και σήμερα. Με τον ενθουσιασμό μικρών παιδιών, θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους σε μία μουσική εκδήλωση. Μαζί τους η νεοεμφανιζόμενη Μαρία Πεϊδηστη, η οποία ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία το «Κόκκινο Ποτάμι» στα Ποντιακά.
21/7 στις 21:00
Πλατεία Αγ. Ελευθερίου  Αχαρνών 382

4.Αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 στο Χαλάνδρι

Μία βραδιά αφιερωμένη στον Σταύρο Ξαρχάκο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ρεματιάς. Στο πρώτο μέρος της βραδιάς, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της πόλης παρουσιάζει αποσπάσματα από τα έργα του μουσικοσυνθέτη, σε ενορχηστρώσεις Αχιλλέα Wastor. Στο δεύτερο μέρος, ο ίδιος ο συνθέτης θα διευθύνει την ορχήστρα του, σε αγαπημένα τραγούδια του κοινού, με ερμηνεύτρια την Ηρώ Σαΐα.
21/7 στις 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία

5. “Γάζα, Αγάπη μου” στο Open Air Film Festival Stroggylo 2022

Η ταινία “Γάζα, Αγάπη μου” σε σκηνοθεσία του Τάρζαν Νάσερ, θα προβληθεί στο Open Air Film Festival Stroggylo 2022.  Ένας ψαράς είναι κρυφά ερωτευμένος με μια γυναίκα που δουλεύει στην αγορά με την κόρη της. Όταν ανακαλύπτει ένα αρχαίο άγαλμα του Απόλλωνα στα δίχτυα του, η γυναίκα τον βοηθάει να το κρύψει, ενώ εκείνος νιώθει ότι θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα. Η γλυκόπικρη ιστορία ενός αμετανόητου ρομαντικού που μάχεται για την αγάπη, ενάντια σε κάθε μορφής καταπίεση. H επίσημη πρόταση της Παλαιστίνης για τα Όσκαρ, μια συγκινητική ιστορία αγάπης με συμμετοχές στα Φεστιβάλ Βενετίας, Τορόντο και Θεσσαλονίκης.
21/7 στις 21:00
1o Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου, Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 23, Άγιος Δημήτριος

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b