MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 3 προτάσεις για θέατρο για την Κυριακή 17 Ιουλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να δείτε σήμερα, Κυριακή 17 Ιουλίου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ο κατά φαντασίαν ασθενής, του Μολιέρου στο Faliro Summer Theater

Το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, στην πρώτη του έξοδο μετά από 15 περίπου χρόνια, θα σταματήσει σε συνολικά 35 ανοιχτά θέατρα της χώρας παρουσιάζοντας την αξεπέραστη κωμωδία «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενή» και συστήνοντας στο κοινό το διαχρονικό έργο του Μολιέρου. Σημερινή στάση το Faliro Summer Theater. Πρόκειται για μία από τις πιο διάσημες κωμωδίες του παγκόσμιου θεάτρου, μια δημιουργία χαράς με υπέροχους χαρακτήρες και μνημειώδεις στιγμές, που παρουσιάζεται σε μια πρωτότυπη διασκευή, σκηνοθεσία και μουσική του Κώστα Γάκη, με ζωντανή μουσική και έναν υψηλής ενέργειας δεκαμελή θίασο.
Κυριακή 17/7, 21:30
10-15€
Faliro Summer Theater, Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO, Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο

2. Συμπέθεροι από τα Τίρανα, των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία ανά την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη. Το δίδυμο, Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, έγραψε την κωμωδία το 2008 και από τότε παιζόταν συνεχώς έως το 2012. Η προσπάθεια των μεταναστών να ενταχτούν στην ελληνική κοινωνία μέσω μεικτών γάμων γίνεται το κεντρικό θέμα στην κωμωδία και δίνει την τέλεια αφορμή στο συγγραφικό δίδυμο να καυτηριάσει τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά πρότυπα των σύγχρονων Ελλήνων.
Κυριακή 17/7, 21:00
15-20€
Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου)

3. Ματωμένος Γάμος, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους, Δ. Κιντής

Η παράσταση «Ματωμένος Γάμος», του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία, με στάση σήμερα στην Ηλιούπολη. Αυτή η τραγωδία του μεγάλου Ισπανού ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, αποτελεί ένα θεατρικό και λογοτεχνικό φαινόμενο. Σήμερα, περίπου έναν αιώνα μετά τη συγγραφή του, και παρά τη δυσκολία προσέγγισης της θεματολογίας του από τη σύγχρονη οπτική, ολοένα διευρύνεται πλανητικά η φήμη του με νέες παρουσιάσεις στο θέατρο σε πλήθος χώρες, με καινούργιες μελέτες γι’ αυτόν και σταθερό το ενδιαφέρον του θεατρικού κοινού. Στο ανέβασμα αυτό του Νικορέστη Χανιωτάκη, τον κεντρικό ρόλο της μάνας ενσαρκώνει η Μαρία Τζομπανάκη. Η μουσική της παράστασης είναι πρωτότυπη και φέρει την υπογραφή του Αλκίνοου Ιωαννίδη με τους στίχους του Νίκου Γκάτσου. Η μουσική θα παίζεται ζωντανά από τους ηθοποιούς.
Κυριακή 17/7, 21:00
17-20€
Δημοτικό Θέατρο Άλσους, Δ. Κιντής, Γαρδίκη & Σμόλικα, Ηλιούπολη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b